AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Kia u martu u svetu prodala 11 posto više vozila nego lane

Kia u martu u svetu prodala 11 posto više vozila nego lane

Kia Corporation je u martu zabeležila 278.275 prodatih vozila, što je 11 posto više nego u martu prošle godine...

Ne računajući prodaju namenskih vozila prodaja na korejskom tržištu se povećala za 18 posto, dok je prodaja van Južne Koreje za 9 posto bolja u odnosu na isti period prošle godine.


Prodaju korporacije predvodili su Kijini sportski terenci Sportage (48.463 prodata primerka), Seltos (27.853; ne prodaje se u Evropi) i Sorento (20.034 prodata primerka).


Prodaja van Južne Koreje dostigla 224.911 primeraka, +9 % u odnosu na 2022.
Prodaja vozila Kia van Južne Koreje se s prodatih 224.911 vozila povećala za 9 posto u odnosu na mart 2022. godine. Na tržištima van Koreje prodajno najuspešniji je bio Sportage sa 42.445 prodatih primeraka. Druga dva najuspešnija modela bili su Seltos (23.962 vozila) i K3 (16.892 vozila; ne prodaje se u Evropi).


Prodaja u Južnoj Koreji: 53.046 vozila, +18 %


Kia je na domaćem tržištu u martu prodala 53.046 vozila, što je rast od 18 posto u odnosu na mart 2022. godine. SUV Sorento je bio najprodavaniji model Kije na južnokorejskom tržištu s prodatih 6.890 primeraka, a najbolje su ga pratili veliki monovolumen Carnival (6.873 primerka) i Sportage (6.018 primeraka).


Nastavak tranzicije u pružaoca rešenja održive mobilnosti s novim modelima, uključujući nedavno predstavljeni električni SUV EV9


Kompanija će nastaviti s elektrifikacijom i prelaskom u pružaoca rešenja održive mobilnosti
lansiranjem inovativnih modela i usluga mobilnosti. Kia će i dalje povećavati prodaju svog električnog krosovera EV6 kome će se uskoro pridružiti novi EV9, prvi električni SUV sa tri reda sedišta koji je u martu doživeo svetsku premijeru.


Kia želi s modelom EV9 revolucionisati tržište električnih vozila s futurističkim izgledom spoljašnjosti i unutrašnjosti, uslugama ažuriranja putem bežične mreže (OTA) i mogućnošću autonomne vožnje trećeg stepena.


PR

MG Motor Srbija svečano otvorio salon na Novom Beogradu

MG Motor Srbija svečano otvorio salon na Novom Beogradu

U prisustvu brojnih gostiju, poslovnih partnera ali i prvih vlasnika automobila nove marke na našem tržištu, 30. maja u novobeogradskom naselju Bežanijska kosa, na adresi Stopićeva 8, zvanično je otvoren izložbeno-prodajni salon MG Motor Srbija...

GIS Portal Puteva Srbije

GIS Portal Puteva Srbije

Javno preduzeće „Putevi Srbije“ je u skladu sa najsavremenijim tehničkim dostignućima omogućilo javnosti pristup GIS portalu Puteva Srbije na internet prezentaciji, putem kog se mogu pregledati različiti geoprostorni podaci o mreži državnih puteva kao i saobraćajno tehnički podaci o putu...

Premijera novih modela BMW Serije 5 i BMW i5

Premijera novih modela BMW Serije 5 i BMW i5

Osma generacija BMW-a Serije 5 otvara potpuno novu eru, jer je prvi put dostupna i potpuno električna verzija BMW i5, uz napredni nivo digitalnih servisa i prepoznatljivu dinamiku vožnje, koju prati savršeni balans 50:50 odnosa opterećenja po osovinama...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje