AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Delta Auto grupa otvorila moto sezonu i premijerno predstavila BMW CE02

Delta Auto grupa otvorila moto sezonu i  premijerno predstavila BMW CE02

Delta Auto grupa, ekskluzivni uvoznik i distributer moto brendova BMW Motorrad, Honda i KTM, zvanično je otvorila novu moto sezonu velikom humanitarnom žurkom u Delta Auto centru (Omladinskih brigada 33a, Novi Beograd) koja je okupila ljubitelje dvotočkaša ovih popularnih brendova...

Prikupljena sredstva Delta Fondacija proslediće „Centru Zvezda“ koji pruža sveobuhvatnu podršku deci i mladima bez roditeljskog staranja.


Sjajna atmosfera upotpunjena je specijalnim muzičkim nastupom i uzbudljivim rok zvukom, uz raznovrsan zabavni sadržaj i posebna iznenađenja.


Tom prilikom, premijerno je prikazano novo e-vozilo koje dolazi iz BMW Motorrad porodice. Reč je o revolucionarnom elektičnom dvotočkašu - BMW CE 02, koji postavlja standarde u urbanoj mobilnosti, kombinujući praktičnost i inovativnu tehnologiju.

Delta Auto grupa otvorila moto sezonu i  premijerno predstavila BMW CE02

Ovaj novitet poseduje maksimalnu izlaznu snagu od 11 kW (15 ks), a dostupan je i u verziji od 4kW (5 ks). Zahvaljujući težini od samo 132 kg (verzija od 11 kW), odnosno 119 kg (verzija od 4 kW) i niskom sedištu od 750 mm, novi CE 02 posebno je agilan i okretan pri upravljanju.

 


Ovaj električni dvotočkaš stvoren je za gradsko, urbano okruženje i ubrzava od 0 do 50km/h za svega 3 sekunde, a njegova maksimalna brzina iznosi 95km/h (dok je u verziji od 4kW maksimalna brzina ograničena na 45km/h). Domet koji CE 02 ostvaruje je 90km po WMTC standardu.

Delta Auto grupa otvorila moto sezonu i  premijerno predstavila BMW CE02

BMW CE 02, pored ostalog, poseduje asistenciju za vožnju unazad, sigurnosni alarm protiv krađe, kao i mogućnost vožnje bez ključa („Keyless ride“). Ovaj model dolazi sa automatskom kontrolom stabilnosti (ASC) i rekuperativnom kontrolom stabilnosti (RSC), kao i sa BMW Motorrad ABS-om na prednjem točku. Tu su i LED farovi, uključujući dnevna svetla i migavce.

Delta Auto grupa otvorila moto sezonu i  premijerno predstavila BMW CE02

Novi BMW CE 02 poseduje 3,5-inčni mikro TFT ekran koji efikasno obaveštava vozača o brzini vožnje, statusu punjenja baterije, kao i o mnogim drugim važnim informacijama. USB-C utičnica za punjenje omogućava i punjenje pametnog telefona.


Korišćenjem aplikacije BMW Motorrad Connected pametni telefon pokazuje predviđeni završetak punjenja zahvaljujući povezivanju preko Bluetooth-a, što je slučaj i na modelu BMW CE 04.
Sa sistemom BMW Motorrad Connected Services (koji je dostupan u okviru paketa Highline) status punjenja i ostale informacije o vozilu CE 02 mogu se pogledati u svakom trenutku sa bilo kog mesta preko aplikacije.


Pored premijerno predstavljenog BMW CE 02 modela, prisutni su uživali i u posebnom izložbenom delu gde su mogli da se vide najatraktivniji BMW Motorrad, Honda i KTM motocikli.


PR

Putevi Srbije - Bezbedno kroz tunel (VIDEO)

Putevi Srbije - Bezbedno kroz tunel (VIDEO)

JP „Putevi Srbije" nastavlja u kontinuitetu da sprovodi  aktivnosti u vezi sa unapređenjem bezbednosti saobraćaja i sistemski deluje na podizanje nivoa svesti učesnika u saobraćaju sprovođenjem dve nove kampanje…

Toyota na Festivalu brzine Goodwood 2024

Toyota na Festivalu brzine Goodwood 2024

Toyota će na Festivalu brzine Goodwood 2024, koji se održava od 11. do 14. jula, predstaviti svoja mnogobrojna tehnološka rešenja koja čine osnov strategije za smanjenje emisije CO2 i konačno dostizanje neutralnosti ugljenika…

Audi A5 Avant (2025)
Slika nedelje