AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Volkswagen i LG - zajednički razvoj inovativne umrežene platforme

Volkswagen i LG - zajednički razvoj inovativne umrežene platforme

Volkswagen Grupa i LG Electronics su potpisali memorandum o zajedničkom istraživanju i razvoju sledeće generacije umrežene platforme. Dve kompanije će zajedno raditi na Volkswagen Cross-Over platformi (prelazna platforma) koja ima za cilj da unapredi umrežavanje vozila...

Koristeći poslednju in cloud tehnologiju ona će vozačima ponuditi neometan digitalan pristup mnogobrojnim karakteristikama kao što su usluge smart home i usluge vezane za lokaciju gde se vozilo nalazi.

U narednim godinama ove dve kompanije će se koncentrisati na sledeće:

- razvoj tehnologija koje spajaju umreženo vozilo sa uslugom smart home tako da vozači mogu na putu da kontrolišu i prate uređaje u svojim domovima, kao što su osvetljenje, bezbednosni sistemi i aparati za domaćinstvo.

- razvoj centra za pružanje obaveštenja koja su vozaču trenutno potrebna i koji pruža informacije na intuitivan i siguran način i pruža korisne preporuke vozaču u realnom vremenu.

- razvoj sledeće generacije infotainment tehnologije za umrežena vozila.

Glavni rukovodioci LG Electronics koji su bili prisutni pri potpisivanju u centrali Volkswagen Grupe su: Richard Choi, rukovodilac LG Cloud Center i Lee Sang-Yong, rukovodilac LG laboratorije za istraživanje infotainment sistema u vozilu, a iz Volkswagen-a prisutni su bili: prof. Thomas Form, rukovodilac istraživanja elektronike i vozila i Robert Kattner, rukovodilac sektora za informacione sisteme u vozilu, obojica iz sektora za istraživanja pri Volkswagen koncernu.

„Volkswagen intenzivno radi na digitalizaciji svojih brendova. Naš fokus pri tome je uvek na našim kupcima. Za njih, komfor, bezbednost i ušteda energije imaju najvažniju ulogu. LG je jak, pouzdan partner u implementaciji novih karakteristika. Radujemo se saradnji sa kompanijom LG i budućem smart home rešenja za naše kupce jednostavnih i lakih za upotrebu a koji su integrisani u sisteme naših vozila“, rekao je Form na zvaničnom potpisivanju sporazuma.

„LG Electronics i Volkswagen se udružuju kako bi razvili sledeću generaciju umrežene platforme vozila koja omogućava široku integrisanost sa smart home uslugama i usvajanje otvorenih IoT tehnologija“, rekao je Richard Choi. “Verujemo da će stručnost LG po pitanju smart tehnologije zajedno sa Volkswagen-om kao liderom u automobilskoj industriji načiniti preokret u pogledu interakcije vozača sa njihovim automobilima“.

Ovaj sporazum predstavlja primer dugoročnog odnosa koji su LG i Volkswagen razvili tokom godina. LG je jedan od prvih elektronskih kompanija koja se posvetila automobilskoj industriji. Ona obezbeđuje audio-vizuelne proizvode za vozila od 2007. godine i uspostavila je reputaciju za pouzdanost i tehnološke inovacije.

U martu 2015. godine ćerka firma Volkswagen-a Italdesign Guigiaro je prikazala svoj GEA koncept automobil na Ženevskom sajmu automobila sa sedam ključnih komponenti koje obezbeđuje LG Electronics, uključujući i holografski ekran, umreženi smart sat, zadnja svetla i kameru u zadnjem delu. U julu LG je odabran za strateškog elektronskog dobavljača kompanije Volkswagen i takođe naveden kao partnerska kompanija na njegovom FAST programu (Future Automotive Supply Tracks). Na CES ranije te godine, dve kompanije su privukle veliku pažnju izlažući smart home sistem koji se može kontrolisati na daljinu iz vozila.

PR

 

Bosch - Pametni senzori u nadzoru rada mašina

Bosch - Pametni senzori u nadzoru rada mašina

Na čelu sa kompanijom Bosch, sedam partnera sarađuje na projektu pod nazivom AMELI 4.0 koji se bavi razvojem sistema senzora za budućnost za povezanu proizvodnju, ili industriju 4.0. Sistem je namenjen za nadzor mašina i odmah detektuje odstupanja od normalnog statusa rada...

Opelov kalendar 2017

Opelov kalendar 2017

Aktuelna foto sesija za Opelov kalendar za 2017., nastavlja se tamo gde je uspešna produkcija stala: superzvezda Brajan Adams, fotografisao je Opel ADAM, a ikona među modnim dizajnerima, Karl Lagerfeld, ovekovečio je svoju „birman“ mačku Šupet (Choupette) i Opel Corsu...

FCA Srbija - Auto za zlato!

FCA Srbija - Auto za zlato!

Automobil koji se s ponosom pravi u Srbiji, FIAT 500L je auto zlata vredan! Naime, svaki Olimpijac koji osvoji zlatnu medalju  na predstojećim Olimpijskim Igrama u Riju, dobiće na poklon FIAT 500L!

Kinezi već isprobali lebdeći autobus (FOTO + VIDEO)

Kinezi već isprobali lebdeći autobus (FOTO + VIDEO)

Autobus koji "lebdi" iznad automobila na putu - sigurno ste videli ovu zanimljivu ideju za gradski prevoz. U Kini je vreme koje protekne od ideje do realizacije dramatično smanjeno, pa danas možemo videti i prvi prototip koji izlazi na ulice...

Renault Symbioz
Slika nedelje