AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Dve pobede i top rangiranje za MINI

Dve pobede i top rangiranje za MINI

MINI je ostvario dve pobede i osvojio drugo i treće mesto u poslednjoj studiji o tome koji modeli najduže zadržavaju vrednost na Nemačkom tržištu...

Dve pobede i top rangiranje za MINI

Nekoliko modela britanskog premijum brenda ponovo je ostvarilo dobre rezultate na listi „Giganti dugotrajne vrednosti“ objavljene od strane „Focus Online“. Rezultat reflektuje jedinstvenu kombinaciju zabavne vožnje, izražajnog dizajna i vrhunskog kvaliteta koje nude MINI vozila. Pobede u dve klase kao i jedno drugo i jedno treće mesto naglašavaju izvanredno očuvanje vrednosti koje nude MINI vozila. MINI One sa troje vrata u kategoriji kompaktnih automobila i MINI One D Countryman u kategoriji MINI SUV, modeli su koji najduže zadržavaju vrednost u njihovim respektivnim segmentima. U klasi kabriolet automobila drugo mesto je otišlo MINI Cooper Convertible, dok se MINI One Convertible rangirao kao treći.

Dve pobede i top rangiranje za MINI

Trenutno „Resale Value Giants - Giganti preprodajne vrednosti“ rangiranje u ukupno 16 kategorija vozila bazirano je na analizi izvršenoj od strane Instituta za istraživanje tržišta „Bähr & Fess Forecasts“ lociranog u gradu Saarbrücken, koje posmatra stabilnost vrednosti novih automobila u naredne četiri godine. Pored korišćenja specijalnih kriterijuma kao što su cena, karakteristike vozila, brend i rejting na komparativnim testovima kao i ankete, stručnjaci takođe baziraju njihova predviđanja na generičkim faktorima kao što su kvalitet konkurenata u tom segmentu vozila i opšti razvoj automobilskog tržišta.

Dve pobede i top rangiranje za MINI

Zahvaljujući skorijem uspehu, MINI One sa troje vrata (75kW/102KS; potrošnja goriva: 4.8-4.7l/100km) i MINI One D Countryman (66kW/90KS; potrošnja goriva: 4.2l/100km) privlače veliku pažnju na tržištu polovnih automobila. Tržišni stručnjaci predviđaju da će zadržati vrednost u iznosu od 59.5% i 57% od njihove kupovne cene prilikom preprodaje nakon četiri godine. Model koji se rangirao kao drugi u ovom segmentu, MINI Cooper Convertible (100kW/136KS; potrošnja goriva: 5.1-4.9l/100km) je takođe odlično zadržao cenu u vrednosti od 56.5%.

U pogledu gubitka vrednosti u apsolutnom smislu, MINI One Convertible (75 kW/102KS; potrošnja goriva: 5.2-5.0l/100km) rangira se kao treći u svom segmentu, sa rezidualnom vrednošću od 56.5%.

Poređenje zadržane vrednosti pruža potencijalnim kupcima novih automobila važan indikator prilikom donošenja odluke o kupovini. Ipak, gubitak vrednosti je značajan cenovni faktor. Što se tiče vozača MINI-ja, njihov automobil ne samo da im pruža malu potrošnju goriva već i veoma visok nivo stabilnosti kada je vrednost u pitanju.

Modeli britanskog premijum brenda godinama su redovno svrstavani među “Resale Value Giants”.


PR

 

Regionalno finale u ekonomičnoj vožnji u Šumaherovom stilu

Regionalno finale u ekonomičnoj vožnji u Šumaherovom stilu

Na stazi Formule 1, na čuvenom Hungaroringu, u blizini Budimpešte, 18. avgusta je održano regionalno finale Volvo takmičenja u ekonomičnoj vožnji – The Drivers’ Fuel Challenge. Ove godine glavnu nagradu - novi automobil Volvo V40 R Design – kući je odvezao takmičar iz Češke, Tomáš Horčička.

BMW serije 1 sa paketom uštede od 3.000 €

BMW serije 1 sa paketom uštede od 3.000 €

U čast jubileja, 100 godina BMW brenda, BMW Srbija pripremio je rođendanske uslove za kupovinu modela BMW Serije 1, koji podrazumevaju pakete uštede od 3.000€ i važe za ograničen broj vozila dostupnih za isporuku odmah...

Kia odlična u istraživanju J.D. Power APEAL

Kia odlična u istraživanju J.D. Power APEAL

Kijini modeli Optima, Sorento, Sedona (na nekim tržištima pod imenom Grand Carnival) i Soul su u istraživanju J.D. Power APEAL o automobilskim mogućnostima, izvršenju i izgledu (APEAL - Automotive Performance, Execution and Layout) pobedili u svojim klasama...

Vicešampion Poljske u automobilizmu testirao za Lein racing

Vicešampion Poljske u automobilizmu testirao za Lein racing

Trkački vikend šampionata centralne Evrope u automobilizmu započeo je danas slobodnim treninzima na autodromu Slovakiaring kraj Bratislave. Srpski Lein racing ovoga puta nastupa u punom sastavu pa su Milovan Vesnić i Mladen Lalušić nakon nastupa na Grobniku ponovo za volanima svojih Seat racera TCR...

Renault Symbioz
Slika nedelje