AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Ženeva 2016 - Alfa Romeo noviteti

Ženeva 2016 - Alfa Romeo noviteti

Najiščekivaniji model godine sprema se za ulazak na tržište: počev od meseca aprila, rezervacija novog modela Giulia biće moguća na svim tržištima područja Evrope, Bliskog istoka i Afrike, sa posebnom cenom za svaku od zemalja...

Ženeva 2016 - Alfa Romeo noviteti

Na svetskoj pretpremijeri, posetioci Međunarodnog salona automobila u Ženevi imaće prilike da vide četiri verzije novog modela, koje će predstaviti bogatu paletu na početku prodaje, sa tri nivoa opreme (Giulia, Super i Quadrifoglio), šest novih motora: 150 ili 180 KS 2.2 dizel sa šestostepenim manualnim ili osmostepenim automatskim menjačem, 200KS 2,0-litarskog osmostepenim automatskim i 2,9 litarskim V6 BiTurbo benzincem sa 6stepenim menjačem.


Alfa Romeo Giulia


Nova Giulia se ističe svojim karakterističnim italijanskim dizajnom, sa nepogrešivim smislom za proporcije, jednostavnošću i superiornim kvalitetom završne obrade. U srcu ove automobilske „kreacije“ nalazi se vozač i njegova želja za uživanjem u neponovljivom doživljaju vožnje.


Izbor pogona na zadnjoj osovini ne predstavlja samo ukazivanje poštovanja najautentičnijim korenima legendarnog brenda Alfa Romeo: to je i tehničko rešenje koje pruža vrhunske performanse i neverovatnu zabavu. Još jedna bitna pojedinost modela Giulia jeste optimalna raspodela težine na obe osovine, kao i sofisticirano vešanje (patent brenda Alfa Romeo) i najdirektnije upravljanje na tržištu. Pored toga, Alfa Romeo Giulia kombinuje izvanredne performanse motora i upotrebu ultra-lakih materijala, kao što su ugljenična vlakna, aluminijum, kompozit aluminijuma i plastike, u cilju postizanja najboljeg odnosa težine i snage (koeficijent manji od 3 na verziji Quadrifoglio).

U skladu sa tradicijom brenda Alfa Romeo, nova Giulia nudi jedinstvena tehnička rešenja koja je čine liderom u svom segmentu. Neka od sofisticiranijih rešenja su Integrisani sistem kočenja (IBS) koji znatno skraćuje zaustavni put, kao i aktivno vešanje koje pruža izuzetnu udobnost. Samo na verziji Quadrifoglio, tehnologija raspodele obrtnog momenta (Torque Vectoring) pruža izvanrednu kontrolu stabilnosti, dok sistem Active Aero Splitter omogućava upravaljanje potisnom silom pri velikim brzinama.


U Ženevi će biti predstavljene četiri verzije: tri modela Giulia Super sa 180KS 2.2 litra dizel ili 200KS 2.0 litra benzinac kao i jedna Giulia Quadrifoglio sa 510KS 2.9 litra V6 BiTurbo benzinac.


Konkretno, Giulia Super verzije imaju veoma kvalitetnu kožnu opremu sa kožnim sedištima i tablom , kombinovanom sa pravim drvetom , kao i 18-inčnim alu-felnama, 8,8inčnim Connect Nav infotanment sistemom i ekskluzivnim aluminijumskim tasterima za menjanje brzina fiskiranim u središtu volana.  Izložena Giulia Quadrifoglio u Competioon Red boji je u sportskoj verziji sa 19inčnim ultra lakim točkovima, karbonsko keramičkim koćnicama i Sparco sedištima sa spoljašnošću od karbonskog vlakna.

Ženeva 2016 - Alfa Romeo noviteti

Nova Giulietta i novi Mito


Vesti iz brenda Alfa Romeo ne završavaju se na željno iščekivanom modelu Giulia; zapravo, brend je doživeo potpuni preobražaj. Reflektori će biti upereni i u nove modele Giulietta i Mito, dva restilizovana modela koja dele primetnu porodičnu sličnost sa očaravajućim modelom Giulia, što se vidi po novom prednjem kraju na kome se nalaze unikatna rešetka hladnjaka i legendarni trolisni nos, verovatno jedan od najprepoznatljivijih i najslavnijih simbola u svetu automobilizma. Stil slova u nazivima „Giulietta“ i „Mito“ takođe upućuje na model „Giulia“, a oba automobila nose redizajnirani logo brenda Alfa Romeo.


Palete ova dva nova modela osmišljene su i optimizovane tako da kupci mogu brže i jednostavnije da odaberu verziju koja najbolje odgovara njihovim sklonostima i potrebama, i da je zatim prilagode dodatnom opremom i dodacima. Nova Giulietta dolazi sa pregršt važnih inovacija, uključujući naglašeniji sportski karakter, kao i jedinstveni 1,6-litarski turbo dizel motor JTDm sa 120 KS, uparen sa inovativnim automatskim sistemom prenosa Alfa TCT, i neverovatno korisnim LIVE uslugama na sistemu Uconnect 6.5". Nova Giulietta koja će na glavnim evropskim tržištima biti u prodaji od početka marta, u Ženevi je predstavljena u dve verzije: verzija visokih performansi 240 KS Veloce 1750 Turbo Petrol i verzija 120 KS Super 1.6 JTDm, obe sa automaskim TCT prenosom. Eksterijer prve verzije je naročito upadljiv, zahvaljujući novim sportskim branicima sa crvenim detaljima, antracit boji, staklenom krovu, Brembo kočionim sistemom i novim 18-inčnim alu-felnama. Isti sportski pečat dat je i enterijeru, koji naglašavaju sportska sedišta od kože i alkantare sa crvenim šavovima. Pored verzije Giulietta Veloce, radoznali posetioci moći će da se upoznaju i sa verzijom Super sa crvenim kleštima, i novim 18-inčnim alu-felnama.

Ženeva 2016 - Alfa Romeo noviteti

Isti sportski utisak odaje i na enterijeru, sa naglašenim sportskim kožnim sedištima i Alcantara crvenim štepom i kožnim volanom. Pored Giulietta Veloce verzije, radoznali posetioci će moći bliže da upoznaju Super verziju sa tobako kožnim sedištima, novom tablom s mat finišom , 18inčnim aluminijumskim felnama , hromiranim spoljašnjim ramom i novim izduvnim sistemom.


Na svetskoj pretpremijeri, novi Mito će takođe debitovati na štandu brenda Alfa Romeo, uz mnoštvo osveženih detalja, ali i dalje pozicioniran kao mali sportski automobil sposoban da pridobije kupce koje privlače njegov italijanski stil i tehnička izvrsnost, za potpuni užitak u vožnji. Međunarodni sajam automobila u Ženevi biće centralno mesto za predstavljanje sportskije verzije u ovoj paleti – turbo benzinska verzija Veloce 1.4 MultiAir sa 170 KS i automatskim TCT prenosom – uz nova sporska sedišta marke Sabelt tapacirana crnom tkaninom i Alcantara presvlakama. Novi Mito biće dostupan širom Italije i Francuske počev od juna, a u ostalim zemljama od septembra meseca.

Ženeva 2016 - Alfa Romeo noviteti

4C Coupé i 4C Spider


U centru pažnje naći će se i zanosni Alfa Romeo 4C, u verzijama Coupé i Spider, moderna ikona ovog brenda koja će predstaviti sportsku dušu utkanu u DNK brenda Alfa Romeo: optimalne performanse i izvanredna konstrukcija dizajnirani za vrhunsko uživanje u vožnji od koje zastaje dah.


Oba automobila opremljena su moćnim turbo motorom sa direktnim ubrizgavanjem, u celosti od aluminijuma, zapremine 1.750 cm3 sa dvostrukim sistemom varijabilnog pomeranja ventila koji garantuje performanse u rangu super-automobila: maksimalna brzina od 258 km/h, ubrzanje od 0 do 100 km/h za 4,5 sekundi, 1,1 g bočnog ubrzanja i 1,25 g maksimalne sile kočenja. Duh super-automobila vidi se i u odabiru ultra-lakih materijala: ugljenična vlakna za školjku, aluminijum za prednji i zadnji deo rama šasije i SMC (kompozitni materijal niske gustine) za karoseriju. Na švajcarskoj pozornici nastupiće modeli poput 4C Spider u sivoj Stromboli Grey boji, sa ugljeničnom oblogom zaštitnog luka kao i novim titanijumskim dvostrukim izduvnim sistemom od Akrapoviča. Pored toga, za još malo stila, manju težinu i bolje performanse, automobil poseduje polirane „žičane“ felne (18 inča napred i 19 inča nazad), kao i eksterijerne komponente od ugljenika, kao što su bočni usisnici vazduha, prednji branik i bočni retrovizori. I poslednje ali ne i najmanje važno, tu su i crvena kočiona klešta, crvena kožna sportska sedišta i kožni enterijer sa detaljima od ugljenika koji čine standardnu opremu kabrioleta izloženog u Ženevi.


Na štandu će takođe s ponosom biti predstavljen višestruko nagrađivani 4C Coupé u troslojnoj beloj Trofeo White boji sa krovom i elementima od ugljeničnih vlakana (kao što su bočni usisnici vazduha, prednji branik, bočni retrovizori i zadnji spojler), crnim kočionim kleštima, titanijumskim dvostrukim izduvnim sistemom od Akrapoviča i felnama na 5 šrafova, različitih veličina (18 inča napred i 19 inča nazad) sa poliranom završnom obradom. Iznutra, posebna sportska sedišta obložena kožom i crnim mikfrofiberom sa kontrastirajućim šavovima definitivno će privlačiti pažnju, a u ovom slučaju uparena su sa kožnim tapacirungom vrata i komandne table, kao i detaljima od ugljeničnih vlakana.

Štand


Alfa Romeo se na Međunarodni sajam automobila u Ženevi vraća se sa renoviranim izložbenim prostorom jedinstvenih konstrukcionih svojstava i sa sofisticiranim svetlosnim efektima koji naglašavaju glavne karakteristike novih proizvoda. Izgled štanda brenda Alfa Romeo je upečatljiv, uz podršku klasičnog crvenog LED panoa na crnoj pozadini koji predstavljaju osnovne stilske elemente brenda; tradicionalnih staklenih zidova koji izražavaju koncept visokog kvaliteta sadržanog u DNK brenda Alfa Romeo; uz sportske teksture poda, kojima se ističu legendarne performanse automobila brenda Alfa Romeo.


Nova Giulia će biti nesporna zvezda sajma: tri primerka verzije Super biće izložena na platformi uokvirenoj crvenim LED svetlima i, zahvaljujuči stanici „proširene realnosti“, posetioci će moći da saznaju više informacija o najinovativnijim tehničkim karakteristikama visoko-performantnog modela Giulia Quadrifoglio. Postavljeni oko centralnog modela štanda, ređaju se i ostali modeli, naime tu su nova Giulietta, novi Mito, modeli 4C Spider i 4C Coupé. Ovi izvanredni proizvodi potvrđuju kako su tokom više od jednog veka automobili brenda Alfa Romeo bili posvećeni onima koji očekuju da njihov automobil prevazilazi koncept „korisnog prevoznog sredstva“ i prelazi u koncept „realnih emocija“.


Jedan deo štanda namenjen je brendu Mopar, referentnom brendu za usluge, brigu o korisnicima, originalne delove i dodatke za brendove grupe FCA. Konkretno, nova robna kolekcija brenda Alfa Romeo debitovaće u Ženevi, a u osnovi svojih grafičkih komponenti imaće restilizovani logo brenda. Kolekcija predstavlja izbor proizvoda posebno dizajniranih u saradnji sa Centro Stile Alfa Romeo – prvoklasni tehnički proizvodi izrađeni od vrhunskih materijala kao što su ugljenik, aluminijum ili Nycrotech. Kolekcija se sastoji iz nekoliko linija: od odeće, gde je glavni odevni predmet modularna jakna izrađena od meke vodootporne tkanine, do kožnih proizvoda, uključujući i uniseks torbu od naprednih materijala i kože sa detaljima od brušenog metala, a tu je čak i linija proizvoda sa muškim novčanicima i posebnim privescima za ključeve. I na kraju, na Moparovom izložbenom zidu naći će se i određeni dodaci namenjeni modelima Alfa Romeo 4C, Giulietta i Giulia. Konkretno, poslednje od ovih vozila može da poseduje i upravljač od ugljenjika i alkantare, dok kućišta retrovizora i ojačanje patosnice mogu biti od ugljenika.


PR

I Renault ima svoj pick-up - zove se Alaskan

I Renault ima svoj pick-up - zove se Alaskan

Klasični pick-up modeli sve su popularniji i na Starom kontinentu, na šta su reagovali i proizvođači, koji do sada nisu imali automobil u ovoj kategoriji. Svoj novi model juče je predstavio Renault - njegovo ime je Alaskan...

Dacia proslavila 4 miliona prodatih automobila

Dacia proslavila 4 miliona prodatih automobila

Dacia je protekle nedelje proslavila veliki jubilej - 4 miliona prodatih automobila. Ovaj događaj obeležen je u Francuskoj, na tradicionalnom pikniku ove marke, u kojem je i ove godine učestvovalo mnogo ljudi...

Opel GT Concept inspirisao Katiu Mi

Opel GT Concept inspirisao Katiu Mi

Opel GT Concept je je bio među najpoželjnijim zvezdama ovogodišnjeg Salona automobila u Ženevi. Naslednik legendarnog Opel Experimentala GT impresionirao je prisutne predstavnike medija, kao i posetioce koji pristigli iz čitave Evrope...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje