AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Prefinjena Opelova oprema za putovanja

Prefinjena Opelova oprema za putovanja

“Kako, molim? Sve ovo treba da ponesemo sa sobom? Nemoguće!” Mnoge je strah već od same pomisli šta sve treba spakovati u automobil pre odlaska na porodični godišnji odmor. Sa individualnom Opelovom opremom, koja znači kraj takvom haosu, nema mesta strahu.

Posebne konzole, pregradni stubovi i mreže garantnuju ne samo bezbedno odlaganje, nego i jednostavan pristup svemu što vam je potrebno. Putovanje automobilom ima veliki broj prednosti, a posebno za porodice sa decom. Sa sobom mogu da ponesu sve; od dečjih kolica do bicikala i treking štapova.

“U paleti naše dodatne opreme, uključujući i pakete FlexOrganizer, se nalazi preko 50 klasa proizvoda. Korisnicima pomažu kod urednog odlaganja prtljaga a ujedno povećavaju bezbednost,” tvrdi Peter Kristijan Kispert, potpredsednik kompanije Opel odgovoran za prodaju i postprodajne usluge. “Za duga putovanja sa decom lično savetujem adapter FlexConnect, koji omogućava postavljanje tableta na naslon za glavu prednjeg sedišta, kako bi se deca za vreme vožnje mogla zabavljati gledajući različite sadržaja.”

Prefinjena Opelova oprema za putovanja

 

Kod pakovanja je najvažnija bezbednost

 

Pre nego što krenete na put imajte u vidu pre svega bezbednost: u slučaju naglog kočenja nepričvršćeni prtljag se pretvara u opasne projektile. Paket FlexOrganizer za nove modele Astra Sports Tourer, Insignia Sports Tourer i Country Tourer te Zafira Tourer, predstavlja odlično rešenje, a u ponudi je već po ceni od 110 evra (preporučena prodajna cena u Srbiji). Deo toga paketa su i podesive trake, sa kojima predmete možete pričvrstiti na vođice. U mreže sa strane ili u vodonepropusne kutije možete spakovati manje predmete, poput kompleta prve pomoći ili trougla upozorenja, kako bi uvek bili pri ruci. Opelova pregradna mreža FlexOrganizer ili pregradni stub FlexRail omogoćavaju deljenje prtljažnika na dva odvojena dela i spreprečavaju klizanje kesa, torbi ili drugih predmeta. Time se povećava funkcionalnost prtljažnika, a ujedno se, pomoću različitih elemenata, održava red u prostranom prtljažniku, uz zaštitu od ogrebotina. Dodatna pogodnost je lak pristup kompletu prve pomoči i trouglu upozorenja, obzirom da ovi elementi nisz zatrpani gomilom prtljaga.

Prefinjena Opelova oprema za putovanja

FlexFloor, pokretno dno prtljažnika u znatnoj meri doprinosi poboljšanju ergonomije. Velurom tapicirano dno omogućava jednostavno odlaganje i iznošenje stvari kod modela Insignia Sports Tourer, a dostupno je u crnoj ili smeđoj boji. Može se pomeriti za 40 centimetara prema spolja, na njega možete staviti predmete, teške do 120 kilograma, tako da ne morate teže komade prtljaga dizati u prtljažnik.

Manje predmete poput plišanih igračaka, knjiga i drugih igračaka možete spremiti u kutiju sa poklopcem na zadnjem sedištu. Deca će uvek znati gde se nalaze njihove omiljene igračke i neće vas stalno zapitkivati: »Gde je moj meca?« Posebna transportna kutiju sa poklopcem je kreirana za prtljažnik modela Opel ADAM. Na raspolaganju su, naravno, tri različite variante, obzirom da je reč o šampionu individualizacije. Unutrašnjost je tapicirana, a uz pomoć pregradnih zidova može se podeliti na tri odeljka. Praktično svi Opelovi modeli imaju poseban elemenat, koji se ubacuje u držač za piće, a u kojem se mogu čuvati beleške, pribor za pisanje, maramice i kozmetika.

Prefinjena Opelova oprema za putovanja

 

U drugom redu nikad nije dosadno: FlexConnect oduševljava (i) decu

 

Opel nudi rafinirana rešenja i u oblasti savremenih sistema za informisanje i razonodu. Držač za pametne telefone FlexDock ide uz modele ADAM, Corsa i Zafira Tourer. Ako je pričvršćen na armaturnu ploču omogoćava Vam upotrebu navigacionog sistem na vašem pametnom telefonu. Ujedno FlexDock bez dodatnih kablova puni telefon, što je još jedna od važnih prednosti.

Sledeći svestrani dodatak je adapter FlexConnect, čija namena je da pruži više bezbednosti i razonodu prilikom putovanja u većini Opelovih modela. Kuka na adapteru kojeg pričvrstite na naslonjač za glavu prednjeg sedišta, zadržava kese, da ne odlete prilikom naglog kočenja. U kombinaciji sa nosačem tableta iPad ili Samsung Galaxy deca na zadnjim sedištima mogu da uživaju u gledanju različitih sadržaja, dok roditelji mogu da se skoncentrišu na vožnju.

 

FlexFix za porodične odmore sa biciklima

 

Vožnja biciklom predstavlja omiljeni vid relaksacije nakon stizanja na željeni cilj. Ugrađeni sistem FlexFix, razvijen od strane Opela se pokazao kao odličan izbor za ovu potrebu. On omogućava jednostavan i bezbedan prevoz čak do 4 bicikla. Nosač bicikla se postavi za svega nekoliko sekundi bez posebnog oruđa. A kada vam nije potreban sklopite ga u zadnji branik. Patentirani Opelov sistem na raspolaganju je za modele ADAM, Corsa, Meriva, Mokka i Zafira Tourer po ceni koja počinje od 250 evra (preporučena prodajna cena u Srbiji).


PR

Specijalne verzije Mazdinih modela TAKUMI

Specijalne verzije Mazdinih modela TAKUMI

Još u aprilu, Mazda je ponudu modela Mazde3 obogatila veoma atraktivnim paketom TAKUMI. Specijalna verzija bazira se na već ionako poprilično bogato opremljenom standardnom modelu Mazda3 Sport G120 Attraction...

Brend Jeep beleži rekordan rast prodaje u EMEA

Brend Jeep beleži rekordan rast prodaje u EMEA

Jun je bio novi mesec rekorda za brend Jeep® u regionu EMEA, sa ostvarenom najvećom mesečnom prodajom od 12.300 prodatih vozila (rast od 11,5% u odnosu na isti period prethodne godine), kao i 32. uzastopni mesec u kojem je zabeležen rast prodaje na međugodišnjem nivou...

Kompanija EKO i ABS u zajedničkoj kampanji - Vozi odmoran

Kompanija EKO i ABS u zajedničkoj kampanji - Vozi odmoran

Predstavnici kompanije EKO SERBIA, sa predstavnicima Agencije za bezbednost saobraćaja, na konferenciji za medije zvanično su objavili početak partnerske saradnje i ovom prilikom potpisan je i Protokol o saradnji kojim se EKO pumpe priključuju letnjoj kampanji prevencije saobraćajnih nezgoda pod nazivom ‘’Vozi odmoran ’’...

BASF i Jamaha razvijaju vozilo nove generacije

BASF i Jamaha razvijaju vozilo nove generacije

Uz pomoć raznovrsnih plastičnih materijala kompanije BASF, novo koncept vozilo na tri točka 05GEN kompanije Yamaha Motor Co., d.o.o. („Jamaha“) putovanja na kraćim relacijama postaće povoljnija i udobnija...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje