AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

MG Motor Srbija svečano otvorio salon na Novom Beogradu

MG Motor Srbija svečano otvorio salon na Novom Beogradu

U prisustvu brojnih gostiju, poslovnih partnera ali i prvih vlasnika automobila nove marke na našem tržištu, 30. maja u novobeogradskom naselju Bežanijska kosa, na adresi Stopićeva 8, zvanično je otvoren izložbeno-prodajni salon MG Motor Srbija...

MG Motor Srbija svečano otvorio salon na Novom Beogradu

Salon su simboličnim presecanjem crvene trake otvorili Slavc Habič, direktor Grand Motorsa (u čijem sastavu posluje brend MG Motor Srbija) i Srđan Đoković, brend menadžer MG Motor Srbija.


Prvi MG salon u Srbiji se nalazi u sklopu novoizgrađenog poslovnog objekta na perspektivnoj lokaciji – u neposrednoj blizini autoputa, u delu u kojem niče moderan poslovno-stambeni kompleks. Salon se prostire na 313 kvadratnih metara i njemu je izloženo sedam automobila iz game najpopularnijih MG modela. Potencijalnim kupcima se pruža mogućnost da komforno razgledaju vozila, dobiju detaljne tehničke, prodajne i informacije o različitim mogućnostima finansiranja, ali i da odmah kratko provozaju neke od registrovanih MG modela.

MG Motor Srbija svečano otvorio salon na Novom Beogradu

Za razliku od većine automobila koji se na našem tržištu nude uz višemesečno čekanje na isporuku, većina MG modela se može preuzeti odmah po okončanju finansijskih formalnosti, dok vozila kojih trenutno nema na lageru stižu u kratkom roku. Brend sa tradicijom dugom celi vek kupcima u Srbiji nudi vozila modernog dizajna, visokog kvaliteta izrade i komfora, s odličnim voznim performansama, uz sedmogodišnju garanciju i, što je veoma značajno, po vrlo primamljivim cenama. MG se prvi put pojavio u Srbiji prošlog proleća, na tradicionalnoj beogradskoj izložbi automobila i brzo stekao prve kupce – do sada ih je više od 60 i svi su jednoglasni da im je izbor novog brenda bio višestruko dobra odluka.


MG automobili se u Srbiji prodaju sa sedmogodišnjom garancijom, a mogu se servisirati u Grand Motorsovoj servisnoj mreži - na Novom Beogradu, u Novom Sadu i Nišu. Ako se u obzir uzmu tradicija, moderna tehnička rešenja, kvalitet i ukupne performanse, svrstavaju se među cenovno najatraktivnija vozila na našem tržištu. Nude se po promotivnim cenama i bez doplate za široku paletu metalik boja.


„Ambicije su nam da u skoroj budućnosti MG automobile predstavimo u izložbeno-prodajnim salonima i u drugim velikim gradovima u Srbiji“, rekao je na otvaranju Srđan Đoković i gostima skrenuo pažnju na trenutno izložene modele. Među njima se ističe sasvim novi MG4, model C segmenta sa potpuno električnim pogonom, koji, kako je naglasio gospodin Đoković, „s razlogom pretenduje da pomrsi konce većini konkurenata u tom segmentu“. Nudi se u dve varijante motora 125 i 150 kW (170 i 204 KS), s dve baterije - od 51 i 64 kWh, u tri varijante opreme (Standard, Comfort i najbogatijoj Luxury). Baterije se do 80% kapaciteta pune za 35-40 minuta. MG je posebno ponosan što je MG4 u svim varijantama opreme dobio maksimalnih pet zvezdica na renomiranom Euro NCAP testu bezbednosne provere novih automobila.

MG Motor Srbija svečano otvorio salon na Novom Beogradu

Model - EHS PHEV je kod nas predstavljen s benzinskim motorom od 1,5 litra + elektromotorom od 16,6 kW ukupne snage 258 „konja“. Prodaje se s paketima opreme Comfort i Luxury.


HS, najprodavanji model automobil u Velikoj Britaniji u januaru 2023. – 3.481 isporučenih vozila - našim kupcima se nudi s benzinskim motorom od 1,5 litara (162 KS) i ručnim ili automatskim menjačima, takođe s dve varijante opreme - Comfort i Luxury.


Model ZS, već dokazan i proveren automobil koji se kod nas prodaje od oktobra 2022. godine, raspoloživ je s paketima opreme Standrad, Comfort i Luxury, s benzinskim motorom od 1,5 litara i atmosferskim ubrizgavanjem (106 KS) i turbo benzinskim agregatom 1,0 (111 KS). Kupci mogu da biraju ručni ili automatski menjač.


U prvom MG salonu u Srbiji je i Marvel R – još jedan model s potpuno električnim pogonom. To je trenutno najluksuzniji MG automobil namenjen visokozahtevnim kupcima prefinjenog senzibilteta.


PR

Neverovatan industrijski podvig Dacia brenda

Neverovatan industrijski podvig Dacia brenda

24 sata: toliko je trebalo Daciji da izvede industrijski tour de force*. U fabrikama u Piteštiju, Tanžeru i Kazablanci istovremeno je transformisala sve svoje modele i udahnula im novi vizuelni identitet, i to 3100 vozila u jednom danu! 

Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje