AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Renault Austral se polako razotkriva (FOTO)

Renault Austral se polako razotkriva (FOTO)

Novi Renault Austral je u poslednjoj fazi razvoja. Pre zvaničnog početka prodaje novog modela, na našim vozilima se mesecima sprovode opsežni testovi kako bi se osigurao najviši kvalitet i pouzdanost...

Testovi izdržljivosti omogućavaju da se proveri pouzdanost i dugotrajnost različitih sastavnih delova.


U ovim strogim uslovima je razvijen i novi motor kojim je opremljen novi Renault AUSTRAL i na kojem je prvi put u Renaultovoj ponudi upotrebljena visoko efikasna tehnologija 48-voltnog blagog benzinskog hibrida.


ZAHTEVNI TESTOVI ZA GARANCIJU NAJBOLJEG KVALITETA


Na novom Renaultu AUSTRAL se trenutno sprovode dodatni testovi poznatiji kao „Confirmation Runs”. U ovoj fazi ispitivanja se danas nalazi AUSTRAL. U praksi to znači da će flota od stotinak vozila preći dva miliona kilometara.

Renault Austral se polako razotkriva (FOTO)

Novi SUV Renault AUSTRAL će sada proputovati Francusku, Španiju, Nemačku i Rumuniju kako bi se proverila ispravnost prethodno dobijenih vrednosti. Tako će 900 vozača preći 600 000 kilometara u stvarnim uslovima na otvorenom putu kao i još 1 400 000 kilometara na trkačkoj stazi.


Ovi testovi će na primer omogućiti da se provere postavke nove platforme CMF-CD3, sistemi za pomoć u vožnji, zvučna izolacija ili pak udobnost vešanja kako bi se našim budućim kupcima ponudio najveći mogući kvalitet.

Renault Austral se polako razotkriva (FOTO)

NOVI IZUZETNO EFIKASNI MOTORI


Među ovim vrednostima treba spomenuti vrednosti novog 48-voltnog blagog hibridnog motora – istinske inovacije u Renaultovoj ponudi.


Novi trocilindrični motor zapremine 1200cm3 sa turbopunjačem razvija snagu od 130KS pri 4500o/min, dok pri 1750o/min razvija obrtni moment od 230Nm. Ovaj motor sa direktnim ubrizgavanjem je izrađen od aluminijuma kako bi se smanjila njegova masa. Upotrebljava tehnologiju varijabilnog otvaranja ventila kako bi se smanjila potrošnja kada motor nije u upotrebi i kako bi se razvio veći obrtni moment i snaga prilikom intenzivnije upotrebe motora.


Novi 48-voltni blagi hibrid je opremljen litijum-jonskom baterijom od 12V, inverterom 12-48V i elektropokretačem od 48V i omogućava regenerativno kočenje, isporuku dodatnog obrtnog momenta i snabdevanje električne mreže.

Renault Austral se polako razotkriva (FOTO)

To omogućava potrošnju od samo 5,6 l/100 km i emisije CO2 od 127g CO2/km u mešovitom ciklusu vožnje prema ispitnom postupku WLTP (u toku je homologacija podataka). Dinamičke performanse omogućavaju novom modelu Renault AUSTRAL ubrzanje od 0 do 100 km/h za 8,8s i od 80 do 120 km/h za 7,3s.


Osim smanjenih emisija CO2, ovaj motor je posebno štedljiv jer njegova nova tehnologija filtera krutih čestica, ventili sistema recirkulacije izduvnih gasova (EGR) i brizgaljke visokog pritiska u kojima se stvara pritisak od 350 bara, drastično smanjuju emisije svih štetnih gasova (PN, HC, CO, NOX).


Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji 48-voltnog blagog hibrida, AUSTRAL će biti dostupan sa motorom manjih dimenzija koji je jednako efikasan kao i veći motori.


PR

Renault je otkrio novi Espace

Renault je otkrio novi Espace

Renault je 1983. godine predstavio Espace, svoj prvi automobil za luksuzan život i uživanje. Iako su brojni proizvođači pokušali da ga iskopiraju, nijedan od njih nije uspeo da nadmaši ovaj revolucionarni model koji je kroz pet generacija stekao status istinske legende...

Završen sajam automobila i motocikala

Završen sajam automobila i motocikala

Najveća auto-moto manifestacija održana tokom marta u svetu - 55. Međunarodni salon automobila i 15. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion" - završen je sa uspehom koji je malo ko očekivao...

Ekskluziva za poslednji dan sajma - KTM Brabus 1300 R

Ekskluziva za poslednji dan sajma - KTM Brabus 1300 R

KTM Srbija pripremila je nesvakidašnju premijeru za poslednji dan 15. „MotoPassion“ sajma motocikala! Ljubitelje moćnih i jedinstvenih dvotočkaša obradovaće specijalno izloženi KTM BRABUS 1300 R u hali 4 Beogradskog sajma, koji je za gotovo 50.000 evra prodat istog dana kad je stigao u Srbiju...

Svetske premijere motocikla na štandu Euro Sumara

Svetske premijere motocikla na štandu Euro Sumara

Distributer tri poznata proizvođača motocikala, beogradski Euro Sumar, potrudio se za ovogodišnji 15. sajam motocikala Motopassion obezbedi čak šest eksluziva, od kojih pet, još uvek vrlo svežih, stižu sa čuvenog milanskog sajma motocikala EICMA...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje