AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Citroen na DDOR ECO BG Car Show - elektriöna i plug-in hibridna vozila

Citroen na DDOR ECO BG Car Show - elektriöna i plug-in hibridna vozila

Na Beogradskom sajmu od 12. do 15. maja Citroën će prikazati svoju gamu električnih i plug-in hibridnih vozila. Biće to prilika da se premijerno vide najtraženiji modeli na struju u mnogim evropskim zemljama...

Posetioci će, pored upoznavanja sa Citroën električnim i plug-in hibridnim vozilima, biti u prilici da dobiju i sve ostale informacije koje će olakšati odluku o prelasku na ekonomičniji način vožnje koji donosi sa sobom pregršt benefita.


CITROËN ELEKTRIČNA GAMA


Kako svi postajemo svesniji brige o našoj planeti i životnoj sredini, električni automobili postaju veoma traženi a uz to su i ekonomičniji. Tiši su, manje stresni i proizvode nultu emisiju gasova.


Postoji razlog zašto je gama Citroën električnih automobila toliko važna i popularna.Nisu samo ekološke prednosti i praktičan dizajn ono što Citroën električne automobile čini tako poželjnim. Svi modeli dolaze sa odličnom Citroën tehnologijom, tako da se zaista izdvajaju iz mase.


Citroën ë-C4 Electric sa dometom od 357 km omogućava vam svakodnevnu vožnju u potpuno električnom režimu. Putujte u miru, u okruženju nalik na čauru, gde su svi spoljni zvukovi filtrirani. Uživajte u iskustvu tihe vožnje, sa direktnim ubrzanjem i glatkim oslanjanjem, osećajući pravo zadovoljstvo u vožnji.


Ami 100% Electric ima potpuno električni domet do 75 km i maksimalnu brzinu od 45 km/h. On je nekomformističan, sa 2 sedišta, sa 100% električnim pogonom, sa zaštitnim efektom i kompaktnim dizajnom, okretan i sa mogućnošću personalizacije. Ami 100% Electric poseduje jedinstvene karakteristike koje ruše ustaljena pravila.


My Ami Cargo Electric ispunjava nove logističke izazove sa kojima se suočavaju lokalne uslužne kompanije, dobavljači, maloprodaje, zanatlije, samozaposleni, administracije ili industrijske organizacije. Posebno je dizajniran za logistiku preduzetnika, kombinujući sve prednosti malog vozila sa optimizovanim i modularnim utovarnim prostorom.


Novi ë-Berlingo Van Electric ima domet do 275 km i mogućnost brzog punjenja do 80% kapaciteta baterije u roku od 30 minuta. Na ovaj način daje fleksibilnost koja je uvek potrebna u poslovanju. Dostupan je u M i XL dužinama, zapremina tereta se kreće do 4,4 m3, a prostor za prevoz tereta je dužine do 3,44 m.


CITROËN PLUG-IN HIBRIDNA GAMA


Plug-in hibridni motor povećava zadovoljstvo u kabini, s obzirom da omogućava svakodnevnu vožnju u električnom režimu do 55km, kao i neograničenu autonomiju za duga putovanja zahvaljujući benzinskom motoru.


Može da se kreće u tišini i bez vibracija do 135km/h u električnom modu, emituje 0% CO2 i ima trenutno dostupan obrtni momenat koji pojačava komfor pri korišćenju u bilo kom trenutku.


Novi C5 X Plug-in Hybrid na jedinstven način kombinuje eleganciju limuzine i svestranost karavana sa dominantnim prisustvom na putu jednog SUV-a. Njegova plug-in hibridna tehnologija nudi do 55 km punog električnog dometa za lokalnu upotrebu bez emisija štetnih gasova, dok uglađen benzinski motor pruža performanse potrebne za duža putovanja.


Novi C5 Aircross Plug-in Hybrid kombinuje sve prednosti 100% električnog pogona za svakodnevna putovanja sa raznovrsnošću i dometom koje pruža njegov PureTech 180 benzinski motor za duža putovanja. Dokazan kao standard za udobnost, sa svoja 3 zadnja sedišta pune veličine, novi C5 Aircross Plug-in Hybrid nudi potpuno tihi rad, besprekornu vožnju bez trzanja i trenutno korišćenje performansi.


Za sve Citroën električne i plug-in hibridne modele aktuelne su državne subvencije u iznosu od 3.500 ili 5.000 evra. Sa Citroënom se ne može reći da nema električnog rešenja za sve. Na vama je samo da se odlučite za promenu i izaberete model koji najviše odgovara vašim potrebama.


PR

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje