AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Opel Astra - Automobil godine 2016

Opel Astra - Automobil godine 2016

Nova Opel Astra je „Automobil godine 2016.“, što znači da je osvajač jednog od najrenomiranijih priznanja u automobilskoj industriji! Žiri sastavljen od 58 eminentnih automobilskih novinara iz 22 evropske zemlje je nagradio Astru sa ukupno of 309 poena naspram 294 za Volvo XC90 i 202 za Mazdu MX-5...

Opel Astra - Automobil godine 2016

Trofej za „Automobil godine 2016.“ je šefu Opela, dr Karlu-Tomasu Nojmanu (Dr. Karl-Thomas Neumann), uručio predsednik „COTY“-ja, Hakan Matson, veče uoči prvog novinarskog dana na 86. Međunarodnom salonu automobila u Ženevi.

 

Pogledajte: Opel Astra K predstavljena u Beogradu - naši prvi utisci (FOTO).

 

Astra je izašla kao pobednik među sedam „COTY“ finalista. Više od 40 novih modela automobila, od sportskih roudstera do premijum limuzina i SUV-a, našlo se među prvobitnim kandidatima.

„Nova Astra predstavlja početak nove ere u Opelu, a pobeda u ovogodišnjem izboru za automobil godine pokazuje da smo na pravom putu“, rekao je dr Karl-Tomas Nojman. „Čast nam je da primimo ovako prestižnu nagradu od vodećih automobilskih novinara.”

 

Pogledajte: Opel Astra K - Maksimalnih 5 EuroNCAP zvezdica za bezbednost.


Tri nova Opelova modela su osvojila naslov za „Automobil godine“ u poslednjih osam izdanja. Nova Astra je već dobitnica međunarodnih priznanja poput „SAFETYBEST 2015“ i „Zlatnog volana 2015.“, od svog lansiranja prošle jeseni. Takođe je osvojila maksimalnih pet zvezdica na Euro NCAP „kreš“ testu.

Opel Astra - Automobil godine 2016

Obe varijante osvajača titule, i hečbek i Sports Tourer karavan, bazirani su na potpuno novoj lakoj arhitekturi. Snagu ekskluzivno isporučuju benzinski i dizel motori poslednje generacije. Integracija pametnih mobilnih telefona i revolucionaran sistem personalne konektivnosti i servisne asistencije, Opel OnStar, obezbeđuje najmoderniju moguću povezanost. Astra takođe nastavlja Opelovu tradiciju uvođenja sistema i tehnologija, koje su ranije bile dostupne isključivo u višim segmentima automobila, u C segment vozila, poput IntelliLux LED® matričnih svetala.

 

Pogledajte: Nova Opel Astra: Jedinstven sistem suptilno parfemiše kabinu.


Nagrada za „Evropski automobil godine“ je osnovana 1964. godine. Ovogodišnja pobeda je peta u Opelovom portfoliju kada je reč o ovom prestižnom priznanju. Opel Kadett E je bio prvi automobil iz Riselshajma koji je pobedio, i to 1985. Dve godine kasnije, Omega A je osvojila ovo prestižno evropsko priznanje. U novijoj eri, Opel se dva puta našao na najvišem podijumu, sa Insignijom 2009. i Amperom 2012. godine.

 

PR

Otvoren AMSS CMV centar za proveru vozačkih sposobnosti

Otvoren AMSS CMV centar za proveru vozačkih sposobnosti

U AMSS Centru za motorna vozila (AMSS-CMV) danas je održana konferencija za medije povodom predstavljanja i zvaničnog otvaranja prvog AMSS CMV Centra za proveru vozačkih sposobnosti, jedinog na Balkanu ove vrste, namenjenog pre svega vozačima sa invaliditetom...

Opel ADAM prvi u J.D. Power studiji

Opel ADAM prvi u J.D. Power studiji

U najvećoj studiji koja ispituje zadovoljstvo kupaca automobila u Nemačkoj - „Godišnja J.D. Power studiji o pouzdanosti vozila“ (VDS), Opel ADAM je ocenjen najvišom ocenom u kategoriji malih automobila...

Stravičan udes autobusa i kolone automobila (VIDEO)

Stravičan udes autobusa i kolone automobila (VIDEO)

Da li ste nekada videli realnu situaciju na autoputu, u kojoj je vozač kamiona ili autobuda zaspao za volanom? Da li ste videli kakve posledice ove situacije mogu biti? Ako vas zanima, koliko strašno to može biti, pogledajte ovaj video...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje