AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Počela akcija "Ispravno vozilo-bezbedno vozilo"

Počela akcija

Proverite u AMSS besplatno tehničku ispravnost vozila!
Auto-moto savez Srbije (AMSS) u saradnji sa Upravom saobraćajne policije MUP Republike Srbije uz podršku Asocijacije tehničkih pregleda vozila, organizuje od 04. do 09. jula tradicionalnu bezbednosno preventivnu akciju “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo“.

Tim povodom danas su se medijima obratili predsednik AMSS Mirko Butulija, generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev i glavni policijski inspektor Uprave saobraćajne policije MUP RS Boban Milinković.

AMSS i Uprava saobraćajne policije MUP RS, tradicionalno dvaput godišnje pred svaku turističku sezonu svim vozačima u Srbiji tokom ove akcije omoguće besplatnu proveru tehničke ispravnosti vozila. Cilj je da se podigne stepen bezbednosti u saobraćaju i smanji broj udesa koje izazivaju tehnički neispravna vozila. Važno da ovu akciju iskoristi što veći broj vozača jer se brojem tehnički ispravnih vozila povećava bezbednost u saobraćaju, sprečavaju ljudske žrtve i utiče na opštu svest i odgovornost u saobraćajnoj kulturi, rekao je na današnjoj konferenciji medijima predsednik AMSS Mirko Butulija.

Počela akcija

Generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev naglasio je da odlična saradnja AMSS i MUP Republike Srbije, kontinuirano kroz mnogobrojne akcije utiče na povećanje bezbednosti u saobraćaju. Akcija “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo” postoji od 1989. godine i u proseku više od 10.000 vozača je iskoristi svake godine, istakao je Đurđev.

Glavni policijski inspektor Uprave saobraćajne policije MUP RS Boban Milinković podržao je akciju Auto-moto saveza Srbije i istakao da je njen cilj da se na našim putevima znatno poveća stepen ispravnoti vozila. Tokom akcije, u redovnim saobraćajnim kontrolama, saobraćajna policija će obaveštavati vozače da mogu da iskoriste pruženu mogućnost besplatne kontrole vozila. Nakon isteka ovih sedam dana, nastaviće se sa pojačanom kontrolom tehničke ispravnosti vozila u saobraćaju, a uspostavlja se i novi sistem utvrđivanja procenta broja udesa koje izazivaju neispravna vozila.

Na današnjoj konferenciji organizatori su apelovali na vozače da odvoje malo vremena, i akciji se odazovu u što većem broju na adrese koje su objavljene na sajtu AMSS www.amss.org.rs. Informacija o najbližoj adresi može se dobiti i pozivom na broj Operativnog centra AMSS– 1987.


PR

Bosch tehnologija pretvara svakog u parking profesionalca

Bosch tehnologija pretvara svakog u parking profesionalca

Parkiranje vozila se ponekad može pretvoriti u pravu dramu. Pokušaj vozača da ugura automobil u parking mesto se sve češće završava ulubljenjima i ogrebotinama. U proteklih 10 godina broj nesreća tokom parkiranja i manevrisanja se povećao za više od 30 odsto...

Otvoren AMSS CMV centar za proveru vozačkih sposobnosti

Otvoren AMSS CMV centar za proveru vozačkih sposobnosti

U AMSS Centru za motorna vozila (AMSS-CMV) danas je održana konferencija za medije povodom predstavljanja i zvaničnog otvaranja prvog AMSS CMV Centra za proveru vozačkih sposobnosti, jedinog na Balkanu ove vrste, namenjenog pre svega vozačima sa invaliditetom...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje