AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

2035. godine prodavaće se preko 20 miliona auta sa autopilotom

2035. godine prodavaće se preko 20 miliona auta sa autopilotom

Analitička kompanija IHS predstavila je svoju viziju bliske budućnosti, po kojoj bi se od 2035. godine moglo prodavati oko 21 milion autonomnih vozila. Kao što smo mogli i očekivati, lideri u prodaji autonomnih vozila biće Sjedinjene Američke Države i Japan...

IHS očekuje hiljade autonomnih vozila na ulicama u ovim zemljama već od 2020. godine. Japan već sada planira flotu autonomnih vozila, koji će biti oficijelni automobili za letnju olimpijadu 2020. godine. Najveće samostalno tržište za potpuno automatizovana vozila postaće Kina. IHS smatra, da će se od 2035. godine u Kini svake godine prodavati 4,5 miliona automobila sa tehnologijom automatske vožnje. 

Zapadna Evropa neće mnogo zaostajati. Za dvadeset godina, tamo će se svake godine prodavati oko tri miliona autonomnih vozila. U Istočnoj Evropi u navedenom periodu, godišnje će se prodavati 1,2 miliona autonomnih automobila.


Za desertak godina, 2025. i 2026. godine, godišnje će se prodavatu iji 600 000 automonih vozila. Očekuje se, da će većina proizvođača premium automobila imati u ponudi funkciju poluautomatske ili potpuno autonomne vožnje. Auti će biti opremljeni ovom tehnologijom, ali pitanje je, da li je vlasnici koristiti.


PR

Počela akcija

Počela akcija "Ispravno vozilo-bezbedno vozilo"

Proverite u AMSS besplatno tehničku ispravnost vozila!
Auto-moto savez Srbije (AMSS) u saradnji sa Upravom saobraćajne policije MUP Republike Srbije uz podršku Asocijacije tehničkih pregleda vozila, organizuje od 04. do 09. jula tradicionalnu bezbednosno preventivnu akciju “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo“.

Održana Balkanska MINIjada 2016.

Održana Balkanska MINIjada 2016.

Delta Motors, zvanični uvoznik i distributer MINI automobila, i ove godine je bilo jedan od glavnih pokrovitelja manifestacije Balkanska MINIjada koja je održana u Beogradu i na Srebrnom jezeru tokom proteklog vikenda (1-3 jul)...

Prefinjena Opelova oprema za putovanja

Prefinjena Opelova oprema za putovanja

“Kako, molim? Sve ovo treba da ponesemo sa sobom? Nemoguće!” Mnoge je strah već od same pomisli šta sve treba spakovati u automobil pre odlaska na porodični godišnji odmor. Sa individualnom Opelovom opremom, koja znači kraj takvom haosu, nema mesta strahu.

Esapekka Lappi - Rally Sweden 2024
Slika nedelje