AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Otvoren AMSS CMV centar za proveru vozačkih sposobnosti

Otvoren AMSS CMV centar za proveru vozačkih sposobnosti

U AMSS Centru za motorna vozila (AMSS-CMV) danas je održana konferencija za medije povodom predstavljanja i zvaničnog otvaranja prvog AMSS CMV Centra za proveru vozačkih sposobnosti, jedinog na Balkanu ove vrste, namenjenog pre svega vozačima sa invaliditetom...

Tim povodom novinarima su se obratili predsednik Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije Mihailo Pajević, direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević, predsednik AMSS Mirko Butulija i ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Podsetivši na probleme na koje nailazi ova kategorija vozača, predsednik Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije zahvalio se Auto-moto savezu Srbije što je omogućio otvaranje jednog ovakvog centra, u kome će moći da se procenjuje sposobnost vozača, posebno osoba sa invaliditetom, i što če im na taj način biti omogućena samostalna vožnja i samostalniji život.

Uz rezultate dobijene na simulatorima, pomoću kojih će biti moguća i realna procena sposobnosti vozača, uticaće se svakako na veću bezbednost u saobraćaju, istakla je direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević i dodala da je veliki zadatak za sve nas da u budućnosti u što većem broju gradova u Srbiji otvaramo ovakve centre.

Otvoren AMSS CMV centar za proveru vozačkih sposobnosti

Auto-moto savez Srbije  ispunio je dato obećanje da će otvoriti najozbiljniji regionalni centar za testiranje vozača, i tako još jednom dokazao da je društveno odgovorna organizacija koja brine o bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, a posebno osoba koje imaju neku vrstu invaliditeta. U AMSS CMV Centru za proveru vozačkih sposobnosti će ubuduće na posebnim simulatorima vožnje i najosetljivije kategorije drušva, kao što su osobe sa invaliditetom, moći besplatno da ispitaju fizičke i psihomotoričke sposobnosti kao i mogućnosti vožnje. Mi vodimo računa o najosetljivijim grupama u društvu i zato smo odlučili da produžimo svoju akciju usmerenu na invalide rata, i omogućimo im još godinu dana pravo na besplatan tehnički pregled u okviru mreže AMSS, uz polisu AMS Osiguranja od autoodgovornosti, i 50 odsto popusta na kupovinu Super članskog paketa AMSS, kojim ostvaruju besplatne usluge i uštede na putevima Srbije i kontinentalne Evrope,  istakao je Butulija.

Ministar Aleksandar Vulin zahvalio se Auto-moto savezu Srbije što je izašao u susret inicijativi ministarstva i omogućio svim osobama sa invaliditetom da na savremen i precizan način utvrde svoju sposobnost za bezbedno učestvovanje u saobraćaju, naglasivši da je prvenstveni motiv ove i sličnih akcija zaštita i podizanje kvaliteta života najosetljivijih kategorija stanovništva i pozvao sve kompanije da se ugledaju na AMSS i priključe sličnim akcijama.

U Centru za proveru vozačkih sposobnosti za sada se nalaze tri vredna simulatora: DriveOn, izum domaćih inženjera i stručnjaka, koji ima zadatak da pokreće 3D virtualni prostor u kom se simulira vožnja, Driver test station 2 (simulator-merilo) koji se koristi za testiranje osnovnih funkcija vozača kao što su upravljanje, ubrzanje i kočenje i Vienna Test System – trening, uređaj za ispitivanje psiho-motoričkih sposobnosti vozača, namenjen za proveru sposobnosti svih kategorija bez obzira da li se radi o profesionalnim vozačima, vozačima amaterima ili ljudima sa ograničenim funkcionalnim sposobnostima (osobe sa invaliditetom).

U svetu se u sličnim centrima na ovakvim simulatorima sposobnost vozača i karakteristike vozila procenjuju već oko dve decenije, a zahvaljujući ulaganju AMSS-a od sada će to biti moguće i u Srbiji.


PR

Bosch - Pametni senzori u nadzoru rada mašina

Bosch - Pametni senzori u nadzoru rada mašina

Na čelu sa kompanijom Bosch, sedam partnera sarađuje na projektu pod nazivom AMELI 4.0 koji se bavi razvojem sistema senzora za budućnost za povezanu proizvodnju, ili industriju 4.0. Sistem je namenjen za nadzor mašina i odmah detektuje odstupanja od normalnog statusa rada...

Opelov kalendar 2017

Opelov kalendar 2017

Aktuelna foto sesija za Opelov kalendar za 2017., nastavlja se tamo gde je uspešna produkcija stala: superzvezda Brajan Adams, fotografisao je Opel ADAM, a ikona među modnim dizajnerima, Karl Lagerfeld, ovekovečio je svoju „birman“ mačku Šupet (Choupette) i Opel Corsu...

FCA Srbija - Auto za zlato!

FCA Srbija - Auto za zlato!

Automobil koji se s ponosom pravi u Srbiji, FIAT 500L je auto zlata vredan! Naime, svaki Olimpijac koji osvoji zlatnu medalju  na predstojećim Olimpijskim Igrama u Riju, dobiće na poklon FIAT 500L!

Kinezi već isprobali lebdeći autobus (FOTO + VIDEO)

Kinezi već isprobali lebdeći autobus (FOTO + VIDEO)

Autobus koji "lebdi" iznad automobila na putu - sigurno ste videli ovu zanimljivu ideju za gradski prevoz. U Kini je vreme koje protekne od ideje do realizacije dramatično smanjeno, pa danas možemo videti i prvi prototip koji izlazi na ulice...

Renault Symbioz
Slika nedelje