AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Dacis u saradnji sa UTMB World Series

Dacis u saradnji sa UTMB World Series

U automobiliskom svetu je Dacia na glasu kao marka koja utire nove puteve: bukvalno i u prenesenom smislu. Pragmatičan pristup kao i moderan, jednostavan i robustan dizajn, Daciji su omogućili da se fokusira na ono što je kupcima zaista bitno: pristupačne cene i uživanje u životu...

U skladu sa Dacijinim težnjama da se profiliše kao marka za zaljubljenike u prirodu, saradnja sa UTBM® World Series je novi način da svima omogući spajanje sa prirodom kroz trail trke.


UTMB® World Series je najzahtevnije prvenstvo trail trka na svetu u kojem svi trkači mogu da iskuse avanturu UTMB® takmičenja kroz najveće međunarodne trke na najspektakularnijim lokacijama. Sa Dacijom deli mnoga osnovna načela: duh solidarnosti, uključivosti i razvoja pametne potrošnje. Ova saradnja im omogućava da zajedno pomeraju te vrednosti.


Saradnja je ugovorena za period od 2022. do 2024. godine. Kao prvi Službeni tehnički partner takmičenja UTMB® World Series i ekskluzivni Automobiliski partner, Dacia će pružati ključnu operativnu podršku na trkama koje se održavaju u Evropi, pre svega obezbedjivanjem robusnih vozila namenjenih za terensku vožnju.


„Mi u Daciji više od 15 godina potpuno predano radimo na rušenju konvencija automobilske industrije. Veliki uspeh koji je ostvario naš legendarni SUV Duster personifikacja je načela naše marke i naše težnje da se povežemo sa ljudima koji vole prirodu. Jako smo uzbuđeni što ćemo sarađivati sa UTMB® World Series. To će povećati svest kupaca o našoj marki i dodatno nas povezati sa ljudima koji uživaju u prirodi“. - Xavier Martinet, viši potpredsednik, DACIA & LADA, Marketing, Prodaja i operacije.


„Osnova zamisao trka UTMB® World Series jeste: pružiti sportistima avanturu u kojoj će uživati u prirodnim lepotama u njihovom najčistijem obliku. Iznova tražimo nove načine da svoju inicijativu održivog poslovanja odvedemo korak dalje. Zato nam je činjenica da se Dacia zasniva na načelima pametne potrošnje i ekološki osvešćenim rešenjima izuzetno važna. The IRONMAN Group sa zadovoljstvom prima Daciju u svoju porodicu i radujemo se uspešnoj budućoj saradnji.” - Matt Wikstrom, Direktor razvoja partnerstva u The IRONMAN Group.


„Oduševljeni smo što ćemo sarađivati sa Dacijom. Njihova poslovna filozofija savršeno se uklapa u UTMB® World Series. Takmičenje UTMB® World Series pokrenuli smo kako bismo okupili celu zajednicu trail trkača i kreirali inkluzivni sportski sistem za sve sportiste. Naše osnovne vrednosti prirodno se prepliću sa Dacijinim. Zato se radujemo saradnji u radu na inkluzivnosti, ljubavi prema prirodi i održivosti, što su načela koja delimo, dok takmičenje nastavlja da se širi na najveća evropska, bliskoistočna i afrička tržišta.” - Frédéric Lénart, Glavni direktor UTMB Group.


Partnerstvo između UTMB® Group i The IRONMAN Group je najavljeno prošlog maja kad je pokrenuto takmičenje UTMB® World Group. Prva trka će se održati od 7. do 10. aprila u Hrvatskoj pod nazivom Istria 100 by UTMB®. Za ovu godinu je potvrđeno 25 međunarodnih trka. Ove trke su jedini način na koji se trkači mogu kvalifikovati za finalnu trku UTMB® World Series: UTMB® Mont-Blanc 2023.


PR

Premijera novih modela BMW Serije 5 i BMW i5

Premijera novih modela BMW Serije 5 i BMW i5

Osma generacija BMW-a Serije 5 otvara potpuno novu eru, jer je prvi put dostupna i potpuno električna verzija BMW i5, uz napredni nivo digitalnih servisa i prepoznatljivu dinamiku vožnje, koju prati savršeni balans 50:50 odnosa opterećenja po osovinama...

Održana svečana premijera filma Paklene ulice 10

Održana svečana premijera filma Paklene ulice 10

Paklene ulice 10, deseti film istoimene sage, otvara poslednje poglavlje jedne od najpoznatijih i najpopularnijif filmskih franšiza ikada. Sada, u trećoj deceniji postojanja i dalje odiše snagom i okuplja istu glumačku ekipu sa kojom je sve počelo...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje