AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

OKS i Toyota ispratili naše Olimpijce na Evropske igre u Krakovu

OKS i Toyota ispratili naše Olimpijce na Evropske igre u Krakovu

Olimpijski komitet Srbije i Toyota Srbija organizovali su danas u restoranu Azbuka u Beogradu druženje sa sportistima pred „Evropske igre Krakov Malopolska 2023“...

OKS i Toyota ispratili naše Olimpijce na Evropske igre u Krakovu

Na ovom događaju, predstavnici medija imali su priliku da razgovaraju sa 10 sportista koji će predstavljati našu zemlju na trećem izdanju Evropskih igara koje će se održati u Krakovu i regijama Malopolska i Šlonska u Poljskoj od 21. juna do 2. jula 2023. godine.


Evropske igre predstavljaju važan događaj za naše sportiste, obzirom da će takmičenja u velikom broju sportova u Poljskoj biti kvalifikaciona za naredne Olimpijske igre u Parizu. Na predstojećim Evropskim igrama u Poljskoj, Srbiju će predstavljati jak i jedinstven tim sastavljen od 83 sportista koji će se nadmetati u 15 sportskih disciplina. Sa predstavnicima medija svoja očekivanja pred ovo značajno i važno takmičenje podelili su Ivana Anđušić Maksimović (srebrna medalja London 2012), Milica Žabić, Marica Perišić, Darko Brašnjović (džudo), Vladan Babić (boks), Milica Novaković, Marko Novaković (kajak), Sara Stojanović, Jelena Kontić i Ivan Martinović (sinhrono plivanje). Zajedno sa našim sportistima, događaju je prisustvovala i sportska direktorka Olimpijskog komiteta Srbije, Sonja Vasić, koja je takođe sa medijima podelila svoja očekivanja pred ovaj bitan događaj.

OKS i Toyota ispratili naše Olimpijce na Evropske igre u Krakovu

„Veoma mi je drago što danas imam priliku da vam svima poželim dobrodošlicu, a posebno sam srećan što mogu da pozdravim naše sjajne sportiste i sportistkinje koji će nas predstavljati na Evropskim igrama u Poljskoj. Partnerstvo između Olimpijskog komiteta Srbije i kompanije Toyota Srbija traje od 2017. godine, a vozila ove japanske kompanije su zvanična vozila Olimpijskog tima Srbije. Toyota prepoznaje vrhunski sport kao pravo mesto za ulaganje i poštuje i ceni sportiste i njihova dostignuća. Siguran sam da će ovo partnerstvo ojačavati i nadalje na obostrano zadovoljstvo. Našim sportistima želim pre svega dobro zdravlje, a uz to mnogo sreće i uspeha na predstojećim Evropskim igrama. Verujem da će ih bodriti cela nacija i da će nas obradovati vrhunskim rezultatima u danima koji su pred nama“, rekao je potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Žarko Zečević.


Naša najbolja kajakašica Milica Novaković, učesnica Olimpijskih igara Rio 2016 i Tokio 2020, zajedno sa svojim kolegom Markom Novakovićem biće nosilac zastave Srbije na ceremoniji otvaranja Evropskih igara u Poljskoj 2023. Milica je ovom prilikom pozdravila sve prisutne i istakla da je počastvovana što će nositi zastavu naše zemlje na ovom takmičenju.


„U ime svih nas koji ćemo ponosno nositi grb naše zemlje na trećim Evropskim igrama, sa ovog mesta mogu da obećam da ćemo dati sve od sebe i na takmičenjima i van takmičenja, kako bismo na najbolji način predstavljali našu Srbiju. Verujem da će to biti dovoljno za dobre i kvalitetne sportske rezultate.

OKS i Toyota ispratili naše Olimpijce na Evropske igre u Krakovu

Posebno sam ponosna što je mog prijatelja i kolegu Marka Novakovića i mene, Olimpijski komitet Srbije izabrao da budemo nosioci zastave naše zemlje na ceremoniji otvaranja Evropskih igara 21. juna. Smatram da je to jedna od najvećih dostignuća koje jedan sportista može da ostvari, izvan vrhunskih sportskih rezultata. To mi je svakako dodatni podsticaj da dam sve od sebe u Poljskoj. Pozivam sve naše ljude da prate naše nastupe i da kao i uvek, navijaju za nas! Još jednom, mnogo hvala i vidimo se u Poljskoj“, rekla je Milica Novaković.


Ovo je ujedno bilo i poslednje veliko okupljanje sportista pre odlaska u Poljsku, kojem je prisustvovalo 10 sportista iz više sportova. Evropske igre se održavaju u predolimpijskoj godini kada je uz nezaobilaznu veliku pomoć države, pre svega Ministarstva sporta, podjednako značajna i podrška sponzora i partnera, kako bi naši sportisti imali najbolje moguće uslove za pripreme i nastup na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. U tom smislu, podrška koju Toyota Srbija pruža Olimpijskom timu Srbije je posebno važna.

OKS i Toyota ispratili naše Olimpijce na Evropske igre u Krakovu

„Toyota je dugogodišnji partner Olimpijskog komiteta Srbije i veoma smo srećni što nam je pripala čast da zajednički ispratimo naše Olimpijce na Evropske igre u Krakovu.
Naša platforma za očuvanje planete IDEMO DALJE ZAJEDNO, koja se nadovezuje na dosadašnju BEYOND ZERO, promoviše vrednosti koje su veoma slične onome što radi Olimpijski pokret. Kao što reč Olimpijac ne podrazumeva samo uspešnog sportistu već kompletnu ličnost - nekoga ko pomera granice, nesebično daje doprinos društvu i koji je uzor drugim ljudima - tako i mi u Toyoti verujemo da dostizanje nulte emisije štetnih gasova jeste važan cilj, ali da se na tome ne sme zaustaviti.


Zato Toyota na polju pogona vozila nudi više rešenja - od hibridno-električnog, plug-in hibridno-električnog, električnog do vodonika. I kao pionir elektrifikacije, koja je na tom polju lider već četvrt veka, ne zaustavlja se samo na tome već smanjuje štetnu emisiju gde god je to moguće. Toyota ulaže ogromna sredstva u razvoj i implementaciju projekata za zaštitu okoline u pogonima gde se vozila proizvode, nudeći rešenja za održivost koja daleko prevazilaze samu proizvodnju automobila.


Toyotin eksperimentalni Woven City je grad gde se živi tehnologija koja omogućava mobilnost za sve, zdravu životnu sredinu i obnovljive izvore energije. Samo na taj način imaćemo sigurnu budućnost i uspećemo da sačuvamo resurse koje ova planeta ubrzano gubi. To je naša zlatna Olimpijska medalja kojoj težimo.

OKS i Toyota ispratili naše Olimpijce na Evropske igre u Krakovu

A što se tiče srpskih Olimpijaca, za njih jednostavno znamo da su pravi kada je najpotrebnije i da će se i iz Krakova vratiti s pregršt medalja. Mi im to od srca želimo i zahvalni smo im što našu zemlju predstavljaju na taj način. Idemo dalje zajedno!“, izjavio je direktor Toyote Srbija, Robert Lukić poželevši mnogo uspeha i sreće našim sportistima na predstojećim Evropskim igrama u Poljskoj.


Poljski grad Krakov zajedno sa regionima Malopolska i Šlonska biće domaćin III Evropskih igara. Tim povodom, događaju je prisustvovao predstavnik zemlje domaćina, ambasador Republike Poljske u Srbiji, Njegova Ekselencija gospodin Rafal Perl, koji je našim sportistima i kompletnoj delegaciji poželeo mnogo uspeha na ovom takmičenju uz uveravanja da će Poljska na najbolji način ugostiti najbolje sportiste Evrope.


PR

Foto: Milomir Bošković, Automagazin.rs

Audi A5 Avant (2025)
Slika nedelje