AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Ženeva 2016 - Renault premijere

Ženeva 2016 - Renault premijere

Renault će na međunarodnom autosalonu u Ženevi zasijati punim sjajem. Pored već predstavljene nove generacije modela Megane, u Ženevu stiže njegova nova karoserijska verzija karavan (Grandtour), a svetsku premijeru imaće i novi Renault Scenic...

Ženeva 2016 - Renault premijere

Novi Renault SCENIC (svetska premijera)


Prvom generacijom modela Scénic Renault je 1996. stvorio klasu kompaktnih monovolumena. Danas, 20 godina kasnije, Renault je ponova definisao monovolumen.
Novi SCENIC je savremen, upečatljiv monovolumen koji će kupce privući ne samo užitkom koji pruža u vožnji, već i udobnošću koju donosi svim putnicima.
Jedinstvenim dizajnom koji se ističe proporcijama neuobičajenim za tu klasu, 20-inčnim felnama u svim verzijama modela kao i dosad neviđenom dvobojnom verzijom karoserije koja pleni poglede, novi Renault SCENIC ruši ustaljene norme dizajna monovolumena.


Veran nasleđu, novi SCENIC ispunjava potrebe porodice. Modularnost na kojoj se temeljio uspeh prethodnih generacija modela odveo je na novi nivo kako bi svakodnevnu vožnju učinio još jednostavnijom, među ostalim i funkcijom One Touch Folding za preklapanje zadnjih sedišta jednim pritiskom dugmeta.

Uz brojne druge sisteme za pomoć u vožnji, novi SCENIC jedini je kompaktni monovolumen opremljen sistemom za aktivno kočenje u nuždi AEBS s prepoznavanjem pešaka u serijskoj opremi.


Novi SCENIC opremljen je i sistemima koje obično nalazimo u automobilima iz višeg segmenta, kao što su tehnologija MULTI-SENSE, sistem R-LINK 2 s 8,7-inčnim ekranom i head-up ekran u boji. Četvrta generacija modela će na raspolaganju imati i dizel motor Hybrid Assist potpomognut elektromotorom. Novi Grand SCENIC biće predstavljen pre leta, a prodaja obe verzije automobila u Europi počinje pre
kraja godine.

Ženeva 2016 - Renault premijere

Novi Renault MEGANE Grandtour i novi MEGANE Grandtour GT (svetska premijera)


Na Ženevskom salonu automobila, samo dva meseca nakon predstavljanja novog MEGANE-a kao i verzija GT i GT-Line, Renault će predstaviti i novi MEGANE Grandtour i novi MEGANE Grandtour GT. Dinamični, elegantni novi MEGANE Grandtour spaja intuitivnu, modularnu unutrašnjost s brojnim načinima organizacije prtljažnog prostora i najvećom utovarnom dubinom u segmentu. Novi MEGANE Grandtour GT odlikuje se velikom zapreminom prtljažnika, tehnologijom upravljanja sva 4 točka 4CONTROL i prepoznatljivim dizajnom odeljenja Renault Sport. Prodaja ovi verzija modela MEGANE počinje u septembru.

Ženeva 2016 - Renault premijere

Renault ZOE Swiss Edition


Renault, najveći evropski proizvođač automobila na električni pogon, sa ponosom predstavlja ZOE Swiss Edition, vrhunski opremljenu ograničenu seriju modela ZOE koja se ističe ekskluzivnom bojom karoserije, presvlakama od vrhunske kože i audiosistemom Bose®. Ova verzija će se prodavati širom Europe pod različitim nazivima, zavisno od tržišta.


Renaultove inovacije


U skladu sa napadom na tržište 2015. i 2016., tokom kojeg je predstavljeno deset novih modela, Renault će na Ženevskom salonu automobila izložiti najmlađu paletu modela na evropskom tržištu kao i šest revolucionarnih inovacija predstavljenih u najnovijim modelima (tehnologije 4CONTROL i MULTI-SENSE, Hybrid Assist, modularne unutrašnjosti, najnoviji sistem za pomoć u vožnji novog Scénica, R-LINK 2 i motor R240).


PR

I Renault ima svoj pick-up - zove se Alaskan

I Renault ima svoj pick-up - zove se Alaskan

Klasični pick-up modeli sve su popularniji i na Starom kontinentu, na šta su reagovali i proizvođači, koji do sada nisu imali automobil u ovoj kategoriji. Svoj novi model juče je predstavio Renault - njegovo ime je Alaskan...

Dacia proslavila 4 miliona prodatih automobila

Dacia proslavila 4 miliona prodatih automobila

Dacia je protekle nedelje proslavila veliki jubilej - 4 miliona prodatih automobila. Ovaj događaj obeležen je u Francuskoj, na tradicionalnom pikniku ove marke, u kojem je i ove godine učestvovalo mnogo ljudi...

Opel GT Concept inspirisao Katiu Mi

Opel GT Concept inspirisao Katiu Mi

Opel GT Concept je je bio među najpoželjnijim zvezdama ovogodišnjeg Salona automobila u Ženevi. Naslednik legendarnog Opel Experimentala GT impresionirao je prisutne predstavnike medija, kao i posetioce koji pristigli iz čitave Evrope...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje