AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Putevi Srbije: 1.100 putara i preko 750 kamiona i mašina za čišćenje snega na terenu širom Srbije

Putevi Srbije: 1.100 putara i preko 750 kamiona i mašina za čišćenje snega na terenu širom Srbije

JP „Putevi Srbije" obaveštava javnost da autoputevi i svi državni putevi prvog i drugog reda, kao i prilazi graničnim prelazima i planinskim centrima su prohodni za saobraćaj...

Snega ima na kolovozu na pojedinim deonicama u raskvašenom stanju, te se preporučuje učesnicima da prilagode brzinu uslovima na putu.


Trenutno je na snazi je II stepen angažovanja radne snage, mehanizacije i opreme koja je angažovana na čišćenju odnosno 1100 putara i preko 750 kamiona i mašina za čišćenje snega kako bi obezbedili normalno odvijanje saobraćaja na mreži državnih puteva.


Naglašavamo da angažovanost mehanizacije, može biti i veća u slučajevima pojave elementarnih nepogoda i stepena njihove jačine, a putari su spremni da reaguju u skladu sa razvojem situacije na terenu.


Raspolažemo dovoljnim količinama soli, kamenog agregata i rizle kao i hladne asfaltne mase za sanaciju udarnih rupa.


Na pojedinim državnim putevima I i II reda na teritoriji Negotina, Ljubovije, Valjeva, Jošaničke Banje, Kopaonika, Šapca.... na snazi je obustava saobraćaja za teretna motorna vozila.


Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Skrećemo pažnju javnosti da veliki problem u odvijanju saobraćaja prave teretna vozila i šleperi i njihovi nesavesni vozači koji su na put krenuli bez zimske opreme odnosno sa letnjim i neispravnim pneumaticima.


JP „Putevi Srbije" apeluju na sve učesnike u saobraćaju da ne kreću bez obavezne zimske opreme, i da zbog loših vremenskih uslova budu posebno oprezni, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.


PR

GIS Portal Puteva Srbije

GIS Portal Puteva Srbije

Javno preduzeće „Putevi Srbije“ je u skladu sa najsavremenijim tehničkim dostignućima omogućilo javnosti pristup GIS portalu Puteva Srbije na internet prezentaciji, putem kog se mogu pregledati različiti geoprostorni podaci o mreži državnih puteva kao i saobraćajno tehnički podaci o putu...

Premijera novih modela BMW Serije 5 i BMW i5

Premijera novih modela BMW Serije 5 i BMW i5

Osma generacija BMW-a Serije 5 otvara potpuno novu eru, jer je prvi put dostupna i potpuno električna verzija BMW i5, uz napredni nivo digitalnih servisa i prepoznatljivu dinamiku vožnje, koju prati savršeni balans 50:50 odnosa opterećenja po osovinama...

Održana svečana premijera filma Paklene ulice 10

Održana svečana premijera filma Paklene ulice 10

Paklene ulice 10, deseti film istoimene sage, otvara poslednje poglavlje jedne od najpoznatijih i najpopularnijif filmskih franšiza ikada. Sada, u trećoj deceniji postojanja i dalje odiše snagom i okuplja istu glumačku ekipu sa kojom je sve počelo...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje