AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi Audi Q7 (2015) - špijuni snimili unutrašnjost

Novi Audi Q7 (2015) - špijuni snimili unutrašnjost

Juče su internetom prostrujale prve fotografije enterijera druge generacije modela Audi Q7. Prvi put možemo da zavirimo u unutrašnjost atraktivnog SUV modela, koji bi svetskoj javnosti trebao biti predstavljen u januaru 2015. godine, na autosalonu NAIAS u Detroitu...

Pogledajte vest: Audi Q7 (2015) na prvom videu.

 

Već na prvi pogled uočavamo četvorokraki multifunkcionalni voilan, iza kojeg se nalazi konvencionalna instrument tabla sa klasičnim pokazivačima. S obzirom na trendove u ovoj nemačkoj kompaniji, možemo očekivati da će instrument tabla na serijskom automobilu biti zamenjena digitalnom, kakvu smo imali priliku da vidimo na novoj generaciji modela Audi TT ili VW Passat.

Polgedajte: Test - Audi Q3 2.0 TDI S tronic.

 

Ispred male ručice menjača nalazi se nešto veći touchpad, a ispred njega su komande za MMI sistem i kontrolu velikog displeja na vrhu. Crveno dugme koje možemo videti na fotografiji, ima funkciju samo u test automobilu, da bi vozač mogao da prekine dovod električne energije u slučaju da nešto krene po zlu.

Novi Audi Q7 (2015) - špijuni snimili unutrašnjost

Pogledajte: Test - Audi A6 3.0 TDI Multitronic.

 

Audi Q7 biće opremljen matrix LED svetlosnim sistemom, a zanimljivo je da će nova generacija ovog atraktivnog SUV modela biti lakša za čak 363 kilograma. Novi Audi Q7 stajaće na novoj platformi MLB Evo i pokretaće ga benzinski i dizel motori sa šest i osam cilindara. Očekuje se i plug-in hybrid, kojeg će pokretati V6 3.0 TDI motor uparen sa elektromotorom, koji će imati kombinovanu snagu od 373 KS i maksimalni obrtni moment od 700 Nm.

Izvor: www.worldcarfans.com

Euro Sumar: Prodaja Suzuki automobila u Srbiji veća za petinu

Euro Sumar: Prodaja Suzuki automobila u Srbiji veća za petinu

U beogradskom Euro Sumaru, ovlašćenom uvozniku i serviseru Suzukijevih automobila i motocikala, prošlu poslovnu godinu ocenjuju uspešnom: u odnosu na 2014. isporuke su povećane za 19,64 odsto – kupcima su predati ključevi od 396 vozila, a to je 65 veše nego godinu ranije.

Šta se sprema u ovoj garaži? Škoda Kodiaq?

Šta se sprema u ovoj garaži? Škoda Kodiaq?

Škoda je na zanimljiv način počela "komunikaciju" svog novog modela. Na Facebook profilu ovog proizvođača objavljena je fotografija na kojoj piše da nam ubrzo stiže nešto veliko. Pretpostavljamo da je u pitanju novi SUV iz Mlade Boleslave...

Mercedes-Benz ukida oznaku AMG Sport

Mercedes-Benz ukida oznaku AMG Sport

Oznaka za "polu-sportske" Mercedes-Benz modele - AMG Sport, nije dugo trajala. Ova oznaka će biti ukinuta, a modeli iz ove serije koristiće oznake iz divizije AMG. Šta to u praksi znači?

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje