AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Kia pre Pariza pokazala novog Rija

Kia pre Pariza pokazala novog Rija

Novi Rio će svoju svetsku premijeru doživeti 29. septembra na salonu automobila u Parizu. Kia je sada pokazala prve fotografije iz kojih je vidljiv progresivan izgled spoljašnjosti i unutrašnjosti...

Kia pre Pariza pokazala novog Rija

Glavnu reč pri dizajnu imali su Kijini dizajnerski centri u Nemačkoj i Kaliforniji, a u tesnoj saradnji s glavnim dizajnerskim centrom u korejskom Namyangu. Izgled Rija karakterišu ravne linije i glatke površine, što vozilu daje prepoznatljiv, samouveren stav.


Progresivan spoljni izgled


Napred Rio donosi najnoviju evoluciju Kijine maske u obliku ‘tigrovog nosa’, koja je sada tanja u visinu, ali i šira. Integrisani farovi – tanji nego kod prethodnika – dobili su nova LED svetla u obliku slova U. Novosti na prednjem delu, npr. svetla za maglu postavljena nešto više nego pre, vizuelno doprinose stabilnijem, širem izgledu. Sigurno tome doprinosi i činjenica da je novi Rio širi za 5 mm (1.725 mm).
Bok je sasvim drugačiji nego kod modela treće generacije Kijinog bestselera. Duži su poklopac motora, prednji prepust i međuosovinsko rastojanje (+10 mm na ukupno 2.580 mm). C stubić je tanji i uspravniji nego kod prethodnika, a zadnji prepust je kraći nego pre.


Sve zajedno pruža skladniji izgled novajlije. Ukupno je novi Rio 15 mm duži od prethodnika i njegova dužina u četvrtoj generaciji iznosi 4.065 mm. Visok je 1.450 mm, što znači da je 5 mm niži nego prije. Ravne, čiste linije protežu se celom dužinom vozila, što kreira stabilniji i samouvereniji izgled.


Zadnji deo Rija je uspravniji, sa gotovo vertikalnim prozorom i kraćim prepustom. Ravne linije, koje se protežu od maske, preko farova i uzduž gornje ivice vrata, nastavljaju se do zadnjeg dela i završavaju na zadnjim LED svetlima u obliku strelica. Kao i čitav širi izgled vozila tako je i dizajn zadnjeg dela urađen s pružanjem moćnog stava.

Kia pre Pariza pokazala novog Rija

Moderna, prema vozaču okrenuta kabina


Novi Kia Rio vozačima pruža moderan dizajn kabine, koji donosi savremen i ergonomičniji izgled u odnosu na stari Rio. I unutra preovladavaju ravne linije, koje naglašavaju oblik unutrašnjosti i povećavaju osećaj prostranosti.

Kia pre Pariza pokazala novog Rija

Armaturna ploča je blago okrenuta prema vozaču i predstavlja središte novog infotainment sistema sa ‘plovećim’ HMI interfejsom (human-machine interface) s touchscreen ekranom visoke rezolucije. Novi HMI interfejs umnogome je smanjio broj prekidača na centralnoj konzoli.
Novi Rio će se nuditi s crnim ili sivim tapacirungom sedišta, s crnom ili sivom umetnom kožom. Opciono će se nuditi i crveno-crna kombinacija kožnog tapacirunga. Za moderniji izgled zadužena je kombinacija crne sjajne unutrašnjosti s metalik dodacima.


Početak proizvodnje krajem godine, prodaja u Evropi početkom 2017. Pored potpuno novog dizajna eksterijera i enterijera novi Rio će kupcima nuditi i izvanrednu praktičnost i bezbednost, najnovije funkcije konekcije, kao i zabavniju i ubedljiviju vožnju.

Kia pre Pariza pokazala novog Rija

Rio je s više od 473.000 prodatih primeraka širom sveta Kijin najprodavaniji model u 2015. godini. Početak proizvodnje predviđen je krajem godine, dok ga kod nas i drugde u Evropi očekujemo početkom 2017. Kijina novinarska konferencija na Mondial de l’Automobile u Parizu je 29. septembra u 14:45, a izložbeni prostor nalazi se u dvorani 3 sajmišta (Paris Expo Porte de Versailles).

Kia pre Pariza pokazala novog Rija


PR

Saradnja u istraživanju između kompanija Bosch i Bühler

Saradnja u istraživanju između kompanija Bosch i Bühler

Kompanije Bühler i Bosch Connected Devices and Solutions dogovorile su da svoju postojeću uspešnu saradnju prošire sa još većim brojem inovacija i pokretanjem tržišta kroz dalje unapređenje mogućnosti koje nudi Internet stvari. Novi proizvodi očekuju se u 2017. godini.

Novi Renault SCENIC je osvojio pet zvezdica na ispitivanju sigurnosti

Novi Renault SCENIC je osvojio pet zvezdica na ispitivanju sigurnosti

Novi Renault SCENIC je osvojio pet zvezdica na ispitivanju sigurnosti koje sprovodi nezavisna organizacija Euro NCAP. SCENIC je dvadeseti Renaultov model koji je osvojio pet zvezdica na EuroNCAP-ovim ispitivanjima i dokaz je Renaultove predanosti rešavanju pitanja sigurnosti koja traje već više od 15 godina...

CXPERIENCE CONCEPT:Citroen-ova udobnost i dizajn koji ruše norme

CXPERIENCE CONCEPT:Citroen-ova udobnost i dizajn koji ruše norme

Ekskluzivno otkriven mesec dana pre početka svetskog salona u Parizu, Citroën CXPERIENCE CONCEPT predstavlja potrebu brenda da ispuni svoje obećanje « Be Different, Feel Good»  u segmentu velikih limuzina. Svojim izgledom, koji se razlikuje na prvi pogled, ovo novo konceptualno vozilo ruši kodove i ističe prednosti programa « Citroën Advanced Comfort®».

Čelični Srbin potpisao ugovor sa SEAT - OM

Čelični Srbin potpisao ugovor sa SEAT - OM

Bojan Veličković, izvanredan sportista, MMA borac i šampion sveta u RFA, potpisao je ugovor o sponzorstvu sa kompanijom Porsche SCG. Čelični Srbin (Serbian Steel), kako ga mnogi nazivaju, preselio se iz rodnog Novog Sada u SAD i postao prvi srpski MMA borac koji je stigao do prestižnog UFC (Ultimate Fighting Championship) šampionata...

Škoda Kodiaq - prva fotografija enterijera

Škoda Kodiaq - prva fotografija enterijera

Škoda Kodiaq biće zvanično predstavljena večeras u 19h, na prezentaciji u Berlinu. Kompanija iz Mlade Boleslave počastila nas je sa nekoliko fotografija enterijera. Kako vam se sviđa unutrašnjost ovog atraktivnog SUV modela?

Zlatni sportisti za volanom FIAT 500L

Zlatni sportisti za volanom FIAT 500L

Danas, u prostoru Fiat izložbenog salon u centru Beograda, zvanično su uručena dva automobila FIAT 500L kao nagrada izuzetnim sportistima Srbije koji su osvojili zlatna odličja na nedavno okončanim Olimpijskim igrama u Riju...

Sjajna pogodnost u PSC Komnenović

Sjajna pogodnost u PSC Komnenović

Sezona godišnjih odmora je pri kraju i sada je idealno vreme da posle dugih putovanja, proverite ispravnost vašeg automobila i uradite neophodne popravke ili servisiranje...

Opel ulazi u novu fudbalsku sezonu

Opel ulazi u novu fudbalsku sezonu

Čekanje je konačno završeno. Nova sezona Bundeslige je započela 27. avgusta, kada je Borussia Dortmund dočekala na svom terenu 1. FSV Mainz 05 a novopečeni prvoligaš, SC Freiburg, otišao sutradan „na noge“ Herthi BSC...

Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje