AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Mazda CX-90 zvanično predstavljena - prve fotografije i informacije

Mazda CX-90 zvanično predstavljena - prve fotografije i informacije

Mazda North American Operations, koja nadzire poslovanje Mazda Motor Corporation u Severnoj Americi, predstavila je Mazdu CX-90, novi Mazdin crossover SUV srednje veličine (srednjeg segmenta)...

Mazda CX-90 zvanično predstavljena - prve fotografije i informacije

Mazda planira da predstavi četiri modela iz svoje grupe većih proizvoda1 do kraja 2023. na globalnom tržištu gde je potražnja za SUV vozilima velika. Nakon što je prošle godine predstavljena Mazda CX-60, CX-90 je drugi model u Mazdinoj grupi većih proizvoda koji nudi značajnu evoluciju u ekološkim i sigurnosnim performansama i većem užitku vožnje. Lansiranje modela CX-90 unapređuje Mazdinu liniju SUV vozila, omogućujući kompaniji da zadovolji potrebe kupaca i posebnosti svakog tržišta. Model CX-90 takođe daje dalji podsticaj Mazdinom poslovanju i brendu.

 

Mazda CX-90 je crossover SUV koji je razvijen u svetlu funkcionalnosti koje zahtevaju kupci na važnom severnoameričkom tržištu. Zasnovan na konceptu "za putovanje vašeg života", ovaj SUV sa tri reda sedišta i širokom karoserijom nudi veću udobnost, funkcionalnost i sigurnosne performanse, čineći vožnju užitkom, a putovanje sa nekoliko prijatelja i porodicom prijatnijim. Ovaj novi vrhunski model biće predstavljen po prvi put u Sjedinjenim Američkim Državama ovog proleća.

Mazda CX-90 zvanično predstavljena - prve fotografije i informacije

Dizajn modela CX-90 izražava osećaj vitalnosti ukorenjen u Mazdinoj temi KODO ili "duša pokreta". Estetika oduzimanja ili "manje je više" generiše jednostavan oblik i ostvaruje dinamične i veličanstvene proporcije. Enterijer je izraz japanske estetike u celosti, koji uključuje dinamiku svetla i prirodnih materijala u urednom elegantnom prostoru.

 

Kao pogonski sklop Mazda će ponuditi novi 3,3-litarski redni šestocilindarski benzinski motor sa turbopunjačem pojačan 48-voltnim blagim hibridnim sistemom, kao i plug-in hibridni sistem e-SKYACTIV PHEV koji se sastoji od 2,5-litarskog rednog četvorocilindarskog benzinskog motora. U kombinaciji sa novom AWD arhitekturom sa zadnjim pogonom, model CX-90 nudi vrhunske ekološke performanse uzimajući u obzir i namere vozača.

 

Mazda je takođe posvetila besprekornu pažnju stvaranju prijatnog okruženja za sve u vozilu. Unutrašnji prostor je povećan oko svih sedišta. Treći red je dizajniran za tri sedišta2 i opremljen je svojim otvorima za klimatizaciju. Osim toga, poboljšana konfiguracija modela CX-90 pojačava performanse vuče, što zajedno sa ostalim pogodnostima povećava njegovu funkcionalnost, omogućujući vozaču i putnicima da uživaju u raznim postavkama i iskustvima tokom vožnje.

Mazda CX-90 zvanično predstavljena - prve fotografije i informacije

Dalje, sistem See-Through View2 koji je sposoban da intuitivno raspoznaje informacije važne za rad vozila, kao i veliki aktivni displej za vožnju2 omogućuju sigurno upravljanje vozilom i povećavaju bezbrižnost vozača.

 

Približavajući se 2030. godini, Mazda će nastaviti sa svojim istraživanjima zasnovanim na filozofiji kompanije usmerenoj na čoveka, stvaraće nova iskustva kretanja u kojima će ljudi uživati dok su u pokretu u svom svakodnevnom životu i pružati im veći užitak, dobar osećaj i više energije.

Mazda CX-90 zvanično predstavljena - prve fotografije i informacije

¹: Primarna tržišta na kojima će biti predstavljene Mazda CX-60 i CX-80 su Evropa, Japan i još neke regije. Mazda CX-70 i CX-90 će uglavnom biti lansirane u Severnoj Americi i još nekim regijama.

²: Konfiguracija se razlikuje u zavisnosti od nivoa opreme vozila.


PR

Svi srpski putevi prohodni

Svi srpski putevi prohodni

JP „Putevi Srbije“ obaveštava javnost da  autoputevi i svi državni putevi prvog i drugog reda kao i  prilazi graničnim prelazima i planinskim centrima  su prohodni za saobraćaj na celoj teritoriji Srbije...

Koliko su poskupeli polovnjaci i kako će se dalje kretati cene?

Koliko su poskupeli polovnjaci i kako će se dalje kretati cene?

Narušen balans ponude i potražnje usled aktuelne geopolitičke situacije u svetu reflektovao se i na cene polovnih automobila u Srbiji, koje su u prošloj godini skočile za 24% u odosnu na 2021. Kako će se rast cena odraziti na kompletno tržište i šta možemo da očekujemo u ovoj godini, otkriva analiza sajta Polovni automobili...

Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje