AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Renault predstavio Rafale - prve žive fotografije

Renault predstavio Rafale - prve žive fotografije

Uspesi Megane-a E-Tech electric, Megane-a Conquest i Australa su ubrzali ponovno osvajanje C-segmenta, a time i ostvarivanje jednog od glavnih ciljeva Renaultove strategije Renaultion...

Brend svoju ofanzivu sada širi i na D-segment! Za početak je obnovio porodični automobil Espace, a sada se sprema da predstavi potpuno nov i odvažan model pod imenom Rafale.


Nakon što je Renault obnovio čitav asortiman tehnologije za hibridne pogone, šasije i elektronsku opremu, došlo je vreme da kupcima predstavimo novu perjanicu ponude, kreiranu da pruži izvanredno zadovoljstvo u vožnji – novi Renault Rafale.

Renault predstavio Rafale - prve žive fotografije

Francuska reč rafale je aeronautički pojam koji označava iznenadan nalet vetra. Vazduhoplovstvo ima važnu ulogu u Renaultovoj istoriji: Caudron-Renault Rafale, koji je 1934. postavio rekordnu brzinu leta od 445 km/h, je samo jedan od primera.


Novi Renault Rafale je prvo serijsko vozilo koje je u potpunosti dizajnirano u skladu sa novim vizuelnim principima koje je postavio Žil Vidal, glavni dizajner brenda. Uvodeći nas u novu eru Renoovog dizajna, Rafale nam pokazuje kako izgleda vizionarski, hrabar i savršeno moderan automobil, u skladu sa dinamičnim vremenima u kojima se sve brzo menja i u kojima samo avangardni modeli imaju šansu da zadrže njihovu privlačnost do kraja njihovog životnog ciklusa.

Renault predstavio Rafale - prve žive fotografije

Novi Renault Rafale koristi reciklirane materijale i opremljen je najsavremenijim sistemom povezivanja i efikasnim, ali ekonomičnim hibridnim pogonom E-Tech full hybrid snage 200 KS.


Stvoren da pruži nezapamćen nivo zadovoljstva u vožnji, novi model će biti poboljšan revolucionarnim tehnološkim inovacijama koje bi trebalo da ga lansiraju u sam vrh automobila visokih performansi. Jedna od ovih inovacija je novi E-Tech 4x4 300 KS hibridni pogon, koji će biti dostupan kasnije

Renault predstavio Rafale - prve žive fotografije

Optimalno zadovoljstvo u vožnji je osnova na kojoj Renault gradi svoj DNK. Međutim, ovo zadovoljstvo nije usmereno samo na vozača, već i na ostale putnike, što sam automobil čini sredstvom za „život i uživanje”. Zadovoljstvo za volanom je svakako prioritet, ali ne nauštrb udobnosti ostalih putnika, koji imaju na raspolaganju obilje prostora i pogodnosti. Novi Renault Rafale je prijatan SUV kupe sa dinamičnim izgledom i osećajem za volanom. To je prilika da zajedno sa prijateljima ili decom, bez obzira koliko godina imaju, uživate u vožnji koja budi sva čula.


Novi Renault Rafale sa hibridnim pogonom E-Tech full hybrid snage 200 KS stiže u salone na proleće 2024. godine.

Renault predstavio Rafale - prve žive fotografije

"Novi Renault Rafale je srce strategije Renaultion. Ne samo da simboliše naš tržišni uspon, već i pokazuje da smo dostojni svakog potrošačkog segmenta. Njegov upečatljiv dizajn SUV kupea, hibridni pogon i šasija koja postavlja standarde su osmišljeni da probude sva čula i pruže neviđen užitak u vožnji. Naravno, ništa od toga ne bi bilo moguće bez strasti i stručnosti naših inženjera." - izjavio je Fabrice Cambolive, direktor brenda Renault.

Renault predstavio Rafale - prve žive fotografije

Žil Vidal, potpredsednik Odeljenja za dizajn, Renault: "Novi Renault Rafale moćno ilustruje novi dizajnerski smer brenda. Prepoznatljivi DNK se odražava u izdašnim, precizno isklesanim oblinama, zategnutim linijama i tehničkim detaljima koji unose poseban značaj i prefinjenost. Izuzetnim stilom, kvalitetom izrade i izdašnim proporcijama, novi Rafale pokazuje snagu i karakter na drumu."


PR

Renault

Audi A5 Avant (2025)
Slika nedelje