AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi Kia Sorento auto godine u izboru Carbuyer-a

Novi Kia Sorento auto godine u izboru Carbuyer-a

Novi Kia Sorento je u Carbuyerovom jubilarnom 10. izboru za najbolje automobile 2021. godine osvojio 2 nagrade i to za 'najbolje veliko porodično vozilo' i najprestižniju nagradu za 'Auto godine'...

Nastavak uspeha koje su u prošlosti nizali e-Niro, Picanto i cee'd


Kijin luksuzni SUV je tako nastavio uspešnu tradiciju modela e-Niro, Picanto i cee'd, koji su u prošlosti osvajali Carbuyerova priznanja.


Automobilski portal Carbuyer, koji na svom YouTube kanalu ima više od pola miliona pretplatnika, podelio je nagrade u 19 kategorija među kojima je glavnu nagradu za auto godine osvojio Kia Sorento 4. generacije.


Pol Filpot, predsednik i izvršni direktor britanske podružnice Kia Motors, rekao je: "Za Sorenta je ova nagrada izuzetno dostignuće i to je jedna od onih nagrada koja naše zaposlene i zastupnike čini ponosnim i predstavlja dodatnu motivaciju. Ovaj auto najbolje dočarava kako daleko smo kao brend stigli od ulaska na britansko tržište pre skoro 30 godina, jer pružamo vrhunski kvalitet, ekonimične i privlačne automobile, koji imaju sve veću bazu kupaca. Sorento je ovu nagradu potpuno zaslužio."


Ričard Ingram, urednik sajta Carbuyer.co.uk, komentarisao je: "Nagradu za najbolje veliko porodično vozilo i glavnu nagradu za auto 2021. godine osvojio je model za kog smatramo kako je svestrano savršen.


"Kia Sorento je svestrani sportski terenac koji diše za vrat premjium konkurentima, jer u istoj meri nudi luksuzni ambijent i prostranost. Konkurencija je u ovoj klasi žestoka, ali se nijedan konkurent sa tako raznolikim talentima ne može približiti fantastičnom Sorentu. Čestitke Kiji na vrlo zasluženoj pobedi."


Novi Sorento negde već u prodaji, kod nas na proleće – stiže i kao plug-in hibrid
Sorento je prvi put rasploživ i sa hibridnom snagom. Na nekim evropskim tržištima već su u prodaji hibridno-benzinska varijanta i dizel – sa najdužom evropskom garancijom – Kijinom fabričkom 7-godišnjom garancijom za celo vozilo (do 150.000 kilometara, prve 3 godine bez ograničenja kilometraže). Zavisno od opremljenosti novi Sorento može imati funkciju Terrain Mode, koja pomaže kod savladavanja zahtevnijih terena i sistem za upozoravanje na vozila u mrtvom uglu koji tokom promene vozne trake na instrument tabli prikazuje vozilo u vozačevom mrtvom uglu.


Novi Sorento kod nas dolazi na proleće kada će premijerno dobiti i plug-in hibridnu varijantu.


PR

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Strast za brzinom kreira legendu o Maseratiju koja traje već 110 godina, a Maserati Delta Automoto, kao zvanični regionalni distributer ovog prestižnog italijanskog brenda, tu strast donosi i u našu zemlju...

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

Danas je SEAT S.A. predstavio svoje rezultate za 2023. godinu uz strategiju za naredne godine. Prošle godine, operativni profit je dostigao rekordnih 625 miliona evra, povećavajući se za 592 miliona evra (2022: 33 miliona evra)...

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Sajam automobila DDOR BG Car Show 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopassion“ svečano su otvoreni 20. marta, na kraju „novinarskog dana“ namenjenog medijskim profesionalcima, dan pre nego što u sajamske hale uđu prvi posetioci...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje