AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Biciklistička vožnja, Krug za zdravlje – Budi odgovorna, održana na Adi

Biciklistička vožnja, Krug za zdravlje – Budi odgovorna, održana na Adi

U okviru kampanje „Budi odgovorna“ udruženje „Roditelj“ organizovalo je 2. jula na Adi Ciganliji biciklističku vožnju pod nazivom „Krug za zdravlje - Budi odgovorna“ sa ciljem podizanja svesti o prevenciji raka grlića materice i dostupnosti lečenja...

U humanitarnoj vožnji biciklima učestvovale su javne ličnosti, biciklisti Biciklističkog saveza Srbije kao i veliki broj građana. Događaj je privukao i veliki broj posetilaca Ade Ciganlije koji su na štandu udruženja „Roditelj“ imali priliku da od lekara iz beogradskih domova zdravlja dobiju potrebne informacije o nastanku raka grlića materice i o tome kako bolest najlakše sprečiti. Inače rak grlića materice je drugi vodeći uzrok umiranja među ženskom populacijom u Srbiji. Prema zvaničnim podacima svakog dana u našoj zemlji od ove opake bolesti umre najmanje jedna, a obole četiri žene što nas svrstava u sam vrh u Evropi.

Gordana Plemić, koordinatorka za zdravlje Udruženja „Roditelj“, istakla je da je podizanje svesti javnosti, a posebno roditelja o značaju prevencije tog oboljenja koje izaziva HPV virus, ključno u borbi sa ovom opakom bolešću.


„Ono što danas posebno želim da istaknem jeste da moramo biti odgovorni i prema zdravlju svoje dece, a vakcinacija protiv HPV virusa je definitivno najsigurniji i najbezbedniji metod kojim možemo sprečiti nastanak bolesti kod naših najmilijih. Mislimo o svom i zdravlju naše dece. Budimo odgovorni “, zaključila je Plemić. HPV vakcina pruža visoko - efikasnu zaštitu od raka grlića materice koji je u 75% slučajeva izazvan HPV virusima. Preporučljiva je za vakcinaciju dece uzrasta od 9 do 15 godina. Uspešno se primenjuje u 130 zemalja sveta, uključujući 19 zemalja Evropske unije i sve zemlje regiona.

Biciklistička vožnja, Krug za zdravlje – Budi odgovorna, održana na Adi

U Srbiji je u prva dva meseca od početka primene besplatne imunizacije protiv HPV virusa, vakcinisano 220 dece. Vakcina je dostupna u beogradskim domovima zdravlja Novi Beograd, Palilula, Voždovac i Savski venac, kao i u domovima zdravlja Kragujevac, Kikinda i Požarevac. U projekat imunizacije uključeni su i Institut za majku i dete u Beogradu kao i Dom zdravlja Bačka Palanka.


Više informacija o kampanji “Budi odgovorna” kao i samoj HPV vakcini možete naći na www.budiodgovorna.rs i zvaničnoj Facebook stranici https://www.facebook.com/budiodgovorna.


PR

Specijalna akcija u PSC Komnenović

Specijalna akcija u PSC Komnenović

U svakodnevnom životu često se susrećemo sa nedostatkom prostora za odlaganje stvari koje ne koristimo. Isti problem imaju svi vozači na početku zimske i letnje sezone, u periodu kada se menjaju gume...

Bosch predstavlja pametna rešenja za auto-servise budućnosti

Bosch predstavlja pametna rešenja za auto-servise budućnosti

U kompaniji Bosch, glavna tema na sajmu Automechanika 2016. biće „umreženi auto-servis”, njegova interakcija sa ostalim uslugama na bazi mreže i primena izmenjene realnosti (eng. Augmented Reality). Od 13. do 17. septembra 2016. u izložbenom prostoru kompanije Bosch, na 2.400 m2 u hali 9 moći će uživo da se vidi koncept umreženog auto-servisa budućnosti...

Audi A5 Avant (2025)
Slika nedelje