AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Sportage od ključnog značaja za Kijino rekordno evropsko polugodište

Sportage od ključnog značaja za Kijino rekordno evropsko polugodište

U Kijinoj evropskoj fabrici u Slovačkoj proizveli rekordnih 177.900 vozila i više od 318.000 motora. U prvoj polovini 2016. Kijina evropska fabrika je radila punom parom. U tom razdoblju su u slovačkoj fabrici proizveli 177.900 vozila, što predstavlja povećanje od 4,7% u odnosu na isti period prošle godine.

Takođe je povećana proizvodnja motora – do kraja juna su ih proizveli više od 318.000. Kia Sportage prvoplasirani u istraživanju J.D. Power o pouzdanosti vozila. Novi Sportage je bio najčešći na tekućim trakama, jer je u prvih 6 meseci širom Evrope našao čak 56.126 novih kupaca. Vrlo popularni kompaktni sportski terenac iz Žiline je posebno izložen očima javnosti zbog nedavnog 1. mesta u istraživanju pouzdanosti čuvene kompanije J.D. Power za 2016., a imao je i ‘nula kvarova’ u testu izdržljivosti (100.000 km) nemačke revije Auto Motor und Sport.

 

“Veoma me raduje što mogu javiti da Kia Motors Slovačka i dalje povećava svoju proizvodnju. Vozila, koja proizvodimo u našoj fabrici u Žilini,svojim kvalitetom, dizajnom i sigurnošću, zadovoljavaju visoke evropske standarde. Novi Sportage, višekratni dobitnik različitih priznanja, širom Evrope postao je još popularniji od svojeg prethodnika. Moja zahvala je namenjena svim zaposlenim u fabrici, koji svojom marljivošću i radom svaki dan bitno doprinose visokom kvalitetu vozila Kia,” komentarisao je Eek-Hee Lee, predsednik i direktor Kia Motors Slovačka.

Sportage čini dve trećine proizvodnje u Žilini


Četvrta generacija Kia Sportaga brzo je nastavila tamo gde je stao uspešni prethodnik. Sadašnja verzija najprodavanijeg sportskog terenca je najpopularnije vozilo iz te slovačke fabrike, jer predstavlja čak 64% ukupne proizvodnje i trećinu Kijine ovogodišnje prodaje u Evropi.


Porodica cee’d (hatchback, karavan i kupe varijanta) predstavlja 28%, dok jednovolumen Venga čini preostalih 8% polugodišnje proizvodnje. Vozila, koja proizvode u Žilini čine 59% Kijine prodaje u Evropi u prvih šest meseci ove godine. Najznačajnija tržišta za Kijinu jedinu fabriku u Evropi su Velika Britanija (15%), Nemačka (9%), Španija (8%) i Italija (8%).

Rasla i proizvodnja motora


I proizvodnja motora je ostvarila odlične rezultate u prvom polugodištu, jer su proizveli više od 318.000 motora. To predstavlja povećanje od 11% u odnosu na jednak period prošle godine. Dizelski motori su predstavljali 54% ukupne količine, a najtraženiji je bio 1.7 CRDi motor, koji pokreće većinu Sportaga. Trenutno više od polovinu motora, koje proizvedu, isporučuju sestrinskoj, Hyundaijevoj fabrici u češkim Nošovicama.

 

Kijin 7-godišnji kvalitet uključuje 7-godišnju mobilnu garanciju, 7-godišnje besplatno osvežavanje mapa (za modele s fabrički ugrađenim navigacionim sistemima) i Kijina poznata 7-godišnja fabrička garancija (odn. do 150.000 pređenih kilometara – prve 3 godine bez ograničenja pređenih kilometara).


PR

Škoda Kodiaq - prva fotografija enterijera

Škoda Kodiaq - prva fotografija enterijera

Škoda Kodiaq biće zvanično predstavljena večeras u 19h, na prezentaciji u Berlinu. Kompanija iz Mlade Boleslave počastila nas je sa nekoliko fotografija enterijera. Kako vam se sviđa unutrašnjost ovog atraktivnog SUV modela?

Zlatni sportisti za volanom FIAT 500L

Zlatni sportisti za volanom FIAT 500L

Danas, u prostoru Fiat izložbenog salon u centru Beograda, zvanično su uručena dva automobila FIAT 500L kao nagrada izuzetnim sportistima Srbije koji su osvojili zlatna odličja na nedavno okončanim Olimpijskim igrama u Riju...

Sjajna pogodnost u PSC Komnenović

Sjajna pogodnost u PSC Komnenović

Sezona godišnjih odmora je pri kraju i sada je idealno vreme da posle dugih putovanja, proverite ispravnost vašeg automobila i uradite neophodne popravke ili servisiranje...

Opel ulazi u novu fudbalsku sezonu

Opel ulazi u novu fudbalsku sezonu

Čekanje je konačno završeno. Nova sezona Bundeslige je započela 27. avgusta, kada je Borussia Dortmund dočekala na svom terenu 1. FSV Mainz 05 a novopečeni prvoligaš, SC Freiburg, otišao sutradan „na noge“ Herthi BSC...

Kijina 1. godišnjica u Meksiku s hibridnim Nirom

Kijina 1. godišnjica u Meksiku s hibridnim Nirom

Kia Motors Mexico slavi prvu godišnjicu delovanja u toj zemlji. Pritom su za kraj godine najavili početak proizvodnje hibridnog Nira, namenjenog tamošnjem tržištu. Tako će Kia ponuditi svoje prvo hibridno vozilo u Meksiku i time raširiti svoju ponudu...

Meganova formula strasti će najbržu ekipu odvesti u Moncu

Meganova formula strasti će najbržu ekipu odvesti u Moncu

Pričljivi Filip Ugrenović i Aleksandar Radojičić će ove nedelje u jutarnjim satima voziti ljude po ulicama većih gradova u Srbiji. Renault Megane će biti njihovo moćno oružje u potrazi za tročlanom ekipom koja će se takmičiti za glavnu nagradu: put na trku u Monci!

Renault Rafale E-Tech Hybrid Esprit Alpine
Slika nedelje