AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Upoznajte Hondu CIvic najnovije generacije

Upoznajte Hondu CIvic najnovije generacije

Potpuno novi model Honda CIVIC e:HEV ugledao je svetlost dana! Predstavnik 11. generacije ovog legendarnog kompaktnog automobila, sa 50 godina nasleđa iza sebe, kombinuje snažne performanse i efikasnost sa visokom udobnošću i vizuelnom atraktivnošću...

Upoznajte Hondu CIvic najnovije generacije

Ovaj Hondin novitet biće dostupan na srpskom tržištu već na jesen ove godine.


Implementacijom e:HEV tehnologije pogona i na ovom modelu, Honda zvanično postiže zacrtani cilj koji podrazumeva elektrifikaciju svih svojih ključnih evropskih modela do kraja 2022. godine.


Novi dizajn donosi elegantnu notu uz sportsku siluetu koja je postignuta spuštanjem linije haube za 25mm u odnosu na prethodnu generaciju, dok je staklena površina povećana kako bi unutrašnjost automobila bila prozračnija.


U poređenju sa prethodnim generacijama CIVIC-a, osnova A-stuba je pomerena i poravnata sa središtem prednjih točkova, što automobilu daje uravnoteženiju proprociju u profilu. Najviša tačka krova pomerena je napred (u odnosu na prethodni model) sa blagim nagibom ka vratima prtljažnika, što pruža elegantniji dojam.

Upoznajte Hondu CIvic najnovije generacije

Uprkos novom estetskom pristupu, Honda ostaje dosledna praktičnosti i usredsređena na potrebe vozača, pa je tako unutrašnjost udobnija i prostranija, a nova proizvodna tehnologija smanjila je težinu CIVIC-a za 20%.


Horizontalna kontrolna tabla naglašava širinu i komfor enterijera, uz visokokvalitetne materijale koji su korišćeni prilikom proizvodnje unutrašnjih elemenata.


Potpuno novi CIVIC nudi intuitivan infotejment sistem koji je kompatibilan sa Apple CarPlay i Android sistemom i omogućava kontinuiranu povezanost putnika tokom vožnje. Kako bi se dodatno unapredilo iskustvo putnika, Elegance i Sport paket opreme sadrže osam, a Advance 12 premijum BOSE zvučnika.

Upoznajte Hondu CIvic najnovije generacije

Hondina dokazana e:HEV tehnologija pogonskog sklopa nudi se kao standard i podrazumeva korišćenje nove 72-ćelijske litijum-jonske baterije i dva kompaktna, moćna električna motora koji su upareni sa novorazvijenim 2.0-litarskim motorom sa direktnim ubrizgavanjam (Atkinsonov ciklus).


Kombinovanjem, pogonski agregat isporučuje maksimalnu snagu motora od 135kW i 315Nm obrtnog momenta.


Hondin novitet ima u opticaju četiri režima vožnje: Eco, Normal, Sport i Individual koje vozač prilagođava po potrebi. Ovaj automobil ima zadatak da postigne emisiju CO2 nižu od 110g/km što je manje od 5l/100km na WLTP testiranju.


Honda CIVIC poslednje generacije poseduje novodizajniranu strukturu za stabiizaciju karoserije prednjih sedišta, pružajući tako veću udobnost putnicima.

Upoznajte Hondu CIvic najnovije generacije

Uz ovaj model dolazi i napredni SENSING paket bezbednosnih funkcija kojima se postiže sigurnija vožnja. Nova prednja kamera i pregled od 100 stepeni, kao i usavšena tehnologija prepoznavanja, uvećavaju kapacitet CIVIC-a da identifikuje pešake, linije na putu, kao i druge učenike u saobraćaju.

Po prvi put, potpuno novi CIVIC je opremljen je sonarnim senzorima (četiri napred i četiri pozadi), a bezbednost putnika je izvesnija uz unapređeni kočioni sistem za ublažavanje posledica od sudara, asistenciju za održavanje vožnje u traci, kontrolu kočenja pri manjim brzinama, informacije o mrtvom uglu, nadzoru unakrsnog saobraćaja i drugo.


Kombinacijom prefinjenog i besprekornog dizajna eksterijera, prozračnog enterijera i naprednog sistema bezbednosti vozača, potpuno novi Honda CIVIC predstavlja savršen spoj ekonomičnosti i zavidnih performansi, što ga čini najefikasnijim i najbezbednijim CIVIC modelom do sada.


PR

Završen sajam automobila i motocikala

Završen sajam automobila i motocikala

Najveća auto-moto manifestacija održana tokom marta u svetu - 55. Međunarodni salon automobila i 15. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion" - završen je sa uspehom koji je malo ko očekivao...

Ekskluziva za poslednji dan sajma - KTM Brabus 1300 R

Ekskluziva za poslednji dan sajma - KTM Brabus 1300 R

KTM Srbija pripremila je nesvakidašnju premijeru za poslednji dan 15. „MotoPassion“ sajma motocikala! Ljubitelje moćnih i jedinstvenih dvotočkaša obradovaće specijalno izloženi KTM BRABUS 1300 R u hali 4 Beogradskog sajma, koji je za gotovo 50.000 evra prodat istog dana kad je stigao u Srbiju...

Svetske premijere motocikla na štandu Euro Sumara

Svetske premijere motocikla na štandu Euro Sumara

Distributer tri poznata proizvođača motocikala, beogradski Euro Sumar, potrudio se za ovogodišnji 15. sajam motocikala Motopassion obezbedi čak šest eksluziva, od kojih pet, još uvek vrlo svežih, stižu sa čuvenog milanskog sajma motocikala EICMA...

Vikend na sajmu automobila i motocikala

Vikend na sajmu automobila i motocikala

Međunarodni salon automobila i Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion" i pre otvaranja su, pratećim programima, privukli veliki broj posetilaca. Nije ni čudo jer se radi o jednom od 12 najvećih ovogodišnjih automobilskih sajmova u svetu...

Sajam automobila u Beogradu 2023 - Volkswagen

Sajam automobila u Beogradu 2023 - Volkswagen

Kompanija Porsche Srbija i Crna Gora, generalni uvoznik za vozila marki Volkswagen i Volkswagen privredna vozila je za posetioce 55. međunarodnog salona automobila, u hali 1 izložila veliki broj modela ove porodice...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje