AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Kia EV6 GT je sportski svetski auto godine 2023.

Kia EV6 GT je sportski svetski auto godine 2023.

Kia je na ovogodišnjem takmičenju World Car Awards ostvarila odličan rezultat, pošto je model Kia EV6 GT krunisan titulom World Performance Car 2023...

Priznanje, proglašeno na podeli nagrada na međunarodnom salonu automobila u Njujorku, podelio je žiri koji čini 100 uglednih međunarodnih automobilskih novinara iz 32 zemlje.


Nakon ocenjivanja velikog broja novih modela iz celog sveta novo priznanje za Kiju je dodatno potvrdilo posvećenost ovog automobilskog brenda pružanju inovativnih rešenja mobilnosti koja su skladna s njenim razvojem i u harmoniji s principom brenda Kia 'Movement That Inspires' ("Pokret koji inspiriše").


Predsednik i izvršni direktor Kia Corporation Ho Sung Song je povodom toga rekao: "Ovo priznanje članova žirija World Car Awards je izuzetna čast. Dok se Kia menja u vodećeg svetskog pružaoca održivih rešenja trudimo se da stvaramo vozila koja nude veliku praktičnost, ali ujedno svojom svestranošću, izuzetnim tehnologijama i istančanim dizajnom oduševljavaju klijente. Ovo najnovije prestižno priznanje je još jedna potvrda uspešnosti naše strategije."


Kia EV6 GT s prestižnom nagradom World Performance Car nadograđuje ionako odličnu ponudu standardnog modela koji je pored drugih uglednih priznanja već osvojio titulu Evropski auto godine 2022. I severnoameričko priznanje Utility vozilo 2023. godine.


EV6 GT spaja dug domet, prostranu unutrašnjost i savremen dizajn s elektromotorom snage od 585 KS koji omogućava ubrzanje od 0-100 km/h za samo 3,5 sekunde


Potpuno električni EV6 GT ukupne snage 585 KS, koji omogućava ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 3,5 sekunde i najveću brzinu 260 km/h, s dugim dometom s jednim punjenjem, prostranom unutrašnjošću i istančanim dizajnom pobedio je žestoku konkurenciju renomiranih sportskih automobila s benzinskim motorom.


Kia nudi uzbudljive modele, inovativan prostor u kabini i praktične usluge


EV6 GT je osmišljen u skladu s novim usmerenjem Kije koje naglašava kako je kretanje temelj čovekovog razvoja, jer ljudima omogućava upoznavanje novih mesta, uspostavljanje novih odnosa i sticanje novih iskustava. Kia želi kupcima pružati uspostavljanje tih veza svojom ponudom uzbudljivih modela, inovativnog prostora u kabini i praktičnih usluga koje inspirišu kupce i ostavljaju im slobodno vreme za aktivnosti u kojima najviše uživaju.


PR

GIS Portal Puteva Srbije

GIS Portal Puteva Srbije

Javno preduzeće „Putevi Srbije“ je u skladu sa najsavremenijim tehničkim dostignućima omogućilo javnosti pristup GIS portalu Puteva Srbije na internet prezentaciji, putem kog se mogu pregledati različiti geoprostorni podaci o mreži državnih puteva kao i saobraćajno tehnički podaci o putu...

Premijera novih modela BMW Serije 5 i BMW i5

Premijera novih modela BMW Serije 5 i BMW i5

Osma generacija BMW-a Serije 5 otvara potpuno novu eru, jer je prvi put dostupna i potpuno električna verzija BMW i5, uz napredni nivo digitalnih servisa i prepoznatljivu dinamiku vožnje, koju prati savršeni balans 50:50 odnosa opterećenja po osovinama...

Renault Symbioz
Slika nedelje