AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Hankook Winter i*cept RS3: novo izdanje uspešnog pneumatika za hladno vreme

Hankook Winter i*cept RS3: novo izdanje uspešnog pneumatika za hladno vreme

Kraća putanja kočenja na putevima prekrivenim snegom i poboljšano upravljanje na zaleđenim i mokrim putevima: Novi Winter i*cept RS3, unapređeni je naslednik višestruko nagrađivanog Winter i*cept RS2...

Uz pomoć najnovijih tehnologija, sve karakteristike novog modela nadmašuju svog uspešnog prethodnika i nude još veći nivo sigurnosti u svakodnevnom životu. Hankook Winter i*cept RS3 je zato odličan izbor za sve uobičajene kompaktne modele i kompaktna SUV vozila.


Hankook Winter i*cept RS3 dostupan je na evropskom tržištu u 71 dimenziji, od 14 do 17 inča, uključujući četiri opcije sa svojstvima run-flat pneumatika pogodnih za hitne situacije (HRS = Hankook Runflat sistem).


Putevi prekriveni snegom mogu da predstavljaju izazov i za vozače i za pneumatike. Korišćenjem novih mikro ivica, naši inovatori su uspeli da povećaju površinu ramena Winter i*cept RS3, čime su poboljšali i vuču i bočno prianjanje u krivinama na snegu. Novi gazeći sloj u obliku obrnutog slova V i nove 3D lamele takođe pružaju stabilnije performanse kočenja i kraći put kočenja na zavejanim putevima. Na taj način, u poređenju sa prethodnim pneumatikom, zimski i*cept RS3 nudi do 4% kraću putanju kočenja na putevima prekrivenim snegom. Osim toga, minimiziranje pomeranja bloka uz korišćenje testerastih 3D lamela takođe je odigralo važnu ulogu u poboljšanju prianjanja i performansi kočenja.


Za veću sigurnost na zaleđenim putevima, zaposleni na razvoju tehnologija su poboljšali i krutost gazećeg sloja Winter i*cept RS3. Interni testovi pokazuju da su blokovi gazećeg sloja za 1% tvrđi horizontalno i za 3% tvrđi vertikalno u poređenju sa Winter i*cept RS2. Vozači takođe imaju koristi od znatno boljeg prianjanja čak i na ledu.


Poboljšane tehnologije akvaplaninga


Winter i*cept RS3 koristi različite tehnologije za postizanje efikasnog odvođenja vode, što rezultira visokim stepenom stabilnosti u vožnji, čak i na mokrim, blatnjavim ili bljuzgavim putevima. Pored širokih žlebova gazećeg sloja u obliku slova V, pojedinačni blokovi na površini su takođe ukršteni s malim žlebovima. To omogućava da se voda brzo odlije i značajno smanjuje rizik od akvaplaninga. Novi, prekriveni W uzorak gazećeg sloja takođe pomaže u tome, kao što i nudi bolju kontrolu upravljanja po kiši.


Sa novom generacijom "Aqua Pine Compound", naši inovatori su bili u mogućnosti da smanje put kočenja na mokrim putevima. Tradicionalno, upotreba silicijum-dioksida ide u korist pređene kilometraže. Međutim, nova mešavina materijala, koja se temelji na prirodnim smolama, prevazilazi ovaj kompromis, postižući smanjenje abrazije i povećanje efikasnosti kočenja. Winter i*cept RS3 stoga omogućava do 7% kraći put kočenja na mokrim putevima, dok nudi do 10% više kilometraže od svog dokazanog prethodnika. Nova mešavina materijala takođe pruža poboljšanu vezu između pneumatika i puta, čime se smanjuje proklizavanje i povećava kilometraža.


Višestruko nagrađivani prethodnik


Novi Winter i*cept RS3 razvijen je kao poboljšana verzija prethodnog Winter i*cept RS2, koji je dobio ocenu "visoko preporučljiv" na testu zimskih pneumatika Auto Zeitung 2020. Iste godine Winter i*cept RS2 je takođe dobio najvišu ocenu od Auto Express-a (Velika Britanija) i ADAC-a za svoje odlične karakteristike upravljanja, snažnu vuču i vrlo dobra svojstva na suvim i mokrim putevima.


„Ponuda proizvoda za pneumatike koji osiguravaju sigurnost vozača na putu je naš glavni prioritet. Zbog toga kontinuirano ulažemo u istraživanje i razvoj kako bismo uvek mogli da ponudimo najnovije tehnologije na tržištu,” rekao je Sanghoon Lee, predsednik Hankook Tire Europe. „Zato smo uvereni da će novi zimski i*cept RS3 ispuniti i visoka očekivanja naših kupaca.“


Kako bi bio u mogućnosti da ponudi zimske pneumatike vrhunskog kvaliteta, Hankook Tire poseduje svoj Technotrac test centar u Ivalu, Finska. Na toj lokaciji, kompanija ima idealne uslove za opsežno testiranje rezultata svog istraživačkog i razvojnog rada u različitim zimskim uslovima – savršenu osnovu za razvoj i proizvodnju pneumatika koji savršeno funkcionišu na ledu i snegu.


PR

I Škoda Enyaq je postala sportska - verzija RS je tu

I Škoda Enyaq je postala sportska - verzija RS je tu

Škoda Auto proširuje svoju RS porodicu još jednim potpuno električnim modelom – Enyaq RS iV. Baš kao i Enyaq Coupe RS iV, češki proizvođač automobila odlučio se za dva motora sa ukupnom snagom sistema od 220 kW* i pogonom na sva četiri točka za vrhunsku verziju SUV modela...

Kijin tržišni udeo u Evropi već 5,1%

Kijin tržišni udeo u Evropi već 5,1%

Brojke koje je objavilo Evropsko udruženje proizvođača automobila (ACEA) potvrđuju da se  Kijin tržišni udeo u Evropi (Kia ovde svrstava zemlje članice EU, EFTA i Ujedinjeno kraljevstvo) u prvih devet meseci 2022. godine povećao na 5,1%...

Lamborghini Revuelto
Slika nedelje