AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Gazelle New Next opremljen VW 2.0 TDI motorom - promocija

Gazelle New Next opremljen VW 2.0 TDI motorom - promocija

Poznato je da GAZ laka komercijalna i dostavna kombi vozila inače karakterišu:visoka udobnost, odlična sposobnost upravljanja, bogata fabrička oprema, visok stepen bezbednosti, zaista najpovoljnije cene, veoma pristupačne cene rezervnih delova i izuzetno ekonomična potrošnja goriva...

Od sada kvalitet, sigurnost i brojne druge karakteristike su, inovacijom na novom modelu “GAZelle NEW NEXT” sa novim VW motorom 2.0 TDI „Euro 6 standarda" i šestostepenim menjačem, podignute na značajno viši nivo.


Radi se o vozilu u koje se standardno ugrađuje dizel-motor Volkswagen, a novi šestostepeni menjač delo je inženjera GAZ-a. Promene u dizajnu omogućile su smanjenje potrošnje goriva za još 10%, smanjenje buke i vibracija, te poboljšanje vučno-dinamičkih karakteristika vozila.

Gazelle New Next opremljen VW 2.0 TDI motorom - promocija

Kompaktan dizel-motor kapaciteta 2.0 litra sa turbo-punjenjem i Common Rail sistemom za ubrizgavanje goriva, zadovoljava najstrožije zahteve za pogonske agregate komercijalnih vozila. Maksimalna snaga motora je 136 KS. Ekonomičan agregat obezbeđuje efikasnu potrošnju goriva na nivou najboljih modela u klasi lakih komercijalnih vozila. Specijalni blok za balansiranje omogućava efikasno neutralisanje vibracija i buke motora, povećanje udobnosti vozača i putnika i osiguravanje ujednačenog rada kroz čitav raspon okretaja.

 

"GAZelle NN" ima kamionsku šasiju koja osigurava pouzdanost vozila i mogućnost rada u teškim uslovima na putu, čak i pod velikim opterećenjem, a takođe omogućava instaliranje širokog spektra specijalizovanih nadgradnji za različite vrste delatnosti. Prednje nezavisno vešanje osigurava visoku glatkoću hoda i kontrolu upravljanja. Indikatori informativnosti i upravljivosti upravljačkog mehanizma sa zupčastom letvom su u rangu najboljih svetskih modela u klasi LCV.

Gazelle New Next opremljen VW 2.0 TDI motorom - promocija

Inače, već je poznato da je prostrana kabina "Gazelle NEXT" modela opremljena sedištem za vozača s anatomskom podrškom, pet nivoa podešavanja i podrškom za lumbalni deo i bezbednosnim vazdušnim jastukom. Pregledna i jasno čitljiva instrument tabla, odlična vidljivost, dobro osmišljena ergonomija… obezbeđuju vozaču komfor tokom dugih vožnji.


Novi LED-farovi imaju veliku površinu refloktora i najbolje pokazatelje osvetljenosti puta. Osnovni model opremljen je dnevnim svetlima za vožnju i LED svetlima za vožnju u uslovima magle.


Uz sve već ranije poznate dobre karakteristike GAZ-vozila, sada možemo zaključiti da je novi model "GAZelle NN" sa WV motorom 2.0 TDI, standarda „Euro 6” i novim šesto-stepenim menjačem, još efikasniji, ergonomičniji i funkcionalniji.


I na kraju još jedna važna informacija - “GAZelle NN” ima produženu garanciju od 3 godine ili 200.000 pređenih kilometara.


Podsećamo da u ovom trenutku se drumovima u više desetina svetskih država vozi preko 1,5 miliona GAZ-vozila. Na srpskim drumovima ih je oko 200 dostavnih i lakih komercijalnih vozila iz savremene proizvodne ponude Ruskog GAZ-a.


Napominjemo da je za upravljanje ovim programom lakih komercijalnih i dostavnih vozila dovoljna dozvola sa „B“ kategorijom.

 


Izloženi modeli na promociji:


* GAZ NN sa tri sedišta sa produženim sandukom
* GAZ NN putar sa 7 sedišta
* GAZ NN crew van (kombi sa duplom kabinom) sa 7 sedišta
* GAZ NN vozilo sa hidrauličnom platformom i korpom za rad na visini
* GAZ NN putar-trostrani kiper sa 7 sedišta
* GAZ NEXT trostrani kiper sa 3 sedišta
* GAZ NEXT vatrogasno vozilo za gašenje malih i početnih požara.
* GAZ BIZNIS sa povremenim pogonom na sva 4 točka

 

PR

Renault Austral osvojio nagradu Autobest 2023.

Renault Austral osvojio nagradu Autobest 2023.

Žiri nagrade AUTOBEST, koji čine automobilski novinari iz 31 evropske zemlje, je dodelio Australu titulu „Best Buy Car of Europe 2023”. Nakon što je pre nekoliko nedelja uvršten među šest finalista, žiri je u Australu prepoznao automobil koji najbolje ispunjava zahteve evropskih kupaca...

Kia je proizvođač godine po mišljenju TopGear.com

Kia je proizvođač godine po mišljenju TopGear.com

Kia je na dodeli nagrada TopGear.com 2022 proglašena "proizvođačem godine " čime uspešno završava ovu godinu. To je druga godina zaredom kako je Kia odnela pobedu u izboru TopGear.com, jer je prošle godine potpuno novi EV6 pobedio u kategoriji 'krosover godine'...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje