AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Škoda slavi jubilej - 18 miliona proizvedenih automobila

Škoda slavi jubilej - 18 miliona proizvedenih automobila

Škoda se juče pohvalila novim jubilejom. Nedavno je ova češka kompanija proizvela 18-milioniti automobil. Za proizvodnju jubilarnog primerka postarala se fabrika u Kvasini, a jubilarni automobil je Škoda Subper Combi u Candy beloj boji...

Podsetimo, automobilska kompanija iz Mlade Boleslave proizvodi automobila od 1905. godine, odnosno od svog osnivanja. Granica od osamnaest miliona proizvedenih primeraka prekoračena je u utorak, 19, januara.

Zanimljivo je, da je 1991. godine Škoda proslavila proizvodnju pet milionitog automobila. Za novih pet miliona trebalo joj je samo petnaest godina - u Mladoj Boleslavi je proslavljena proizvodnja 10-milionitog automobila u julu mesecu 2006. godine. Proizvodnja je i dalje rasta, granica od 15 miliona je nadmašena sedam godina kasnije, 2013. godine.

Škoda ne planira da smanjuje tempo. Trenutno se realizuje ivesticija od 7 milijardi koruna (oko 260 miliona evra), kojom će biti modernizovana fabrika u Kvasini. Posle modernizacije, Škoda će u ovoj fabrici moći da proizvodi 280 000 automobila godišnje.

Automagazin.rs

SUV marke Seat na prvoj fotografiji

SUV marke Seat na prvoj fotografiji

Poslednjih dana mnogo se govori o novom SUV modelu Škoda Kodiaq. U isto vreme, na internetu su se pohavile prve fotografije SUV modela iz drugog brenda iz koncerna VW - Seat...

Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje