AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Mazda predstavlja potpuno novi CX-3 na Los Angeles Auto Show

Mazda predstavlja potpuno novi CX-3 na Los Angeles Auto Show

Kao svetsku premijeru, Mazda će na Sajmu Automobila Los Angeles Auto Show, koji će biti otvoren za javnost od 21. do 30. Novembra, otkriti svoj potpuno novi krosover SUV – Mazdu CX-3...

Mazda CX-3 je poslednji model u Mazdinoj gami proizvoda nove generacije, koji sadrže celokupnu paletu SKYACTIV tehnologije i oblikovani su prema 'KODO – duša pokreta' dizajnerskim smernicama. S težnjom ka dizajnu lepote i sofisticiranosti, sama srž KODA – izraz života u vozilu – evoluirala je kako bi stvorila oštriju formu s naglašenim osećajem brzine.

Potpuno nova Mazda MX-5 će takođe imati svoju severnoameričku sajamsku premijeru na Sajmu automobila Los Angeles Auto Show. Ponuda motora će biti prilagođena svakom pojedinačnom tržištu, bilo sa 1,5-litrenim ili 2,0-litrenim SKYACTIV-G benzinskim motorom podešenim posebno za novu MX-5 i ugrađenim uzdužno za njenu konfiguraciju sa zadnjim pogonom. Modeli namenjeni severnoameričkom tržištu će imat samo 2,0-litreni SKYACTIV-G benzinski motor.

Mazda na 2014 Los Angeles Auto Show

Glavni eksponati    
Potpuno nova Mazda CX-3 (svetska premijera)
Potpuno nova Mazda MX-5

Vozila koja stižu u prodaju

Osvežena Mazda6 (svetska premijera)
Osvežena Mazda CX-5 (svetska premijera)

Vozila trenutno u prodaji     
Mazda3, Mazda6, Mazda CX-5, Mazda5, Mazda2, Mazda CX-9

Tehnološki eksponati

SKYACTIV-podvozje potpuno nove Mazde MX-5
SKYACTIV-G 2.0 benzinski motor
SKYACTIV-G 2.5 benzinski motor

Mazda PR

Euro Sumar: Prodaja Suzuki automobila u Srbiji veća za petinu

Euro Sumar: Prodaja Suzuki automobila u Srbiji veća za petinu

U beogradskom Euro Sumaru, ovlašćenom uvozniku i serviseru Suzukijevih automobila i motocikala, prošlu poslovnu godinu ocenjuju uspešnom: u odnosu na 2014. isporuke su povećane za 19,64 odsto – kupcima su predati ključevi od 396 vozila, a to je 65 veše nego godinu ranije.

Šta se sprema u ovoj garaži? Škoda Kodiaq?

Šta se sprema u ovoj garaži? Škoda Kodiaq?

Škoda je na zanimljiv način počela "komunikaciju" svog novog modela. Na Facebook profilu ovog proizvođača objavljena je fotografija na kojoj piše da nam ubrzo stiže nešto veliko. Pretpostavljamo da je u pitanju novi SUV iz Mlade Boleslave...

Mercedes-Benz ukida oznaku AMG Sport

Mercedes-Benz ukida oznaku AMG Sport

Oznaka za "polu-sportske" Mercedes-Benz modele - AMG Sport, nije dugo trajala. Ova oznaka će biti ukinuta, a modeli iz ove serije koristiće oznake iz divizije AMG. Šta to u praksi znači?

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje