AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi Hyundai i20 stigao u Srbiju

Novi Hyundai i20 stigao u Srbiju

U petak, 11.03.2016,  održan je u centru NAVAK test drive za novi i20 kojem su prisustvovali novinari i fleet kupci. Na raspolaganju je bilo 8 vozila i20 različitih motora i oprema, kao i ostali Hyundai modeli, Tucson, Santa Fe, i30...

Novi Hyundai i20 stigao u Srbiju

Predstavljanjem druge generacije modela i20 koji dolazi iz proširenih i modernizovanih kapaciteta turske fabrike, Hyundai Motor kompanija nastavlja svoje upešno pozicioniranje u B segmentu vozila, sa preko milion prodatih primeraka od 2002. godine do danas.


Nova generacija modela i20 će svakako održati reputaciju Hyundai brenda, kao svetskog proizvođača vizuelno privlačnih i kvalitetnih automobila sa ciljem da se značajno doprinese rastu tržišnog udela u Evropi. Prva generacija modela i20 je prkosila zakonitostima auto tržišta i umesto da se sa starenjem modela, prodaja iz godine u godine smanjuje, prodajni rezultati modela i20 su bili sve bolji i bolji. Ovakav trend potencira velike Hyundaijeve planove u pogledu godišnje prodaje od 100.000 primeraka nove generacije i20 i sve značajniju Hyundaijevu ulogu u evropskom B segmentu za koji se predviđa da će sa 2,86 miliona porasti na 3,25 miliona prodatih vozila do 2017 god.

Hyundai je dao novo lice svom modelu i20, unapređujući njegovu ekonomičnost potrošnje, pojačavajući njegovu astetsku pojavu i obogaćujući pakete opreme sa željom da novi i20 zadrži epitet najbolje kupovine u svojoj klasi. Novo lice modela i20 je dizajnirano je i razvijeno u Evropi sa ciljem da približi Hyundai još široj publici i da još više razvije prepoznatljivost brenda Tri glavne osobine kojima model ispunjava potrebe evropskih kupaca su: izuzetno prostran enterijer, visokotehnološka rešenja koja se tiču elektronskih uređaja i komfora i prefinjen dizajn koji ga izdvaja od konkurentskih modela.


Tim dizajnera iz evropskog razvojnog centra Riselshajm u Nemačkoj je stvorio vrlo smeli izgled vozila. Čiste i jednostavne linije novog modela i20 nastale su pod uticajem Hyundaijeve “Fluidic Sculpture 2.0” dizajnerske filosofije. Hromirana šestougaona maska hladnjaka je spuštena niže, a tanka horizontalna maska povezuje prednju svetlosnu grupu koja objedinjuje bi-fokusna glavna svetla, LED svetla za dnevnu vožnju, kao i poziciona LED svetla, a na donjoj maski hladnjaka nalaze se svetla za maglu.

Novi Hyundai i20 stigao u Srbiju

Enterijer novog i20 potvrđuje Hyundai liderstvo u dizajnu manjih automobila. Prilikom kreiranja enterijera vodilo se računa o želji da se vozaču i putnicima obezbedi još viši nivo unutrašnjeg komfora i prostranosti. Kabina prevazilazi očekivanja u pogledu prostora za glavu i noge, a podesiva sedišta i stub upravljača omogućavaju vozaču da pronađe savršen položaj za vožnju bez obzira na svoju veličinu. Mnogo dodatnih napora je uloženo u dizajn i raspored prekidača i ručnih komandi zahvaljujući čemu su savršeno praktični za korišćenje. Moderan audio sistem sa mogućnošću mp3 reprodukcije dodatno je obogaćen audio komandama koje su integrisane u atraktivan, sportski dizajniran volan zajedno sa Bluetooth i tempomat komandama.


i20 nove generacije baziran je na novoj platform pri čemu je međuosovnisko rastojanje uvećano i sada iznosi 2.570 mm. Šasija je dugačka 4.035 mm sa prepoznatljivom linijom koja se proteže celom dužinom vozila, a na donjem delu vrata su postavljenje zaštitne plastične lajsne. Kombinovani prednji i zadnji prostor za noge je najbolji klasi i iznosi 1.892 mm. Zapremina prtljažnika od 326 tj. 1.042 litara sa oborenim sedištima je takođe vodeća u klasi.

Novi Hyundai i20 stigao u Srbiju

Paleta Euro 6 agregata koja će biti na raspolaganju obuhvata dva benzinska (1.2 od 84ks i 1.4 od 100ks) i dva dizel agregata (1.1 od 75ks i 1.4 od 90ks). Ovi motori su razvijeni uzmajući u obzir zahteve savremenih evropskih kupaca i sa svojim akcentom na aluminijumske komponente predstavljaju mala moderna čuda tehnike. U cilju što veće efikasnosti potrošnje goriva i smanjenja CO2 emisije, Hyundai je vremenom racionalizovao zapremine motora tako što su 1.6 benzinski i dizel agregati ustupili mesto manjim, ekološki prihvatljivijim motorima. Oni su lagani i ekonomični , ali istovremeno moćni i pouzdani, donoseći zabavu i uživanje u vožnji.


Hyundaijevi inžinjeri sa ponosom u prvi plan stavljaju super efikasan 1.1 dizel agregat sa 75ks koji postiže max obrtni moment od 180 Nm pri 1.750 - 2.500 rpm i emisiju CO2 od 99g/km. Benzinski agregati mogu biti dostupni sa 5- stepenim manuelnim menjačem (1.2 agregat) ili 6-stepenim manuelnim i 4-stepenim automatskim menjačem (1.4 agregat), dok su oba dizel agregata dostupna sa 6-stepenim manuelnim menjačem. Takođe, Hyundai je potvrdio da će tokom 2015 god. paleta agregata biti obogaćena i sa novim benzinskim 1.0-litarskim trocilindričnim turbo agregatom. Ovo je prvi u generaciji malih benzinskih agregata sa turbo punjačem koji obezbeđuje bolje performanse, ekonomičnost i užitak u vožnji. Razvijen u tehničkom centru Riselshajm u Nemačkoj, ovaj T-GDI agragat postiže 120ks i maksimalni max obrtni moment od 172 Nm.


Demonstrirajući svoju snažnu veru u trajnost i kvalitet svojih proizvoda, Hyundai nudi kupcima novog i20 u Srbiji najbolju garanciju. Petogodišnja garancija na vozilo bez obzira na broj pređenih kilometara zajedno sa pet godina 24h/7 besplatne pomoći na putu i pet godina besplatnih preventivnih godišnjih pregleda vozila sada je dodatno proširanja sa 2 godine dodatne garancije koja uključuje participaciju kupca. Uzimajući u obzir sve novitete koje sa sobom donosi druga generacija modela i20, kao i dugogodišnje iskustvo Hyundai brenda, kao proizvođača vozila u B segmentu, možemo sa sigurnošću tvrditi da novi i20 podiže lestvicu za ostale konkurente i odvažno im baca rukavicu u lice. Vreme će dokazati koliko je novi model bolji u odnosu na konkurente i kako će oni odgovoriti, ali jedno je sigurno - vreme Hyunda brenda je već stiglo.


PR

Bestseler: 750.000. Opel Vivaro sišao sa proizvodne linije

Bestseler: 750.000. Opel Vivaro sišao sa proizvodne linije

Još od premijere 2001., Opel Vivaro je jedan od najpopularnijih vanova u svom segmentu (do 2,9 tona dozvoljene ukupne mase, Van-D). Juče je, Opel/Vauxhall fabrika u Lutonu (Velika Britanija), postigla novi veliki uspeh u istoriji ovog fleksibilnog majstora dostave sa 750.000. Vivarom, koji je sišao sa proizvodne linije.

Euro Sumar: Početkom leta novi Suzuki Baleno i u Srbiji

Euro Sumar: Početkom leta novi Suzuki Baleno i u Srbiji

Novi Suzuki Baleno, jedna od pravih premijera na nedavno održanom BG CAR SHOW 05 u Beogradu, pobudio je veliki interes potencijalnih kupaca, jer skladno ujedinjuje dopadljiv dizajn, promišljenu upotrebljivost, dobru upravljivost, visok nivo bezbednosti...

Novi Renault Clio 2023
Slika nedelje