AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Sportage od ključnog značaja za Kijino rekordno evropsko polugodište

Sportage od ključnog značaja za Kijino rekordno evropsko polugodište

U Kijinoj evropskoj fabrici u Slovačkoj proizveli rekordnih 177.900 vozila i više od 318.000 motora. U prvoj polovini 2016. Kijina evropska fabrika je radila punom parom. U tom razdoblju su u slovačkoj fabrici proizveli 177.900 vozila, što predstavlja povećanje od 4,7% u odnosu na isti period prošle godine.

Takođe je povećana proizvodnja motora – do kraja juna su ih proizveli više od 318.000. Kia Sportage prvoplasirani u istraživanju J.D. Power o pouzdanosti vozila. Novi Sportage je bio najčešći na tekućim trakama, jer je u prvih 6 meseci širom Evrope našao čak 56.126 novih kupaca. Vrlo popularni kompaktni sportski terenac iz Žiline je posebno izložen očima javnosti zbog nedavnog 1. mesta u istraživanju pouzdanosti čuvene kompanije J.D. Power za 2016., a imao je i ‘nula kvarova’ u testu izdržljivosti (100.000 km) nemačke revije Auto Motor und Sport.

 

“Veoma me raduje što mogu javiti da Kia Motors Slovačka i dalje povećava svoju proizvodnju. Vozila, koja proizvodimo u našoj fabrici u Žilini,svojim kvalitetom, dizajnom i sigurnošću, zadovoljavaju visoke evropske standarde. Novi Sportage, višekratni dobitnik različitih priznanja, širom Evrope postao je još popularniji od svojeg prethodnika. Moja zahvala je namenjena svim zaposlenim u fabrici, koji svojom marljivošću i radom svaki dan bitno doprinose visokom kvalitetu vozila Kia,” komentarisao je Eek-Hee Lee, predsednik i direktor Kia Motors Slovačka.

Sportage čini dve trećine proizvodnje u Žilini


Četvrta generacija Kia Sportaga brzo je nastavila tamo gde je stao uspešni prethodnik. Sadašnja verzija najprodavanijeg sportskog terenca je najpopularnije vozilo iz te slovačke fabrike, jer predstavlja čak 64% ukupne proizvodnje i trećinu Kijine ovogodišnje prodaje u Evropi.


Porodica cee’d (hatchback, karavan i kupe varijanta) predstavlja 28%, dok jednovolumen Venga čini preostalih 8% polugodišnje proizvodnje. Vozila, koja proizvode u Žilini čine 59% Kijine prodaje u Evropi u prvih šest meseci ove godine. Najznačajnija tržišta za Kijinu jedinu fabriku u Evropi su Velika Britanija (15%), Nemačka (9%), Španija (8%) i Italija (8%).

Rasla i proizvodnja motora


I proizvodnja motora je ostvarila odlične rezultate u prvom polugodištu, jer su proizveli više od 318.000 motora. To predstavlja povećanje od 11% u odnosu na jednak period prošle godine. Dizelski motori su predstavljali 54% ukupne količine, a najtraženiji je bio 1.7 CRDi motor, koji pokreće većinu Sportaga. Trenutno više od polovinu motora, koje proizvedu, isporučuju sestrinskoj, Hyundaijevoj fabrici u češkim Nošovicama.

 

Kijin 7-godišnji kvalitet uključuje 7-godišnju mobilnu garanciju, 7-godišnje besplatno osvežavanje mapa (za modele s fabrički ugrađenim navigacionim sistemima) i Kijina poznata 7-godišnja fabrička garancija (odn. do 150.000 pređenih kilometara – prve 3 godine bez ograničenja pređenih kilometara).


PR

Još opremljeniji Suzuki Swift po staroj ceni

Još opremljeniji Suzuki Swift po staroj ceni

U prodajne salone beogradskog Euro Sumara, ovlašćenog uvoznika i servisera Suzukijevih automobila i motocikala, stiglo je drugo „letnje osveženje“: jedan od najpopularnijih modela – Swift, u verziji SE, sa blagim restajlingom i bogatijim paketom opreme, a po staroj, dosadašnjoj ceni od 10.690 evra sa PDV-om (u dinarskoj protivvrednosti)...

Kia pre Pariza pokazala novog Rija

Kia pre Pariza pokazala novog Rija

Novi Rio će svoju svetsku premijeru doživeti 29. septembra na salonu automobila u Parizu. Kia je sada pokazala prve fotografije iz kojih je vidljiv progresivan izgled spoljašnjosti i unutrašnjosti...

Saradnja u istraživanju između kompanija Bosch i Bühler

Saradnja u istraživanju između kompanija Bosch i Bühler

Kompanije Bühler i Bosch Connected Devices and Solutions dogovorile su da svoju postojeću uspešnu saradnju prošire sa još većim brojem inovacija i pokretanjem tržišta kroz dalje unapređenje mogućnosti koje nudi Internet stvari. Novi proizvodi očekuju se u 2017. godini.

Novi Renault SCENIC je osvojio pet zvezdica na ispitivanju sigurnosti

Novi Renault SCENIC je osvojio pet zvezdica na ispitivanju sigurnosti

Novi Renault SCENIC je osvojio pet zvezdica na ispitivanju sigurnosti koje sprovodi nezavisna organizacija Euro NCAP. SCENIC je dvadeseti Renaultov model koji je osvojio pet zvezdica na EuroNCAP-ovim ispitivanjima i dokaz je Renaultove predanosti rešavanju pitanja sigurnosti koja traje već više od 15 godina...

CXPERIENCE CONCEPT:Citroen-ova udobnost i dizajn koji ruše norme

CXPERIENCE CONCEPT:Citroen-ova udobnost i dizajn koji ruše norme

Ekskluzivno otkriven mesec dana pre početka svetskog salona u Parizu, Citroën CXPERIENCE CONCEPT predstavlja potrebu brenda da ispuni svoje obećanje « Be Different, Feel Good»  u segmentu velikih limuzina. Svojim izgledom, koji se razlikuje na prvi pogled, ovo novo konceptualno vozilo ruši kodove i ističe prednosti programa « Citroën Advanced Comfort®».

Čelični Srbin potpisao ugovor sa SEAT - OM

Čelični Srbin potpisao ugovor sa SEAT - OM

Bojan Veličković, izvanredan sportista, MMA borac i šampion sveta u RFA, potpisao je ugovor o sponzorstvu sa kompanijom Porsche SCG. Čelični Srbin (Serbian Steel), kako ga mnogi nazivaju, preselio se iz rodnog Novog Sada u SAD i postao prvi srpski MMA borac koji je stigao do prestižnog UFC (Ultimate Fighting Championship) šampionata...

Audi A5 Avant (2025)
Slika nedelje