AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Honda osvojila četiri Red Dot nagrade u svim proizvodnim kategorijama

Honda osvojila četiri Red Dot nagrade u svim proizvodnim kategorijama

Hondin potpuno novi HR-V e:HEV kompakt SUV, NT1100 turer motocikl, ADV350 adventure skuter i EU32i generator osvojili su Red Dot nagrade za najbolji "Dizajn proizvoda 2022". Po prvi put Honda je nagrađena u svim proizvodnim kategorijama: motocikli, automobili i pogonski proizvodi...

Na takmičenju Red Dot 2021. godine Jazz e:HEV, Jazz Crosstar e:HEV i Forza 750 maksi-skuter pobedili su u kategoriji dizajna proizvoda, dok je Honda e godinu dana ranije osvojila nagradu „Najbolji među najboljima" zajedno sa Hondinim CBR1000RR-R Fireblade SP koji je prvi Hondin motocikl nagrađen Red Dot priznanjem.


Red Dot nagrada ustanovljena je kao jedna od najeminentnijih međunarodnih priznanja za dizajn proizvoda, dok o pobednicima odlučuje žiri koji čini 50 međunarodnih stručnjaka.


Savremeni stil modela HR-V karakteriše elegantan dizajn, kao i ostale novije Hondine modele, što je i potvrđeno različitim međunarodnim priznanjima.


Pri dizajniranju i razvoju najnovije generacije modela HR-V, inženjeri Honde su potpuno iznova osmislili popularni kompaktni SUV. Hondino istraživanje je pokazalo da savremeni kupci biraju proizvode ne samo na osnovu konkurentnih performansi ili privlačne estetike, već i po tome kako se oni integrišu u njihove živote i da li proizvodi ispunjavaju njihove individualne zahteve.


Zahvaljujući tome, HR-V nove generacije ima šasiju savremenog kupe-SUV-a koja dostiže poželjnu kombinaciju vrhunskog, dinamičkog dizajna i izuzetne prostorne efikasnosti. I enterijer i eksterijer reprezentuju Hondinu jednostavnu i modernu filozofiju dizajna.


Otkriven u oktobru 2021, NT1100 je uveo novu turing eru motociklizma. Udoban i agilan, ovaj model je stilom pratio bogato nasleđe Honde u pogledu turing vozila, sa ciljem da privuče starije vozače, ali i novije generacije koje tragaju za tradicionalnim vrednostima turinga poput komfora i praktičnosti.

Honda osvojila četiri Red Dot nagrade u svim proizvodnim kategorijama

Hondin drugi nagrađeni dvotočkaš, ADV350, inspirisan je modelom 750cc X-ADV – koji je brzo stekao nadimak „prvi SUV na dva točka" po predstavljanju 2017. godine. Taj novi model donosi inovativni izgled na tržište skutera srednjeg kapaciteta promovišući se pod parolom „Nove urbane avanture".


Pobednički niz završava nastavlja se nedavno lansiranim generatorom EU32i koji nudi izuzetnu snagu u pametnom dizajnu. On sadrži prvi u svetu integrisani motor visoke izlazne snage u prenosivom generatoru sa ubrizgavanjem goriva i može da se pohvali zadivljujućom snagom od 3.200W.


EU32i ima i posebnu aplikaciju za pametni telefon i Bluetooth konektivnost, tako da omogućava korisnicima da prate status generatora i daljinski ga kontrolišu.


Hondini nedavni trijumfi u automobilističkoj sekciji nagrada Red Dot počivaju na dugoj istoriji uspeha, uključujući Hondu S2000 (2001. godine), Civic 2006. godine i European Accord Tourer 2008 godine.


PR

Euro Sumar - Skuteri Sym Jet 14 i Jet X po starim cenama

Euro Sumar - Skuteri Sym Jet 14 i Jet X po starim cenama

Ograničena količina, trenutno dostupna na lageru, uz mesečnu ratu od samo 49, odnosno 40 evra. Uprkos činjenici da je u novije vreme ekologija prva tema u svim razgovorima o vozilima i saobraćaju, pri odluci o kupovini i dalje najviše uticaja imaju efikasnost i ekonomičnost prevoznog sredstva...

Skrivena blaga: tajne Renaultovih gluvih komora

Skrivena blaga: tajne Renaultovih gluvih komora

Renault Grupa raspolaže brojnim testnim i inženjerskim centrima u Francuskoj i svetu. Jedan takav centar, smešten u Aubevoyeu, je dom skrivenom blagu: gluvim komorama. U tim tajanstvenim komorama, izolovanim od zvučnih i elektromagnetnih talasa, opsežno se testiraju prototipi novih vozila...

Sajam automobila u Beogradu - za četiri dana 66.416 posetilaca

Sajam automobila u Beogradu - za četiri dana 66.416 posetilaca

DDOR BG CAR SHOW 07 i 14. MOTOPASSION su tokom četiri dana, koliko su trajali (uz novinarski dan, koji je manifestaciji prethodio) bili najveći auto-moto događaj te vrste u svetu i prva manifestacija te vrste u Evropi koja je održana nakon dvogodišnje pauze u organizaciji sajmova...

Renault predstavlja Scenic Vision - menja pojam automobila

Renault predstavlja Scenic Vision - menja pojam automobila

Svojim ciljevima, strategijom održivosti i predstavljanjem strateškog plana Renaulution, Renault Grupa i njene marke su pokrenule veliku transformaciju i trku za što većim količinama zamenile ciljem stvaranja komercijalne, ekološke i društvene vrednosti kako bi postigle ugljeničnu neutralnost u Evropi do 2040. i globalno do 2050...

BMW X6 2023
Slika nedelje