AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Grupa Renault će proizvoditi sestrinske modele za Mitsubishi Motors

Grupa Renault će proizvoditi sestrinske modele za Mitsubishi Motors

Počevši od 2023., Renault će za Mitsubishi Motors proizvoditi dva sestrinska modela koja će se zatim plasirati na odabrana tržišta u Evropi...

Grupa Renault i Mitsubishi Motors Corporation su juče najavili novo poglavlje operativne saradnje.


Mitsubishi Motors je odlučio da će od Renaulta nabavljati sestrinske verzije njegovih najprodavanijih evropskih modela koji već ispunjavaju regulatorne zahteve i zatim ih plasirati na odabrana tržišta u Evropi. Počevši od 2023., Mitsubishi Motors će prodavati dva sestrinska modela proizvedena u Renaultovim fabrikama. Reč je o modelima koji se zasnivaju na istim platformama, ali su prilagođeni tako da odražavaju Mitsubishijev DNK.


Novopredstavljeni punjivi hibrid Mitsubishi Eclipse Cross i sestrinski modeli koje je proizveo Renault bi trebali da povećaju tržišnu konkurentnost Mitsubishi Motorsa.


„Veoma sam sretan što Mitsubishi Motors stvara novu ponudu u Evropi. Cilj Alijanse je da poveća konkurentnost i podstakne efikasnost deljenja resursa u korist sva tri partnera. Naš pristup se temelji na saradnji i međusobnom poštovanju, a sve sa ciljem poboljšanja efikasnosti sva tri proizvođača i omogućavanja da iskoriste vlastite prednosti, izbegnu udvostručavanje resursa i poboljšaju efikasnost”, rekao je Jean-Dominique Senard, predsednik Operativnog odbora Alijanse i Renaulta.


„Mitsubishi Motors je spreman da predstavi sestrinske modele originalnih Renaultovih vozila na evropskom tržištu i tako privuče nove kupce. Marka trenutno sprovodi niz strukturnih reformi u Evropi i naša odluka je da obustavimo proizvodnju novih vozila za evropsko tržište, koju smo izložili u srednjoročnom strateškom planu iz juna 2020., koji je i dalje na snazi. Međutim, sporazum sa Renaultom o nabavci originalnih delova će nam omogućiti da uz stalne postprodajne aktivnosti ponudimo i nove modele koji su razvijeni i proizvedeni u Evropi” dodao je Takao Kato, glavni direktor marke Mitsubishi Motors.


„Naša nova misija je stvaranje značajnih i važnih projekata u sklopu Alijanse a zatim i njihova realizacija. Takav pragmatičan pristup, zasnovan na povećanju vrednosti, čini razliku u našoj proizvodnji i smanjuje emisiju ugljen dioksida naših partnera na evropskim putevima. Ovaj projekat vredan pohvala, ispunjava sva očekivanja naših partnera u pogledu dizajna, regulatornih zahteva i poslovnih ciljeva. Za mene je upravo to suština Alijanse. Grupa Renault je veoma sretna što može da doprinese novom poglavlju u istoriji saradnje” rekao je Luca De Meo, glavni direktor Grupe Renault.


U skladu sa objavom Alijanse iz maja 2020., Grupa Renault, Nissan Motor Co., Ltd. i Mitsubishi Motors, članovi jedne od najvećih alijansi u automobilskoj industriji, nastavljaju da rade na nekoliko inicijativa za jačanje konkurentnosti i ostvarivanje daljeg rasta kroz iskorišćavanje vlastitih položaja na tržištu i geografskih prednosti.


PR

Održana svečana premijera filma Paklene ulice 10

Održana svečana premijera filma Paklene ulice 10

Paklene ulice 10, deseti film istoimene sage, otvara poslednje poglavlje jedne od najpoznatijih i najpopularnijif filmskih franšiza ikada. Sada, u trećoj deceniji postojanja i dalje odiše snagom i okuplja istu glumačku ekipu sa kojom je sve počelo...

Otvoren prvi digitalni Škoda salon u Srbiji

Otvoren prvi digitalni Škoda salon u Srbiji

Servis Auto-Aca osnovan je 1. aprila 1992. godine u Paraćinu. Osnivač Nenad, Neša Radunović, postao je ubrzo poznat u svom gradu i okolini kao jedan od retkih mehaničara koji otklanja svaki kvar na automobilu...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje