AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Električni Renault Kangoo ZE već u prodaji

Električni Renault Kangoo ZE već u prodaji

Električna vozila marke Renault su realnost! Dostavni van iz linije automobila Z.E. (Zero Emissions), Kangoo ZE danas je stigao do prvog Renault dilera. Cena modela Renault Kangoo ZE u Francuskoj iznosi 15.000 evra, bez PDV-a, umanjena za maksimalnu beneficiju, koja u Francuskoj iznosi 5.000 evra...

Električni Renault Kangoo ZE već u prodaji

Proizvodnja modela Kangoo Express ZE realizovaće se u francuskoj fabrici Maubeuge, kao i standardna verzija ovog dostavnog modela, a Fluence ZE proizvodiće se u turskoj fabrici u Bursi. Sa proizvodnih traka u fabrici Maubeuge, dnevno silazi 40 primeraka modela Kangoo ZE, a uskoro će proizvodni kapaciteti biti povećani.

Električni Renault Kangoo ZE već u prodaji

Renault Kangoo ZE je prvi cenovno dostupan, potpuno električni van na tržištu, koji će biti dostupan u verziji sa dva i pet sedišta. Automobil ispunjava sve funkcije, kao i verzija koju pogoni motor sa unutrašnjim sagorevanjem. Masa dostavnog elektromobila iznosi 1.470 kg, a zapremina tovarnog prostora može biti 3 do 3,5 m3, uz nosivost od 650 kilograma, kao u standardnoj verziji modela Kangoo. . Renault Kangoo ZE nudi pravo uživanje u vožnji, jer je maksimalni obrtni moment od 226 Nm dostupan već od samog starta. Elektromotor ima snagu od 44 kW,  maksimalna brzina automobila iznosi 130 km/h, a autonomija oko 160 km.

Električni Renault Kangoo ZE već u prodaji

Zainteresovani za električni Renault mogu se unapred registrovati na web stranici www.renault-ze.com (postoji opcija za Srbiju!). Za korišćenje elektromobila, u Francuskoj će biti instalirano 75 hiljada mesta za brzu promenu baterija. Španija, takođe, podržava produkciju elektromobila, sa ciljem proizvodnje 250.000 primeraka godišnje (već 2014. godine), a upravo tamo će Renault pokrenuti proizvodnju malog elektromobila Twizy ZE. Na finansijsku podršku mogu računati i kupci, a kupovina će biti beneficirana sa 6.000 evra u Španiji, 5.000 evra u Irskoj i 5.000 funti u Velikoj Britaniji. Baterije će u početku obezbeđivati japanska kompanija AESC, "joint-venture" Nissana i NEC.

Električni Renault Kangoo ZE već u prodaji

Renault Kangoo ZE ubrzo će biti dostupan u većini Renault dilerskih centara u Evropi: od 18. novembra biće dostupan u Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Španiji i Holandiji, a od januara 2012. godine u Portugaliji, Italiji i Belgiji. Nadamo se da će u Srbiju stići u toku 2012. godine.

Automagazin.rs

Mazda CX-60  jaka kao tenk na ocenjivanju Euro NCAP (FOTO)

Mazda CX-60 jaka kao tenk na ocenjivanju Euro NCAP (FOTO)

Potpuno nova Mazda CX-60¹ je dobila maksimalnu ocenu od pet zvezdica od strane Euro NCAP-a u njegovoj poslednjoj seriji testova i to 91% u kategoriji putnika dece odnosno 88% bodova u kategoriji odraslih putnika. Ostvaren je i impresivan rezultat od 89% u kategoriji za nezaštićene učesnike u saobraćaju...

Esapekka Lappi - Rally Sweden 2024
Slika nedelje