AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Google je naučio svoje automobile da trube - šta je sledeće?

Google je naučio svoje automobile da trube - šta je sledeće?

U okviru projekta razvoja potpuno autonomne vožnje, kompanija Google svoje znanje i energiju ulaže da automobile nauči da se ponašaju kao ljudi. Možda su ga već "naučili" da ne pravi greške, ali koliko su autonomni automobili sposobno da odreaguju na greške drugih učesnika u saobraćaju?

Pogledajte: Google automobil zaustavila policija - šta mislite zašto?

 

Osnovni problem autonomnih automobila jeste njihova ekstremna obazrivost i nesposobnost da ponekada deluju na putu sa "zdravom dozom agresije". Upravo to njihove test vozače dovodi do frustracija i zato će Google uložiti dodatna sredstva da "nauče" njihove automobile da se ponašaju prirodnije.

Pogledajte: Google Glass - za bolji kvalitet BMW automobila.

 

Sada je Google naučio svoje automobila da trube. To će pomagati u situacijama, kada automobil registruje prepreku u pokretu, bilo da je reč o pešaku koju prelazi ulicu van pešačkog prelazi, ili vozilu koje napušta nepregledno parking mesto ili dvorište. Automobil će trubili i u situacijama kada je potrebno upozoriti druge učesnike u saobraćaju na prepreku. Razvoj vozila sa svirenom sproveden je tako što Google automobil najpre izdaje signal posadi u kabini, da potvrdi i tek nakon odobrenja test vozača, automobil je trubio. Tako se automobil uči da snimi odgovarajući algoritam za upotrebu svirene.

Google je naučio svoje automobile da trube - šta je sledeće?

Pogledajte: Google auto nema ni volan ni pedale.

 

Ostaje da se autonomni automobili nauče da upozore druge učesnike u saobraćaju na prepreku, ne samo preko svirene, već i preko blinkanja dugim svetlima. Automobili Google su već "naučeni" da prepoznaju automobile koji imaju prvenstvo prolaza, kao što su policija, hitna pomoć ili vatrogasne ekipe.


Automagazin.rs

Honda Srbija podržala je Elite Neon Cup 2016

Honda Srbija podržala je Elite Neon Cup 2016

Honda Srbija, kao društveno odgovorna kompanija koja podržava razvoj mladih talenata, kulture i sporta u našoj zemlji, prepoznala je potencijal ovih mladih sportista i podržala ovu manifestaciju kao automobilski sponzor...

Još opremljeniji Suzuki Swift po staroj ceni

Još opremljeniji Suzuki Swift po staroj ceni

U prodajne salone beogradskog Euro Sumara, ovlašćenog uvoznika i servisera Suzukijevih automobila i motocikala, stiglo je drugo „letnje osveženje“: jedan od najpopularnijih modela – Swift, u verziji SE, sa blagim restajlingom i bogatijim paketom opreme, a po staroj, dosadašnjoj ceni od 10.690 evra sa PDV-om (u dinarskoj protivvrednosti)...

Kia pre Pariza pokazala novog Rija

Kia pre Pariza pokazala novog Rija

Novi Rio će svoju svetsku premijeru doživeti 29. septembra na salonu automobila u Parizu. Kia je sada pokazala prve fotografije iz kojih je vidljiv progresivan izgled spoljašnjosti i unutrašnjosti...

Saradnja u istraživanju između kompanija Bosch i Bühler

Saradnja u istraživanju između kompanija Bosch i Bühler

Kompanije Bühler i Bosch Connected Devices and Solutions dogovorile su da svoju postojeću uspešnu saradnju prošire sa još većim brojem inovacija i pokretanjem tržišta kroz dalje unapređenje mogućnosti koje nudi Internet stvari. Novi proizvodi očekuju se u 2017. godini.

Audi A5 Avant (2025)
Slika nedelje