AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi Renault SCENIC je osvojio pet zvezdica na ispitivanju sigurnosti

Novi Renault SCENIC je osvojio pet zvezdica na ispitivanju sigurnosti

Novi Renault SCENIC je osvojio pet zvezdica na ispitivanju sigurnosti koje sprovodi nezavisna organizacija Euro NCAP. SCENIC je dvadeseti Renaultov model koji je osvojio pet zvezdica na EuroNCAP-ovim ispitivanjima i dokaz je Renaultove predanosti rešavanju pitanja sigurnosti koja traje već više od 15 godina...

Novi Renault SCENIC je osvojio pet zvezdica na ispitivanju sigurnosti

Renault SCENIC se iz gomile izdvaja brojnim naprednim tehnologijama, uključujući sistem aktivnog kočenja u nuždi sa otkrivanjem pešaka u serijskoj opremi, koje je po prvi put deo opreme vozila u segmentu.

Ovaj rezultat je dokaz Renaultove predanosti sigurnosti, posebno u razvoju novog Scenica, čija prodaja u Srbiji počinje krajem godine 2016. SCENIC je opremljen naprednim tehnologijama koje su mu omogućile da Euro NCAP-ovo ispitivanje, koje se od ove godine sprovodi prema novim pravilima, prođe sa najboljim ocenama. Novi SCENIC se izdvaja sa ostvarenih 90 % u području zaštite odraslih putnika, 82 % u području zaštite dece i 67 % u području zaštite pešaka.

Novi Renault SCENIC je osvojio pet zvezdica na ispitivanju sigurnosti

Najviši nivo pasivne sigurnosti

U pogledu pasivne sigurnosti – konstrukcije i opreme koje putnike štite u slučaju sudara – novi SCENIC nudi vrhunsku zaštitu.

Konstrukciju novog Scenica čine ojačani čelični pragovi, bočne grede, subovi vetrobranskog stakla i nosači. To pomaže zaštititi života putnika u sigurnosnoj ćeliji. Neke od upotrebljenih vrsta čelika posebno su elastične pa svaki njihov kvadratni milimetar može da podnese 120 kg pritiska. Uz to se izvan putničkog prostora nalaze čelične zone gužvanja koje upijaju silu udarca i čuvaju živote putnika unutar sigurnosne ćelije.

Novi SCENIC opremljen je i sa dve vazdušne zavese koje obuhvataju prednji i zadnji red sedišta i sa dva vazdušna jastuka u visini grudi napred. Dva vazdušna jastuka u visini grudi nove generacije odlikuju se tehnologijom prilagodljivog naduvavanja. Na osnovu podataka koje dobija od senzora vazdušni jastuk se naduvava u skladu sa telesnom konstitucijom vozača odnosno suvozača.

Tehnologije kojima je opremljen novi SCENIC vožnju čine sigurnom i opuštenom.
Novi SCENIC opremljen je opremom i inovativnim sistemima preuzetim iz viših segmenata. Jedini je automobil u C-segmentu monovolumena serijski opremljen sistemom kočenja u nuždi sa otkrivanjem pešaka. Kako bi umirio vozača i upozorio ga na potencijalne opasnosti, novi SCENIC opremljen je:

– head-up ekranom u boji
– sistemom za parkiranje slobodnih ruku (Easy Park Assist)
– sistemom upozorenja na nenamerno skretanje iz traka
– sistemom zadržavanja vozila u saobraćajnoj traci (LKA)
– automatskim regulatorom brzine
– otkrivanjem umora vozača sa praćenjem putanje
– sistemom za kočenje u nuždi (AEBS) sa otkrivanjem pešaka

Novi Renault SCENIC je osvojio pet zvezdica na ispitivanju sigurnosti

Ostali Renaultovi modeli sa osvojenih pet zvezdica na Euro NCAP testovima

2016. novi Renault SCENIC
2015. Mégane, Talisman, Kadjar, Espace
2013. Captur, Zoé
2012. Clio
2009. Mégane, Grand Scénic
2008. Mégane, Koléos
2007. Laguna
2005. Clio
2004. Modus, Mégane CC
2003. Scénic, Espace
2002. Vel Satis, Mégane
2001. Laguna


PR

 

Specijalna akcija u PSC Komnenović

Specijalna akcija u PSC Komnenović

U svakodnevnom životu često se susrećemo sa nedostatkom prostora za odlaganje stvari koje ne koristimo. Isti problem imaju svi vozači na početku zimske i letnje sezone, u periodu kada se menjaju gume...

Bosch predstavlja pametna rešenja za auto-servise budućnosti

Bosch predstavlja pametna rešenja za auto-servise budućnosti

U kompaniji Bosch, glavna tema na sajmu Automechanika 2016. biće „umreženi auto-servis”, njegova interakcija sa ostalim uslugama na bazi mreže i primena izmenjene realnosti (eng. Augmented Reality). Od 13. do 17. septembra 2016. u izložbenom prostoru kompanije Bosch, na 2.400 m2 u hali 9 moći će uživo da se vidi koncept umreženog auto-servisa budućnosti...

Audi A5 Avant (2025)
Slika nedelje