AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Euro Sumar - motocikli Moto Morini stižu u Srbiju

Euro Sumar - motocikli Moto Morini stižu u Srbiju

Ovlašćeni uvoznik i distributer, beogradski Euro Sumar, prvi model iz bogate ponude, X-CAPE 650, predstavlja na sajmu Motopassion, od 12. do 15. maja...

Kompanija Euro Sumar iz Beograda odnedavno je ovlašćeni uvoznik, distributer, prodavac i serviser motocikala italijanskog proizvođača Moto Morini, sa sedištem u mestu Trivolzio pokraj Milana. Ljubiteljima motocikala to je poznati brend, jer su još davne 1938. godine iz male radionice počeli da “izlaze” ručno proizvedeni tricikli. Danas, dodatno finansijski osnažena kineskim kapitalom, fabrika ima značajno mesto i ugled među proizvođačima ali i kupcima na mnogim tržištima.

Euro Sumar - motocikli Moto Morini stižu u Srbiju

Za početak, Euro Sumar će kupcima u Srbiji ponuditi model X-CAPE 650, projektovan i dizajniran u Italiji, a montiran u Aziji. Motocikl je adventure stila, ali u putnoj verziji. Zahvaljujući prednjem točku od 19'' i velikoj prednjoj podesivoj viljušci prečnika 50 mm, koji garantuju odličnu stabilnost na putu ali i van njega, istovremeno je i blagi off-road.

Euro Sumar - motocikli Moto Morini stižu u Srbiju

Za njega je od Kawasakija kupljena tehnologija za motor, koji je unapređen tako da sada ispunjava Euro 5 norme. To je “paralelni” dvocilindrarski agregat sa osam ventila zapremine 649 cm3, snage 44 kW/60KS pri 8.250 o/min i maksimalnim obrtnim momentom od 56 Nm pri 7.000 o/min. EFI sistem ubrizgavanja goriva isporučuje Bosch.


Motocikl X-CAPE 650 je opremljen Brembo kočionim sistemom (napred dvostruki, pozadi jednostruki disk), ABS sistemom Bosch, Marzocchi podesivom viljuškom, a može se pohvaliti i, kako fabrika navodi, najvećim, sedmoinčnim TFT kolor ekranom, uz Bluetooth povezivanje sa telefonom. Uz ekran je dvostruki USB priključak. Kompletna svetla su LED tehnologije (far, stop, pokazivači pravca).

Euro Sumar - motocikli Moto Morini stižu u Srbiju

Novi model na našem tržištu je dužine 2.190, širine 905, visine 1.390 mm; rastojanje između osovina je 1.470 mm; visina sedišta je 820/845mm; odstojanje od tla („klirens“) iznosi 175 mm; prazan ima masu od 213 kg; rezervoar za benzin ima zapreminu od 18 litara; deklarisana maksimalna brzina - 175 km/h. Kako navode u Euro Sumaru, nivo završne obrade je izuzetan.

Cene još nisu potpuno definisane, ali se očekuje da ovaj motocikl sa alu naplacima košta oko 7.550 evra (sa PDV-om, u dinarskoj protivvrednosti), a sa žičanim naplacima 300 evra više. Moto Morini X-CAPE 650 debituje na predstojećem 14. Međunarodnom sajmu motocikala, kvadova, skutera i opreme Motopassion, koji se od 12. do 15. maja ove godine održava u hali 4 Beogradskog sajma. Iz Euro Sumara najavljuju da bi već u julu ili avgustu trebalo da stigne novi model 6 ½ Seiemmezzo, dok bi u 2023. godini trebalo da se pojave još četiri nova modela.


Više informacija i detalja može se dobiti u salonu kompanije Euro Sumar, koja se nalazi u ulici Vojislava Ilića 145.


PR

Globalna premijera nove Honde Civic Type R

Globalna premijera nove Honde Civic Type R

Pola veka postojanja Civic-a krunisano je predstavljanjem potpuno novog modela Honda Civic Type R, koji je projektovan da pruži najuzbudljivije iskustvo do sada, oslanjajući se na dugu tradiciju automobila sa performansama inspirisanim trkama...

JP Putevi Srbije - informacije za vozače

JP Putevi Srbije - informacije za vozače

Na državnom putu IA reda broj 2, deonica Ub - Lajkovac izvode se radovi na rehabilitaciji kolovoza od km 43+151 do km 45+600, leva kolovozna traka (traka u smeru ka Beogradu), u ukupnoj dužini od 2,45 km...

Novi Renault Clio 2023
Slika nedelje