AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

MG4 Electric - hit model sa svih pet EuroNCAP zvezdica za bezbednost

MG4 Electric - hit model sa svih pet EuroNCAP zvezdica za bezbednost

U prva tri meseca ove godine MG4, prvi potpuno električni automobil kompanije MG Motor Europe, sa isporučenih više od 5.200 primeraka, bio je drugi najprodavaniji potpuno električni model u Velikoj Britaniji, s tendencijom da do kraja godine po popularnosti bude u samom vrhu u ovoj kategoriji putničkih vozila...

I na drugim evropskim tržištima raste popularnost MG4 modela, kako zbog atraktivnog dizajna, naprednih tehničkih rešenja, performansi, tako i zbog cene, koja se smatra jednom od najpovoljnijih za električni automobil njegovih karakteristika.


Ovaj automobil je takođe prepoznat kao vodeće električno vozilo u svojoj klasi od strane Top Gear Magazina, koji je MG4 krunisao kao 'Najbolji EV za svaki dan' na platformi TopGear.com u kategoriji Electric Avards 2023. „MG4 EV, sa početnom cenom ispod 27.000 funti (nešto više od 31.500 evra), redefinisao je šta možemo – i treba – da zahtevamo od naših električnih automobila, čak i od onih s takozvanom budžetnom cenom“, izjavio je Jack Rix, urednik Top Gear Magazina.


Osim dobrim prodajnim rezultatima, MG Motor Europe je posebno ponosan na izvanredne ocene za bezbednost modela MG4. Kao deo rigoroznog procesa testiranja – koji ispituje bezbednost dece i odraslih putnika, zaštitu ranjivih učesnika u saobraćaju i bezbednosne pomoćne funkcije vozila – renomirani Euro NCAP je dodelio pet zvezdica svim trenutnim specifikacijama MG4, uključujući sve tri verzije opreme ovog automobila – Standard, Comfort i Luxury.

MG4 Electric - hit model sa svih pet EuroNCAP zvezdica za bezbednost

Sva MG4 vozila opremljena su MG Pilotom, sveobuhvatnim paketom bezbednosne opreme koncipiranim da ponudi dodatni nivo zaštite. Sistemi pomoći za vozača, uključujući aktivno kočenje u nuždi, prilagodljivi tempomat, pomoć za održanje u voznoj traci i upozoravanje vozača, uključeni su kao standard u celoj ponudi. Inteligentna pomoć za uključivanje/isključivanje dugih svetala i pomoć za ograničenje brzine takođe su uključeni kao deo jednostavnog, intuitivnog paketa bezbednosnih funkcija koje štite putnike i druge učesnike u saobraćaju.


Euro NCAP rezultat za MG4 takođe je i prvo testiranje MG-ove modularne, skalabilne platforme (MSP) – nove, prilagodljive arhitekture vozila konstruisane da podupre sledeću generaciju MG automobila širom Evrope.


Od 1997. godine Evropski program za ocenu novih automobila merilo je za bezbednost novih vozila u prodaji u Evropi – pomažući kupcima da donesu pouzdanim informacijama potkrepljene odluke pri odabiru svog sledećeg vozila. Euro NCAP sprovodi sveobuhvatne, objektivne i nezavisne procene bezbednosti, sada uzimajući u obzir standardne pomoćne sisteme i pasivnu bezbednost.


PR

Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje