AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Sportage od ključnog značaja za Kijino rekordno evropsko polugodište

Sportage od ključnog značaja za Kijino rekordno evropsko polugodište

U Kijinoj evropskoj fabrici u Slovačkoj proizveli rekordnih 177.900 vozila i više od 318.000 motora. U prvoj polovini 2016. Kijina evropska fabrika je radila punom parom. U tom razdoblju su u slovačkoj fabrici proizveli 177.900 vozila, što predstavlja povećanje od 4,7% u odnosu na isti period prošle godine.

Takođe je povećana proizvodnja motora – do kraja juna su ih proizveli više od 318.000. Kia Sportage prvoplasirani u istraživanju J.D. Power o pouzdanosti vozila. Novi Sportage je bio najčešći na tekućim trakama, jer je u prvih 6 meseci širom Evrope našao čak 56.126 novih kupaca. Vrlo popularni kompaktni sportski terenac iz Žiline je posebno izložen očima javnosti zbog nedavnog 1. mesta u istraživanju pouzdanosti čuvene kompanije J.D. Power za 2016., a imao je i ‘nula kvarova’ u testu izdržljivosti (100.000 km) nemačke revije Auto Motor und Sport.

 

“Veoma me raduje što mogu javiti da Kia Motors Slovačka i dalje povećava svoju proizvodnju. Vozila, koja proizvodimo u našoj fabrici u Žilini,svojim kvalitetom, dizajnom i sigurnošću, zadovoljavaju visoke evropske standarde. Novi Sportage, višekratni dobitnik različitih priznanja, širom Evrope postao je još popularniji od svojeg prethodnika. Moja zahvala je namenjena svim zaposlenim u fabrici, koji svojom marljivošću i radom svaki dan bitno doprinose visokom kvalitetu vozila Kia,” komentarisao je Eek-Hee Lee, predsednik i direktor Kia Motors Slovačka.

Sportage čini dve trećine proizvodnje u Žilini


Četvrta generacija Kia Sportaga brzo je nastavila tamo gde je stao uspešni prethodnik. Sadašnja verzija najprodavanijeg sportskog terenca je najpopularnije vozilo iz te slovačke fabrike, jer predstavlja čak 64% ukupne proizvodnje i trećinu Kijine ovogodišnje prodaje u Evropi.


Porodica cee’d (hatchback, karavan i kupe varijanta) predstavlja 28%, dok jednovolumen Venga čini preostalih 8% polugodišnje proizvodnje. Vozila, koja proizvode u Žilini čine 59% Kijine prodaje u Evropi u prvih šest meseci ove godine. Najznačajnija tržišta za Kijinu jedinu fabriku u Evropi su Velika Britanija (15%), Nemačka (9%), Španija (8%) i Italija (8%).

Rasla i proizvodnja motora


I proizvodnja motora je ostvarila odlične rezultate u prvom polugodištu, jer su proizveli više od 318.000 motora. To predstavlja povećanje od 11% u odnosu na jednak period prošle godine. Dizelski motori su predstavljali 54% ukupne količine, a najtraženiji je bio 1.7 CRDi motor, koji pokreće većinu Sportaga. Trenutno više od polovinu motora, koje proizvedu, isporučuju sestrinskoj, Hyundaijevoj fabrici u češkim Nošovicama.

 

Kijin 7-godišnji kvalitet uključuje 7-godišnju mobilnu garanciju, 7-godišnje besplatno osvežavanje mapa (za modele s fabrički ugrađenim navigacionim sistemima) i Kijina poznata 7-godišnja fabrička garancija (odn. do 150.000 pređenih kilometara – prve 3 godine bez ograničenja pređenih kilometara).


PR

Regionalno finale u ekonomičnoj vožnji u Šumaherovom stilu

Regionalno finale u ekonomičnoj vožnji u Šumaherovom stilu

Na stazi Formule 1, na čuvenom Hungaroringu, u blizini Budimpešte, 18. avgusta je održano regionalno finale Volvo takmičenja u ekonomičnoj vožnji – The Drivers’ Fuel Challenge. Ove godine glavnu nagradu - novi automobil Volvo V40 R Design – kući je odvezao takmičar iz Češke, Tomáš Horčička.

BMW serije 1 sa paketom uštede od 3.000 €

BMW serije 1 sa paketom uštede od 3.000 €

U čast jubileja, 100 godina BMW brenda, BMW Srbija pripremio je rođendanske uslove za kupovinu modela BMW Serije 1, koji podrazumevaju pakete uštede od 3.000€ i važe za ograničen broj vozila dostupnih za isporuku odmah...

Kia odlična u istraživanju J.D. Power APEAL

Kia odlična u istraživanju J.D. Power APEAL

Kijini modeli Optima, Sorento, Sedona (na nekim tržištima pod imenom Grand Carnival) i Soul su u istraživanju J.D. Power APEAL o automobilskim mogućnostima, izvršenju i izgledu (APEAL - Automotive Performance, Execution and Layout) pobedili u svojim klasama...

Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje