AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

BMW u Kini proizveo 1 milion automobila

BMW u Kini proizveo 1 milion automobila

BMW je nedavno proizveo milioniti automobil u Kini. To je samo još jedna potvrda, koliki potencijal ima najmnogoljudnija zemlja na svetu u oblasti automobilske industrije, u kojoj proizvodne pogone imaju najveće kompanije na svetu...

BMW u Kini proizveo 1 milion automobila

Pogledajte: BMW serije 5 dobio loše ocene za bezbednost (FOTO + VIDEO).

 

Pre dvanaest godina došlo je do spajanja kompanija BMW i kineske marke Brilliance Automotive. Dogovor je bio da se u Kini proizvode automobili marke BMW, sa ciljem da BMW značajnije prodre na najveće tržište na svetu. Da je ova saradnja dogovorena na realnim osnovama, govori i podatak da je u Kini proizvedeno 1 milion automobila sa plavo-belim propelerom u znaku.

Pogledajte: BMW 328i - Prvi utisci Vladana Petrovića.

 

Fabrika Brilliance Automotive, u kojoj se proizvodi BMW, nalazi se u Šen-jang, glavnom gradu provincije Liao-ning. Jubilarni milioniti automobil je sedan BMW 3 LWB. To je kod nas poznata "trojka", ali sa produženim međuosovinskim rastojanjem za 100 mm. Ovaj model se tamo proizvodi od 2012. godine. Ostali modeli koje proizvodi grupacija BMW Brilliance su serija 5 i kompaktni crossover X1.

BMW u Kini proizveo 1 milion automobila

Pogledajte: Google Glass - za bolji kvalitet BMW automobila.

 

"Već više od deset godina traje naše uspešno partnerstvo sa Kinezima." - izjavio je Harald Kruger, član predsedništva BMW Group zadužen za proizvodnju vozila. "Fabrika u Šen-jangu radi sa dve paralelne linije Tiexi i Dadong, a tu je i fabrika motora, koja predstavlja deo naše globalne proizvodne mreže."

Obe proizvodne linije mogu da proizvedu 300.000 vozila godišnje. BMW planira da poveća kapacitet za novih 100.000 vozila u naredne dve godine. Aktuelno postrojenje motora 2016. godine dobiće novo, još veće.

BMW u Kini proizveo 1 milion automobila

Pogledajte: U Beogradu svečano predstavljen sportski terenac BMW Serije X6.

 

U proteklih 5 godina, BMW je investirao u Kinu dve milijarde evra. Zaposleno je više od 14 000 radnika, a 2014. godine, ugovor sa Brilliance Automotive produžen je do 2028. godine. U planu je da BMW u Kini proizvodi tri do šest modela.

Automagazin.rs

Euro Sumar: Prodaja Suzuki automobila u Srbiji veća za petinu

Euro Sumar: Prodaja Suzuki automobila u Srbiji veća za petinu

U beogradskom Euro Sumaru, ovlašćenom uvozniku i serviseru Suzukijevih automobila i motocikala, prošlu poslovnu godinu ocenjuju uspešnom: u odnosu na 2014. isporuke su povećane za 19,64 odsto – kupcima su predati ključevi od 396 vozila, a to je 65 veše nego godinu ranije.

Šta se sprema u ovoj garaži? Škoda Kodiaq?

Šta se sprema u ovoj garaži? Škoda Kodiaq?

Škoda je na zanimljiv način počela "komunikaciju" svog novog modela. Na Facebook profilu ovog proizvođača objavljena je fotografija na kojoj piše da nam ubrzo stiže nešto veliko. Pretpostavljamo da je u pitanju novi SUV iz Mlade Boleslave...

Mercedes-Benz ukida oznaku AMG Sport

Mercedes-Benz ukida oznaku AMG Sport

Oznaka za "polu-sportske" Mercedes-Benz modele - AMG Sport, nije dugo trajala. Ova oznaka će biti ukinuta, a modeli iz ove serije koristiće oznake iz divizije AMG. Šta to u praksi znači?

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje