AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Rafale: poznato ime za novu perjanicu marke Renault

Rafale: poznato ime za novu perjanicu marke Renault

Nakon Australa, SUV-a sa 5 sedišta, i Espaca, SUV-a sa 5 ili 7 sedišta, novi adut Renaultove ponude će biti potpuno novi RAFALE, kojim će Renault osnažiti ofanzivu na D-segment...

Njegovo ime je inspirisano Renaultovim uspesima ostvarenim u vazduhu. Ako se vratimo u prošlost, na početke 20. veka, videćemo vezu između Renaulta i vazduhoplovstva. U to vreme je Renault bio pionir proizvodnje motora sa unutrašnjim sagorevanjem za automobile, ali i za vozove i avione. Renault je 1933. preuzeo drugog proizvođača, Caudron, i tako je nastao Caudron-Renault. Svi njihovi avioni su nosili ime po poznatim vetrovima. Tako je i C460, trkački jednosed namenjen za rušenje rekorda u brzini, 1934. preimenovan u RAFALE.

Rafale: poznato ime za novu perjanicu marke Renault

Renault se ponovo povezuje sa svojom prošlošću i otelotvoruje karakteristike Caudrona RAFALE u novom modelu sa vrha svoje ponude. Njegovo ime simboliše vetar, baš kao i njegova kamuflirana silueta, koja već na prvi pogled priziva vizije performansi, odvažnosti, uzbuđenja i karaktera.


Svetska premijera novog Renaulta RAFALE će se održati na 54. Pariškom vazduhoplovnom mitingu koji će se 18. juna održati u Le Bourgetu.


Celu priču o imenu novog modela pronaćićete ovde: „RAFALE, novi vetar u leđa vrhu Renaultove ponude”.


PR

Neverovatan industrijski podvig Dacia brenda

Neverovatan industrijski podvig Dacia brenda

24 sata: toliko je trebalo Daciji da izvede industrijski tour de force*. U fabrikama u Piteštiju, Tanžeru i Kazablanci istovremeno je transformisala sve svoje modele i udahnula im novi vizuelni identitet, i to 3100 vozila u jednom danu! 

Audi A5 Avant (2025)
Slika nedelje