AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

LG i SoundHound zajedno za još bolje glasovne tehnologije

LG i SoundHound zajedno za još bolje glasovne tehnologije

Kompanija LG Electronics (LG) potpisala je sporazum sa kompanijom SoundHound, poznatoj po razvoju glasovne veštačke inteligencije. Glavni cilj je zajednički razvoj napredne glasovne AI tehnologije, za sledeću generaciju sistema za informisanje i zabavu u vozilima...

Ovo partnerstvo će integrisati inovativne IVI sisteme kompanije LG i naprednu AI glasovnu platformu koju donosi SoundHound kako bi vozaču i suvozaču donelo brojne savremene pogodnosti.


Napredna glasovna AI platforma kompanije SoundHound zasniva se na tehnologijama Speech-to-Meaning® i Deep Meaning Understanding®, koje su omogućile evoluciju korisničkog iskustva, od zastarelog interfejsa za komandu i kontrolu glasom do intuitivnijih konverzacijskih funkcionalnosti za vozače i putnike.


Zahvaljujući saradnji ove dve kompanije korisnici će sada dobiti priliku i da isprobaju kupovinu glasom, tako da će plaćanje goriva, parkinga ili naručivanja hrane sada biti moguće direktno iz vozila, jednostavnom upotrebom mikrofona ili ekrana sistema za informisanje i zabavu.


Ovakav način obavljanja trgovine - pomoću glasa - mogao bi da pomogne proizvođačima originalne opreme da dođu do novih izvora prihoda tako što će uključiti i svoja vozila.


Prepoznavanje glasa počinje da dobija širu primenu u automobilskom svetu nakon što je u početku bilo samo opciono u odabranim modelima luksuznih vozila. Kako se bezbednost i jednostavnost korišćenja unapređuju, glasovna AI tehnologija će omogućiti proizvođačima automobila da obezbede niz usluga koje će moći da se obave bez korišćenja ruku i skretanja pažnje tokom vožnje, što će unaprediti iskustvo putovanja za sve u vozilu, bilo da se radi o poslovnom ili privatnom putovanju.


Kako se očekuje ekspanzija tržišta virtuelnih pomoćnika u ovoj deceniji, sve više proizvođača automobila prepoznaje potrebu za opcijom glasovne komande u vozilima. Kompanije LG Electronics i SoundHound imaju za cilj da donesu inovativne, nove glasovne funkcionalnosti i mogućnosti u LG IVI sisteme kako bi unapredili kvalitet vožnje.


„Radujemo se što će saradnja sa SoundHound-om pružiti nova iskustva u vozilu kroz besprekornu integraciju njegove glasovne AI platforme sa našom najnovijom arhitekturom IVI sistema“, rekao je Eun Seok-Hyun, predsednik kompanije LG Vehicle Components Solutions i dodao da će ovo partnerstvo doneti još veće zadovoljstvo kupcima u automobilskoj industriji.


„Naš sporazum sa kompanijom LG će omogućiti proizvođačima automobila svih veličina da isporuče informativno-zabavno iskustvo koristeći glas“, rekao je Keyvan Mohajer, predsednik i izvršni direktor kompanije SoundHound. „Ulazimo u eru u kojoj ljudi podrazumevaju da sa uređajima razgovaraju na način na koji razgovaraju jedni sa drugima i da će te interakcije biti korisne i proaktivne. Najnaprednija glasovna AI tehnologija će ovo omogućiti“.


SoundHound je vodeći inovator u AI-baziranom prepoznavanju glasa i rešenjima za obradu jezika, u različitim industrijama, uključujući audio, telekomunikacije, finansijske usluge i automobilsku industriju.


PR

Audi A5 Avant (2025)
Slika nedelje