AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Kia jača dizajnersku ekipu ꟷ John Buckingham je postao vođa dizajna eskterijera Kijinih novih modela

Kia jača dizajnersku ekipu ꟷ John Buckingham je postao vođa dizajna eskterijera Kijinih novih modela

Kia je nedavno objavila imenovanje Johna Buckinghama za vođu dizajna eksterijera Kijinih novih modela (Kia Next Design Exterior)...

Buckinghamovo imenovanje je nastavak jačanja Kijinog dizajna na području buduće mobilnosti
Kia i dalje jača svoje dizajnerske mogućnosti, jer želi igrati vodeću ulogu na području buduće mobilnosti i nadgraditi svoju ponudu električnih vozila. Početkom godine je podpredsednik Teck Koun Kim postavljen na mesto vođe dizajna novih modela, a sada će John Buckingham preuzeti ulogu vođe dizajna eksterijera tih novih modela kako bi pomogao brendu da ostvari svoje dizajnerske ambicije.


Podpredsednik Kim biće zadužen za dizajn eksterijera, enterijera i CMF (Color, Materials, Finish) za celu paletu vozila Kia. John Buckingham će u svojoj novoj ulozi da vodi brigu o Kijinom spoljašnjem dizajnu i biće desna ruka podpredsednika Kima.


Kijina dizajnerska filozofija "Opposites United" za njenu vodeću ulogu na području mobilnosti budućnosti i uvođenje naprednog pristupa obliku i funkciji
Kia sa svojom dizajnerskom filozofijom "Opposites United" želi da preuzme vodeću ulogu u dizajnu budućnosti. Za ostvarenje ovog cilja je Karim Habib, izvršni podpredsednik Kije i vođa Kijinog globalnog dizajnerskog centra, uveo inovativnu i proaktivnu organizacionu kulturu s kojom je opunomoćio svoje dizajnere.


"Pošto Kia nastavlja svoju tranziciju prema održivoj mobilnosti i postaje vrhunska marka, drago mi je da mogu u našem globalnom dizajnerskom centru pozdraviti Johna Buckinghama. Njegov neverovatan talenat i kreativnost će ojačati našu ekipu," rekao je Karim Habib, podpredsednik za Evropu i vođa Kijinog globalnog dizajnerskog centra. "Fantastična prednost za nas je i to da imamo Tecka Koun Kima koji će voditi sve naše proizvodne projekte. Sa svojim izuzetnim sposobnostima i dragocenim iskustvom će našu dizajnersku organizaciju u Namyangu još bolje razviti u brend kakav želimo."


"Kia uspešno deluje na tržištu električnih vozila sa svojim konkurentskim modelima EV6 i EV9 koji mogu da se pohvale inovativnim dizajnom," rekao je Teck Koun Kim, podpredsednik i vođa Kia Next Design Group. "Kia ubrzano radi na inovacijama i odazivanju na brze promene na tržištu, naprimer zapošljavanjem talenata s područja spoljašnjeg dizajna. Očekujemo da će John Buckingham, koji ima raznoliko iskustvo stečeno radom u premium brendovima i startap kompanijama, doprinijeti inovativnom dizajnerskom radu u našem dizajnerskom centru."


Buckingham će voditi buduće usmerenje i postupke dizajna spoljašnjosti vozila Kia i doprinositi Kijinim ambicijama u postavljanju najviših dizajnerskih standarda svetske automobilske industrije. Buckingham će na osnovu svog bogatog iskustva u dizajniranju električnih vozila značajno da doprinese dizajnu spoljašnjosti Kijinih vozila sledeće generacije, uključujući sve električne modele.


"S velikim oduševljenjem se pridružujem Kijinoj dizajnerskoj ekipi. Radujem se saradnji s izuzetno nadarenom ekipom s kojom ćemo dodatno da opredelimo filozofiju progresivnog dizana Opposites United na spoljašnjem izgledu sledeće generacije vozila Kia." rekao je John Buckingham.


Buckingham ima više od 18 godina iskustva u dizajniranju luksuznih i električnih vozila
Buckingham je vrlo cenjen dizajner u svetskoj automobilskoj industriji. Pre nego što se pridružio brendu Kia obavljao je vodeće funkcije u dizajnu za više luksuznih automobilskih brendova, između ostalog Bentley Motors, BMW i Faraday Future. U Faraday Future bio je zadužen za završni razvoj i tržišno lansiranje modela FF91, najvažnijeg električnog vozila ovog brenda, kao i vođenje dizajna njegovih budućih modela.


PR

Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje