AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Panasonic Energy i Mazda ulaze u pregovore za uspostavljanje srednjoročnog do dugoročnog partnerstva

Panasonic Energy i Mazda ulaze u pregovore za uspostavljanje srednjoročnog do dugoročnog partnerstva

Panasonic Energy Co., Ltd. ("Panasonic Energy") i Mazda Motor Corporation ("Mazda") sa zadovoljstvom objavljuju da su se složili oko ulaska u pregovore o uspostavljanju srednjoročnog do dugoročnog partnerstva kako bi zadovoljili potražnju za baterijskim električnim vozilima...

... i automobilskim baterijama na tržištu koje se brzo širi.


Panasonic Energy i Mazda će započeti konkretne pregovore sa ciljem da Panasonic Energy snabdeva Mazdu automobilskim cilindričnim litijum jonskim baterijama proizvedenim u fabrikama Panasonic Energy u Japanu i Severnoj Americi, kao i da Mazda ugradi baterije nabavljene od Panasonic Energy-a u baterijska električna vozila koja bi trebalo da budu lansirana u drugoj polovini 2020-ih godina.


Kazuo Tadanobu, predsednik, glavni izvršni direktor kompanije Panasonic Energy, je izjavio: "S obzirom na to da automobilska industrija brzo napreduje u elektrifikaciji i prednjači u ovoj tehnologiji, saradnja sa Mazdom će biti veliki korak prema ostvarenju naše misije stvaranja društva u kojem su usklađeni težnja za srećom i održivom okolinom. Sa našom vrhunskom tehnologijom i opsežnim iskustvom, podstaknućemo rast industrije litijum jonskih baterija i dodatno ubrzati naše napore za postizanje nulte emisije."


Masahiro Moro, direktor i viši izvršni direktor Mazde, rekao je: "U okviru naših inicijativa za elektrifikaciju, Mazda sarađuje sa svojim partnerima u tri faze kako bi fleksibilno odgovorila na promene u regulatornim trendovima, potrebama potrošača i drugim oblastima. Drago nam je što sarađujemo sa kompanijom Panasonic Energy, koja je pionir u pogledu automobilskih litijum jonskih baterija i razvija proizvode visokog kvaliteta. Nastavićemo da doprinosimo suzbijanju globalnog otopljenja kroz razne inicijative uključujući našu strategiju elektrifikacije."


PR

Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje