AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Električni Kia EV9 stiže početkom iduće godine

Električni Kia EV9 stiže početkom iduće godine

Kia je razotkrila nekoliko detalja finalnih intenzivnih testiranja kojima je bio podvrgnut model EV9 pre svetske premijere zakazane u prvom kvartalu 2023. godine...

Električni Kia EV9 stiže početkom iduće godine

Dizajniran i konstruisan da preobrazi segment velikih električnih sportskih terenaca
Potpuno električni Kia EV9 postaće perjanica ovog brenda i revolucioniraće segment velikih električnih SUV-ova, a ujedno će ubrzati preobražaj Kije i potvrditi njenu vodeću ulogu na području održive električne mobilnosti.


Kijin sledeći električni model SUV EV9 podvrgnut strogim finalnim testovima
Kia EV9 razvijen je za 44 meseca kako bi postavio nove standarde na područjima dizajna, performansi, dometa, vozne dinamike, tehnologije i udobnosti, a svaki vidik novog modela je u Kijinom globalnom centru za istraživanja i razvoj (R&D) u Namjangu (J. Koreja) potisnut do krajnjih granica izdržljivosti.

Električni Kia EV9 stiže početkom iduće godine

EV9 pomera granice izdržljivosti na najzahtevnijim stazama, putevima i terenima
Tokom zadnje faze testiranja EV9 je bespoštedno podvrgnut zahtevnom programu proveravanja penjanja uzbrdo s pogonom na četiri točka, vožnje na stazi s grubim terenom i vožnje kroz duboku vodu kako bi EV9 dostigao najveću pouzdanost i u najzahtevnijim uslovima. Visoka brzina, upravljivost i nisko trenje stavljaju svaki element performansi i ponašanja na drumu EV9 pod najstroži nadzor. Ujedno nemilosrdne kocke po uzoru na belgijske puteve Kijinim inženjerima omogućavaju podvrgavanje EV9 najstrožijim iskušenjima kako bi testirali udobnost vožnje i kvalitet izrade. Pored test programa u R&D centru u Namjangu i EV9 je bio, kao i svaki model Kije, izložen strogom režimu testiranja na najzahtevnijim lokacijama širom sveta.

 

Kia je prošle godine na sajmu AutoMobility u Los Anđelosu premijerno predstavila koncept vozilo EV9. Serijski model EV9, koji utelovljava novi dizajnerski jezik brenda ('Opposites United'), predstavljaće vrhunac onoga što je moguće napraviti sa sportskim terencem. Kia EV9, konstruisan na naprednoj električnoj globalnoj modularnoj platformi (E-GMP), donosi novo doba sofisticirane, visokotehnološke i održive mobilnosti.


Lansiranje EV9 predviđeno je u prvom kvartalu 2023. godine kada će se u električnoj ponudi Kije pridružiti revolucionarnom potpuno električnom modelu EV6, koji je osvojio brojna priznanja, uključujući i najprestižniju titulu Evropski auto 2022. godine.


PR

Održana svečana premijera filma Paklene ulice 10

Održana svečana premijera filma Paklene ulice 10

Paklene ulice 10, deseti film istoimene sage, otvara poslednje poglavlje jedne od najpoznatijih i najpopularnijif filmskih franšiza ikada. Sada, u trećoj deceniji postojanja i dalje odiše snagom i okuplja istu glumačku ekipu sa kojom je sve počelo...

Otvoren prvi digitalni Škoda salon u Srbiji

Otvoren prvi digitalni Škoda salon u Srbiji

Servis Auto-Aca osnovan je 1. aprila 1992. godine u Paraćinu. Osnivač Nenad, Neša Radunović, postao je ubrzo poznat u svom gradu i okolini kao jedan od retkih mehaničara koji otklanja svaki kvar na automobilu...

BMW M5 (2025)
Slika nedelje