AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Kia Europe i Uber partneri na području električne mobilnosti

Kia Europe i Uber partneri na području električne mobilnosti

Kia Europe i Uber najavili su prelomno partnerstvo na području električne mobilnosti, koje će ubrzati popularnost naprednih baterijskih električnih vozila (BEV) u Evropi, što će u urbanim sredinama smanjiti zagađenje vazduha i buku...

Kia će Uberovim vozačima predstaviti posebnu ponudu naprednih BEV-ova, na čelu s modelima e-Niro i e-Soul


Partnerstvo predviđa da će Kia ponuditi svoja baterijska električna vozila (npr. e-Niro i e-Soul) Uberovim vozačima po posebno povoljnim uslovima, što će za Kiju značiti potvrdu statusa vodećeg ponuđača elektrifikovanih vozila u sektoru putničkih vozila.


Novo partnerstvo je deo Kijine prelomne strategije Plan S, razotkrivene početkom ove godine koja predviđa 40-postotni udeo ekološki prihvatljivijih modela u Kijinoj globalnoj prodaji do kraja 2030. godine. Kia će u skladu s Planom S do kraja dekade godišnje u svetu prodati 880.000 električnih vozila i 1,6 miliona ekološki prihvatljivijih vozila.


Kia radi na popularizaciji električnih vozila – to je i inače srž strategije transformacije Plan S – i namerava da ojača svoju globalnu ponudu sa čak 11 novih električnih modela do 2026. godine, od kojih će 7 biti napravljeno na naprednoj E-GMP platformi. Ti novi modeli će biti putnička vozila, sportski terenci i monovolumeni u različitim razredima, a baš svi će biti opremljeni vodećom tehnologijom dugog dometa u realnim uslovima vožnje i omogućavaće brzo punjenje.


Uber do 2030. godine u Evropi želi postati platforma mobilnosti bez emisija
I Uber želi drastično da smanji CO2 emisije i do 2030. godine u Evropi postati platforma mobilnosti s nultim emisijama. Ambicije platforme Uber u Evropi uključuju više od 100.000 električnih vozila kojima će upravljati do 2025. godine. Kao deo tog cilja vozači platforme trebali bi do 2025. u 7 gradova (Amsterdam, Berlin, Brisel, Lisabon, London, Madrid i Pariz) čak polovinu pređenih kilometara obaviti s vozilima s nultim emisijama.


Iskustvo s električnim vozilima iz prve ruke


Kao deo šireg partnerstva Kia i Uber će izvoditi zajedničke marketinške i obrazovne kampanje, s ciljem promocije električnih vozila kod Uberovih vozača. Kia će vozačima nuditi testne vožnje kako bi vozači njena vozila s nultim emisijama upoznali iz prve ruke.


Kia e-Niro s realnim dometom od 454 kilometara s jednim punjenjem (varijanta s baterijom kapaciteta 64kWh) zahvaljujući elegantnom izgledu krosovera kombinuje funkcionalnost BEV-a sa praktičnošću. Kabina ovog vozila bez izduva združuje moderno dizajniranu, prostranu i robusnu unutrašnjost sa najsavremenijom povezivošću i infoteinment tehnologijom. Punjenje e-Nirove litijum-jonske polimerne baterije do 80% traje samo 54 minuta, ako koristimo DC (jednosmerni tok) brzu punionicu snage 100 kW.


Kia i Uber će i dalje jačati strateško savezništvo na području baterijskih električnih vozila na 20 izabranih evropskih tržišta, u skladu sa rastom potražnje.


PR

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Strast za brzinom kreira legendu o Maseratiju koja traje već 110 godina, a Maserati Delta Automoto, kao zvanični regionalni distributer ovog prestižnog italijanskog brenda, tu strast donosi i u našu zemlju...

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

Danas je SEAT S.A. predstavio svoje rezultate za 2023. godinu uz strategiju za naredne godine. Prošle godine, operativni profit je dostigao rekordnih 625 miliona evra, povećavajući se za 592 miliona evra (2022: 33 miliona evra)...

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Sajam automobila DDOR BG Car Show 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopassion“ svečano su otvoreni 20. marta, na kraju „novinarskog dana“ namenjenog medijskim profesionalcima, dan pre nego što u sajamske hale uđu prvi posetioci...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje