AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Sportage od ključnog značaja za Kijino rekordno evropsko polugodište

Sportage od ključnog značaja za Kijino rekordno evropsko polugodište

U Kijinoj evropskoj fabrici u Slovačkoj proizveli rekordnih 177.900 vozila i više od 318.000 motora. U prvoj polovini 2016. Kijina evropska fabrika je radila punom parom. U tom razdoblju su u slovačkoj fabrici proizveli 177.900 vozila, što predstavlja povećanje od 4,7% u odnosu na isti period prošle godine.

Takođe je povećana proizvodnja motora – do kraja juna su ih proizveli više od 318.000. Kia Sportage prvoplasirani u istraživanju J.D. Power o pouzdanosti vozila. Novi Sportage je bio najčešći na tekućim trakama, jer je u prvih 6 meseci širom Evrope našao čak 56.126 novih kupaca. Vrlo popularni kompaktni sportski terenac iz Žiline je posebno izložen očima javnosti zbog nedavnog 1. mesta u istraživanju pouzdanosti čuvene kompanije J.D. Power za 2016., a imao je i ‘nula kvarova’ u testu izdržljivosti (100.000 km) nemačke revije Auto Motor und Sport.

 

“Veoma me raduje što mogu javiti da Kia Motors Slovačka i dalje povećava svoju proizvodnju. Vozila, koja proizvodimo u našoj fabrici u Žilini,svojim kvalitetom, dizajnom i sigurnošću, zadovoljavaju visoke evropske standarde. Novi Sportage, višekratni dobitnik različitih priznanja, širom Evrope postao je još popularniji od svojeg prethodnika. Moja zahvala je namenjena svim zaposlenim u fabrici, koji svojom marljivošću i radom svaki dan bitno doprinose visokom kvalitetu vozila Kia,” komentarisao je Eek-Hee Lee, predsednik i direktor Kia Motors Slovačka.

Sportage čini dve trećine proizvodnje u Žilini


Četvrta generacija Kia Sportaga brzo je nastavila tamo gde je stao uspešni prethodnik. Sadašnja verzija najprodavanijeg sportskog terenca je najpopularnije vozilo iz te slovačke fabrike, jer predstavlja čak 64% ukupne proizvodnje i trećinu Kijine ovogodišnje prodaje u Evropi.


Porodica cee’d (hatchback, karavan i kupe varijanta) predstavlja 28%, dok jednovolumen Venga čini preostalih 8% polugodišnje proizvodnje. Vozila, koja proizvode u Žilini čine 59% Kijine prodaje u Evropi u prvih šest meseci ove godine. Najznačajnija tržišta za Kijinu jedinu fabriku u Evropi su Velika Britanija (15%), Nemačka (9%), Španija (8%) i Italija (8%).

Rasla i proizvodnja motora


I proizvodnja motora je ostvarila odlične rezultate u prvom polugodištu, jer su proizveli više od 318.000 motora. To predstavlja povećanje od 11% u odnosu na jednak period prošle godine. Dizelski motori su predstavljali 54% ukupne količine, a najtraženiji je bio 1.7 CRDi motor, koji pokreće većinu Sportaga. Trenutno više od polovinu motora, koje proizvedu, isporučuju sestrinskoj, Hyundaijevoj fabrici u češkim Nošovicama.

 

Kijin 7-godišnji kvalitet uključuje 7-godišnju mobilnu garanciju, 7-godišnje besplatno osvežavanje mapa (za modele s fabrički ugrađenim navigacionim sistemima) i Kijina poznata 7-godišnja fabrička garancija (odn. do 150.000 pređenih kilometara – prve 3 godine bez ograničenja pređenih kilometara).


PR

Kupci iz Srbije u poseti fabrici Renault Trucks - u Bourg-en-Bresse

Kupci iz Srbije u poseti fabrici Renault Trucks - u Bourg-en-Bresse

Sredinom juna predstavnici desetak uglednih transportnih kompanija iz Srbije, koje u svojim voznim parkovima imaju Renault Trucks vozila nove i prethodnih generacija, posetili su jednu od glavnih fabrika Renault Trucks - u Bourg-en-Bresse, na istoku Francuske, 66 km severoistočno od Liona, gde je, inače, sedište čuvenog proizvođača kamiona i dizel motora...

Bosch formira savez u borbi protiv raka

Bosch formira savez u borbi protiv raka

Robert Bosch bolnica (RBK), Robert Bosch Stiftung, i Bosch grupa udružuju snage u borbi protiv raka. Tri partnera formirala su savez i pokrenula nekoliko inicijativa.  Ključni elementi ovog saveza su novoformirani Robert Bosch Centrum für Tumorerkrankungen (RBCT: Robert Bosch centar za istraživanje tumora) u Štutgartu...

Opel slavi 50 godina postojanja Rodgau-Dudenhofen test centra

Opel slavi 50 godina postojanja Rodgau-Dudenhofen test centra

Rodgau-Dudenhofen. 70 kilometara test staza i razvojnih poligona, uz prosečno 40.000 odvozanih kilometara dnevno. Za tačno 50 godina, Opelovi inženjeri su testirali svaki novi model u Rodgau-Dudenhofenu, kao i njegove limite kada je o performansama reč, pokrivši u tom procesu ukupno 200 miliona kilometara...

Bosch - Pametni senzori u nadzoru rada mašina

Bosch - Pametni senzori u nadzoru rada mašina

Na čelu sa kompanijom Bosch, sedam partnera sarađuje na projektu pod nazivom AMELI 4.0 koji se bavi razvojem sistema senzora za budućnost za povezanu proizvodnju, ili industriju 4.0. Sistem je namenjen za nadzor mašina i odmah detektuje odstupanja od normalnog statusa rada...

BMW 5 Touring (2024)
Slika nedelje