AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Počela akcija "Ispravno vozilo-bezbedno vozilo"

Počela akcija

Proverite u AMSS besplatno tehničku ispravnost vozila!
Auto-moto savez Srbije (AMSS) u saradnji sa Upravom saobraćajne policije MUP Republike Srbije uz podršku Asocijacije tehničkih pregleda vozila, organizuje od 04. do 09. jula tradicionalnu bezbednosno preventivnu akciju “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo“.

Tim povodom danas su se medijima obratili predsednik AMSS Mirko Butulija, generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev i glavni policijski inspektor Uprave saobraćajne policije MUP RS Boban Milinković.

AMSS i Uprava saobraćajne policije MUP RS, tradicionalno dvaput godišnje pred svaku turističku sezonu svim vozačima u Srbiji tokom ove akcije omoguće besplatnu proveru tehničke ispravnosti vozila. Cilj je da se podigne stepen bezbednosti u saobraćaju i smanji broj udesa koje izazivaju tehnički neispravna vozila. Važno da ovu akciju iskoristi što veći broj vozača jer se brojem tehnički ispravnih vozila povećava bezbednost u saobraćaju, sprečavaju ljudske žrtve i utiče na opštu svest i odgovornost u saobraćajnoj kulturi, rekao je na današnjoj konferenciji medijima predsednik AMSS Mirko Butulija.

Počela akcija

Generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev naglasio je da odlična saradnja AMSS i MUP Republike Srbije, kontinuirano kroz mnogobrojne akcije utiče na povećanje bezbednosti u saobraćaju. Akcija “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo” postoji od 1989. godine i u proseku više od 10.000 vozača je iskoristi svake godine, istakao je Đurđev.

Glavni policijski inspektor Uprave saobraćajne policije MUP RS Boban Milinković podržao je akciju Auto-moto saveza Srbije i istakao da je njen cilj da se na našim putevima znatno poveća stepen ispravnoti vozila. Tokom akcije, u redovnim saobraćajnim kontrolama, saobraćajna policija će obaveštavati vozače da mogu da iskoriste pruženu mogućnost besplatne kontrole vozila. Nakon isteka ovih sedam dana, nastaviće se sa pojačanom kontrolom tehničke ispravnosti vozila u saobraćaju, a uspostavlja se i novi sistem utvrđivanja procenta broja udesa koje izazivaju neispravna vozila.

Na današnjoj konferenciji organizatori su apelovali na vozače da odvoje malo vremena, i akciji se odazovu u što većem broju na adrese koje su objavljene na sajtu AMSS www.amss.org.rs. Informacija o najbližoj adresi može se dobiti i pozivom na broj Operativnog centra AMSS– 1987.


PR

Specijalne verzije Mazdinih modela TAKUMI

Specijalne verzije Mazdinih modela TAKUMI

Još u aprilu, Mazda je ponudu modela Mazde3 obogatila veoma atraktivnim paketom TAKUMI. Specijalna verzija bazira se na već ionako poprilično bogato opremljenom standardnom modelu Mazda3 Sport G120 Attraction...

Brend Jeep beleži rekordan rast prodaje u EMEA

Brend Jeep beleži rekordan rast prodaje u EMEA

Jun je bio novi mesec rekorda za brend Jeep® u regionu EMEA, sa ostvarenom najvećom mesečnom prodajom od 12.300 prodatih vozila (rast od 11,5% u odnosu na isti period prethodne godine), kao i 32. uzastopni mesec u kojem je zabeležen rast prodaje na međugodišnjem nivou...

Kompanija EKO i ABS u zajedničkoj kampanji - Vozi odmoran

Kompanija EKO i ABS u zajedničkoj kampanji - Vozi odmoran

Predstavnici kompanije EKO SERBIA, sa predstavnicima Agencije za bezbednost saobraćaja, na konferenciji za medije zvanično su objavili početak partnerske saradnje i ovom prilikom potpisan je i Protokol o saradnji kojim se EKO pumpe priključuju letnjoj kampanji prevencije saobraćajnih nezgoda pod nazivom ‘’Vozi odmoran ’’...

BASF i Jamaha razvijaju vozilo nove generacije

BASF i Jamaha razvijaju vozilo nove generacije

Uz pomoć raznovrsnih plastičnih materijala kompanije BASF, novo koncept vozilo na tri točka 05GEN kompanije Yamaha Motor Co., d.o.o. („Jamaha“) putovanja na kraćim relacijama postaće povoljnija i udobnija...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje