AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Renault Megane E-Tech electric sa 5 Euro NCAP zvezdica

Renault Megane E-Tech electric sa 5 Euro NCAP zvezdica

Novi Megane E-Tech Electric je upravo osvojio 5 zvezdica na testiranju Euro NCAP-a prema protokolu za 2022...

Novi Megane je ocenjen sa 85 % za zaštitu odraslih i 88 % za zaštitu dece zahvaljujući konstrukciji koja pruža izuzetnu zaštitu i čak sedam vazdušnih jastuka. U kategoriji zaštite osetljivih učesnika u saobraćaju je ostvario ocenu 65 %, a u kategoriji sistema za pomoć u vožnji 79 %.


Pored elemenata koje ocenjuje Euro NCAP, u okviru strategije beskompromisne sigurnosti, novi Megane E-Tech Electric se oslanja i na inovaciju Pristup za vatrogasce koja je rezultat više od 10 godina saradnje Renault Grupe i francuskih vatrogasaca.

Na vetrobranskom staklu novog Megana E- Tech Electric se nalazi i nalepnica sa QR kodom. Namenjena je spasilačkim službama koje je prilikom intervencije mogu skenirati i vrlo brzo zaključiti da je reč o električnom vozilu. Pruža im i pristup informacijama o konstrukciji automobila (na primer, informacija o lokaciji baterije i vazdušnih jastuka, mestima za brzo i sigurno sečenje) – što vreme potrebno za izvlačenje žrtve sudara može skratiti za čak 15 minuta!


Pristup za vatrogasce i QR kod su deo mera koje obezbedjuju optimalnu sigurnost korisnicima Renaultovih vozila. Generalno je briga za sigurnost korisnika u saobraćaju i zaposlenih na radnom mestu jedan od tri kriterijuma (uključujući ekološku tranziciju i uključivost) Politike održivog razvoja Renault Grupe (CSR) koja se sprovodi u okviru strategije Renaulution.


PR

Mazda6 2023 - Mazda predstavlja osveženu šesticu

Mazda6 2023 - Mazda predstavlja osveženu šesticu

Kompanija Mazda Motor Corporation ponosno objavljuje da je osvežila svoju perjanicu Mazdu6. Osveženje uključuje izdanje posebne verzije modela Mazda6 20th anniversary Edition kako bi obeležili 20. godišnjicu prve generacije modela Mazda6...

Svi srpski putevi prohodni

Svi srpski putevi prohodni

JP „Putevi Srbije“ obaveštava javnost da  autoputevi i svi državni putevi prvog i drugog reda kao i  prilazi graničnim prelazima i planinskim centrima  su prohodni za saobraćaj na celoj teritoriji Srbije...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje